Чат

🕑 ↗
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Мтел домашен интернет- за бога,помислете си добре..

Започната от controller, 22-08-2015, 13:51

« назад - напред »

0 Потребители и 6 гости преглеждат тази тема.

лун2лан

В Пловдив Ментел е супер, това при положение, че цените от това ниво са само надолу, а не в обратна посока. Като абонат съм в списъка от първите 50 и като си спомня беше Мегалан когато ми прекарваха оптиката в началото. Заслужава си най-малкото това, че ти дават рутер с вифи и то не някакъв от 25 лв. а доста по-скъп и добре обезпечен с хардуер (Huaweii HG8245) Даже има USB за флашка, която може да се ползва за сторидж...
Чакам да се сгомняса нещо естествено след като мрежата е на Мтел но засега държи. Вчера търсих план за карта на която да се ползват само СМСи за един GPS tracker и се оказа че най-евтиното е при виваком и то предплатена карта 14ст. за 1бр. при разлика 25ст. и нагоре при другите
Не знам за други градове, сигурно разликата е голяма особенно като се ползва стара мрежа като тази на виваком, която е много зле...

фолкръм

Аз съм им 10 тия абонат на мегалан в Тракия, но нета им няма нищо общо като в началото. Международния даунлоуд е зле много.
receiver Vu+Ultimo 4K, dish Triax TD 88 - 80E/30W,LNB - AB Com ,dish Selfsat H30D1, motor Moteck H-H   ,dish Panorama 67см,LNB-AB Com TWIN,receiver DL STB-202.

Чък Норис

Първо за GPS се използва дата карта, няма смисъл да се пращат смс-и, повечето модули си работят с gprs, има планове за по 2-3 лв и при трите оператора, особено ако се взимат бройки.
За интернета на МТЕЛ, БЕШЕ хубав в Пловдив, сега не е. Не, че прекъсва или нещо друго, но първо премахнаха екста скоростите, после осраха и международния нет, вечерно време си личи най-много, все едно сме на някоя квартална ланка, а не на оптика от голям оператор.

Цец0

Момци, благодарете на великите кадри от Виваком, които поеха тази фирма ;;573 Изнизах се точно навреме :)

лун2лан

Цитат на: Чък Норис;408752Първо за GPS се използва дата карта, няма смисъл да се пращат смс-и, повечето модули си работят с gprs, има планове за по 2-3 лв и при трите оператора, особено ако се взимат бройки.
За интернета на МТЕЛ, БЕШЕ хубав в Пловдив, сега не е. Не, че е прекъсва или нещо друго, но първо премахнаха екста скоростите, после осраха и международния нет, вечерно време си личи най-много, все едно сме на някоя квартална ланка, а не на оптика от голям оператор.

Това с екстра скоростите беше ясно че ще спре. То беше за зарибявка в началото
Относно GPS като този :
http://www.aliexpress.com/item/Vehicle-Real-Time-personal-Tracker-GPS-GSM-GPRS-Car-Vehicle-Tracker-TK102-MINI-TRACK/32513546567.html?spm=2114.01010208.3.20.N9Y06M&ws_ab_test=searchweb201556_1,searchweb201602_2_10036_10035_10034_507_10020_9122_10017_10005_10006_10021_10022_10018_10019,searchweb201603_9&btsid=2e9ae553-3788-415d-9f82-55ba48efb796
не ми трябва според ме друго освен SMS-и ...да му звънна и да ми прати координати когато пожелая...
Ако знаеш нещо повече относно GPS tracker-и като този ми сподели ако желаеш, защото вчера буквално го включих за 1ви път и даже не съм му разучил екстрите му... Не комуникира ли чрез смси само???:s101

ПС: не е по темата, но като стана въпрос....

Чък Норис

Чрез смс му пращаш команди, това се прави 1 път когато го настройваш. От там нататък може да отговаря с имейл, или да си направиш тракер към който да праща постоянно данните и можеш следиш освен къде е, но и маршрута в реално време, с каква скорост се движи, да те алармира ако напусне определена зона и много други екстри.

Traccar: Open Source GPS Tracking System

ПП: Ако трябва да следиш определен човек, може да използваш и гпс-а в телефона му ;)

лун2лан

Цитат на: Чък Норис;408757Чрез смс му пращаш команди, това се прави 1 път когато го настройваш. От там нататък може да отговаря с имейл, или да си направиш тракер към който да праща постоянно данните и можеш следиш освен къде е, но и маршрута в реално време, с каква скорост се движи, да те алармира ако напусне определена зона и много други екстри.

Traccar: Open Source GPS Tracking System

ПП: Ако трябва да следиш определен човек, може да използваш и гпс-а в телефона му ;)

Това е интересно...;;650 май ще минавам на карта с GPRS макар че и това с СМСите ми върши работа донякъде, но като ще е гарга да е рошава

bu12tras

Цитат на: Цец0;408755Момци, благодарете на великите кадри от Виваком, които поеха тази фирма ;;573 Изнизах се точно навреме :)

Те лайната започнха преди да дойде големия кадър ...

Цец0

Не е точно така. Голямото мазало започна да става след като един откровен идиот беше назначен за СЕО, а той докара малоумниците след него в индианска нишка. И махането на екстра спийда, и ограничаването на международния трафик и омазването на Мтелската оптика с лан мрежата на Близу :s101

Ooo_Pepi

Абе кой ги назначава такива, не виждат ли, че влачат компанията надолу?
Не ми дреме за Мобилтел, а ми дреме, че избора на крайния потребител се ограничава.
Ако всички ги сполети това, накрая няма да има един читав доставчик.
И не мога да разбера не проумяват ли тези компании, че услугата не е само добра скорост и конкурентна цена... качествената поддръжка и обслужване на клиента трябва да е на едно от първите места.
Но уви при нас не е така.
TechniSat [SIGPIC]http://h-7.abload.de/img/decuvq.gif[/SIGPIC] Das Original - SkyStar HD2 - SkyStar USB HD - SkyStar 2 eXpress HD and... Latest ProgDVB !

bu12tras

Цецо имах в предвид ,че проблемите с мрежата на мегалан започнаха след като ги купиха Мтел, може би първата година всичко беше наред донякъде и след това само надолу.
За момента единствения доставчик който отговаря на 100% съпорт поне в Пловдив е Cooolbox , макар ,че цената не им е малка ,но пък си заслужава.

Цец0

Не съм съгласен. В София може старите клиенти на Мегалан да са усетили някаква разлика, все пак когато Мтел купи тази компания тя беше просто един квартален доставчик с изключително висока репутация. Многократно съм казвал, че с покупката на Мегалан Мтел не си купи доставчик, а си купи авторитет, особено покрай безумията при въвеждането на новия билинг. Доставчика и ценния при тази сделка беше Спектрум Нет.
И не забравяй, че в Пловдив никога не е имало Мегалан. Всичко си беше изградено от Мтел. И допреди година, горе-долу времето когато се махнах оттам, как така нямаше почти никакви проблеми, а ако е имало то се решаваха почти мигновено. И изведнъж се променя цялото ръководство на компанията, посредством луда шуробаджанащина и започва голямото мазало.

dzumba

И аз не мога да си обясня,как една мрежа изградена и работеща 7 години при мене безупречно,се скапа за последната година!

Цец0

Джумба, където мине оранжевата дизентерия след нея нищо не никне :)

Златанов

А още по-интересното е, че скапаха нета на Мегалан/МТел, а нета на Близу си е същия. Ни по-добър, ни по-лош. А има места, където нета им е перфектен. Вероятно делят трафика с Близу или някаква подобна идиотщина, изпосъкратили са персонал, който е бил по съпорта и подобно на покупката на Еуроком Пловдив от Евроком София, и когато "за благодарност" съкратиха един доста ценен кадър, който поддържаше цялата мрежа, той им сложи шапката, та 3 месеца LAN мрежата на Еуроком, под името Гигабит, я нямаше никаква, като преди това с години беше перфектна.

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания