Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Fergusson Ariva 100,100E,200

Започната от skysat, Юли 09, 2010, 10:04:57 PM

« назад - напред »

кокович

Включваш приемника с кабела, пускаш програмата и даваш напред и когато ти изпише Synchronizing STBs Please reset traget, включваш приемника

териминатор3

Цитат на: кокович;52851Включваш приемника с кабела, пускаш програмата и даваш напред и когато ти изпише Synchronizing STBs Please reset traget, включваш приемника
Трябва ли някакви драивъри да се инсталират на компютъра,нещо не се засичат май двете???пак ми показва този надпис и така седи???трябва ли да чакам много или????:c040:

maiik

Цитат на: териминатор3;52853Трябва ли някакви драивъри да се инсталират на компютъра,нещо не се засичат май двете???пак ми показва този надпис и така седи???трябва ли да чакам много или????:c040:

Не ти трябват драйвъри.Просто включи кабела и си избери на кой порт си го включил после ресет stb или нещо такова и тогава ще го намери а предварително си намери файла който искаш да качиш.

териминатор3

Цитат на: maiik;52857Не ти трябват драйвъри.Просто включи кабела и си избери на кой порт си го включил после ресет stb или нещо такова и тогава ще го намери а предварително си намери файла който искаш да качиш.
Колеги не става седи си на надписа само:lol15:какво да направя,има ли начин да разбера дали ми работят тези портове до сега никога не съм използвал тези портове нито на компютъра нито на аривата:c040::c040::c040:

териминатор3

Всичко правя през Ariva HD Toolbox v.1.2,не ще и не ще:s104

maiik

Цитат на: териминатор3;52861Всичко правя през Ariva HD Toolbox v.1.2,не ще и не ще:s104

Програмата е Аriva upgrade.Пробвай с нея.

териминатор3

Цитат на: maiik;52862Програмата е Аriva upgrade.Пробвай с нея.
Да и с нея пробвах,,надписа си седи и не мърда от там:s104

териминатор3

Пуснах тази програма ILLUSION AF WSP v1.2...когато натисна на COM1......ferguson AF......Start ми изписва това........Tuner 1 Com COM1 opened,значи порта е отворен и работи??????какво да направя още???

maiik

Цитат на: териминатор3;52864Пуснах тази програма ILLUSION AF WSP v1.2...когато натисна на COM1......ferguson AF......Start ми изписва това........Tuner 1 Com COM1 opened,значи порта е отворен и работи??????какво да направя още???

В програмата има много сом портове намери на кой се включил кабела.

териминатор3

Цитат на: maiik;52867В програмата има много сом портове намери на кой се включил кабела.
пробвах и на другите,изписва ми еррор само на COM1 ми дава това съобщение и до там,на компютъра имам само един порт сега го видях в настройките на компютъра и той е COM1 и работи това ми изписва,не мога да разбера къде е проблема???????:c040:

pp2811

изкл приемника от копчето на задния панел пускаш арива ъпгрейд на мираш си файла даваш старт на програмата и чак тогава вкл приемника така се получи при мен
Skybox s9 HD PVR+ferguson ariva 100e+ofset dish 80cm+GT-SAT 0.2db triax 110 inverto black ultra dm 500s

maiik

Цитат на: pp2811;52869изкл приемника от копчето на задния панел пускаш арива ъпгрейд на мираш си файла даваш старт на програмата и чак тогава вкл приемника така се получи при мен

Кабела трябва да включен в приемника включваш и изключваш приемника като предварително си броузнал файла който искаш да качиш и после нехт и си готов.

териминатор3

Цитат на: pp2811;52869изкл приемника от копчето на задния панел пускаш арива ъпгрейд на мираш си файла даваш старт на програмата и чак тогава вкл приемника така се получи при мен
Пробвах всички начини не става и не става,стои си на това съобщение и не мърда..а на екранчето на приемника изписва AZH и това е..утре ще пробвам пак след работа благодаря на всички които се опитаха да ми помогнат..:hammer:

maiik

Цитат на: териминатор3;52876Пробвах всички начини не става и не става,стои си на това съобщение и не мърда..а на екранчето на приемника изписва AZH и това е..утре ще пробвам пак след работа благодаря на всички които се опитаха да ми помогнат..:hammer:

Дай си скайпа.

Въйко

Мерси за отговорите за броя канали,значи общо взето се стига до извода че за да се направи всичко както трябва то пича следва да сканира на порции по няколко сателита,изтрива каналите които не са му нужни за да се освободи място и продължава със следващите позиции.
Понеже е на възраст доста над средната и компютъра за него е "лоша капиталистическа машина" ще трябва да взема приемника у нас да го закача на мойта машина да му оправя каналите понеже незнам какъв мазохист трябва да си да триеш канали на ръка в диапазона 30W-75E.Следва въпрос...
-работи ли коректно приемника с 1.2 протокол и може ли да му се зададат позициите от позиционера ми и директно да тръгне да върти.
-след като изтегля листа с каналите,едитна го и го върна обратно иска ли рестарт да запази информацията и да продължавам напред или директно си продължавам със сканирането и т.н.
aatns
gmkd

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания