Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Fergusson Ariva 100,100E,200

Започната от skysat, Юли 09, 2010, 10:04:57 PM

« назад - напред »

skysat

Здравейте още няколко нови модела на Fergusson на пазара.
Ariva 100,100E,200
Работят изключително добре,от днес и CCcam подържа.
Ето и някои параметри.

Ariva 100

• Receives High Definition channels
  • PAL upscaling up to 720p & 1080i resolution
  • Supports 32 timers
  • Favorite channel groups, TV and radio
  • QuickFind function
  • Supports Teletext and Subtitles
  • DiSEqC 1.0, 1.1 and DiSEqC 1.2, USALS support
  • MPEG-2, MPEG-4, MPEG-4 AVC/H.264 support
  • Fully compliant with DVB-S and DVB-S2
  • Smart Card Interface for pay TV
  • HDMI with HDCP
  • LAN (RJ45), USB 2.0 port, RS-232
  • Component (Y, Pb, Pr)
  • 2 x RCA (Cinch) analog audio
  • Optical digital audio output
  • Coaxial S/PDIF digital audio output
  • 1 x SCART
Ariva100E е същия,само че няма чинчове,а Ariva 200 има и 1 слот  Комън Интерфейс.

Цените са от 180 до 230 лв в зависимост от модела

heracle

CCcam  на Аривата се опознава като -- vdr-sc 2.0.11 и като такъв неразпознава Дрекрипт, както и 0963. Иначе с другите кодировки работи много бързо.

Чък Норис

heracle

Цитат на: Продуцентът;45068Мгкамд няма ли?

На Newcamd дрекрипта си работи. Но след 15 мин. спича и иска да му смениш канала и пак тръгва. Не са му оправили още подръжката за дре.
На другите кодировки отваря все едно каналите са фрее, не бях виждал такъв бърз CCcam.
Друго което забелязах е ,че на NOVA 13e , иска някакъв фалшив chid, еднакакъв за всички канали от този пакет и неотваря.
И на пинк+ прави същия номер - vdr-sc 2.0.11|0602:fff100:0024 (nok)                                |  0.0001s Явно има вградено прио за 0602 и не се обръща към 091f.

093b,092f,091f,0100,0500,0b00,0baa,1702,1803,1810,183d,1830- много бърз.

sarivano

Т.е. при тази цена ,АРИВА-на ,спокойно "избутва" Малкият Дрийм като приемник за спалнята?При това HD
УБИВА КОМУНИЗМЪТ, СОЦИАЛИЗМЪТ НЕ УБИВА- ТОЙ МЪЧИ!

СТАРИЯ

Цитат на: sarivano;45077Т.е. при тази цена ,АРИВА-на ,спокойно "избутва" Малкият Дрийм като приемник за спалнята?При това HD
Не само заради цената.На всичко отгоре,емулатора поддържа 0604 ;;650
[INDENT]"Майка ми тъче в завода плат за всички, за народа - и за теб и за мен - всеки да е пременен! " Детска песничка [/INDENT]

skysat

От утре 21.07 се спира производството на Ariva 100.
Oт тази серия продължава да се произвежда Ariva 100E,Ariva 200.
От средата на Август се пуска се нов модел Ferguson Ariva @Link 200
Linux Kernel 2.6

LINK на Полски.

gogyto

Ariva 100E - този ми падна в ръчичките вече,общо взето съм много доволен
[SIGPIC][/SIGPIC]Zgemma H9 Combo, Atemio Nemesis, Golden media 990, ZHD 200, SkySat 125 см. HH(90E-45W) + 160см. no name offset(36.0E)[/FONT][/COLOR]

лтрифонов

gogyto, би ли разказал с 2-3 думи как се държи този приемник? за какво би могъл да му се ползва LAN интерфейса? може ли да пуска mkv / avi от USB-to? или може би през ЛАН от компютъра? Субтитри/менюта на кирилица показва ли? по специално ЕПГ от български оператор визуализира ли се коректно на кирилица?

благодаря!
Ariva 120 Combo; Amiko Alien

gogyto

Цитат на: лтрифонов;46268gogyto, би ли разказал с 2-3 думи как се държи този приемник? за какво би могъл да му се ползва LAN интерфейса? може ли да пуска mkv / avi от USB-to? или може би през ЛАН от компютъра? Субтитри/менюта на кирилица показва ли? по специално ЕПГ от български оператор визуализира ли се коректно на кирилица?

благодаря!

Ами по подробно ще го напъна през уикенда че сега нямам много време.Първоначалните впечатления са добри,чрез лан-а работи като клиент за cccam,gbox и става за сървар на newcamd.През USB подкарах файлове в MPEG-2 (такива имах под ръка) от компота не съм го мъчил още.Менюта има на доста езици включително руски...български няма,но ЕПГ излиза коректно на български.Работи на AU.... В комплекта има дистанционно и батерии за него,за жалост няма кабел,нормално като за тази цена.Доста хора си накупиха, ще е хубаво и други да споделят впечателния и да се развива темата.
След уикенда повече... ;;650
[SIGPIC][/SIGPIC]Zgemma H9 Combo, Atemio Nemesis, Golden media 990, ZHD 200, SkySat 125 см. HH(90E-45W) + 160см. no name offset(36.0E)[/FONT][/COLOR]

СТАРИЯ

Цитат на: лтрифонов;46268gogyto, би ли разказал с 2-3 думи как се държи този приемник? за какво би могъл да му се ползва LAN интерфейса? може ли да пуска mkv / avi от USB-to? или може би през ЛАН от компютъра? Субтитри/менюта на кирилица показва ли? по специално ЕПГ от български оператор визуализира ли се коректно на кирилица?

благодаря!
По принцип това не е линукс приемник,така че ЛАН се използва само за връзка със сървари.Поддръжката на ССсам е буквално от преди една седмица,така че все още има какво да се желае в тази насока.
Относно видеото:поддържа запис и възпроизвеждане на УСБ и на хард,като харда трябва да е с отделно захранване.Дори ДМ 800 не поддържа avi.
Според мен големите плюсове на тоя приемник са: ниска цена;ХД;и Автоъпдейта на 0604.
Спокойно може да се ползва за втори ХД приемник или за ХД на вилата(заради АУ);;650
[INDENT]"Майка ми тъче в завода плат за всички, за народа - и за теб и за мен - всеки да е пременен! " Детска песничка [/INDENT]

gogyto

Днес намерих време и доизтествах машинката...
Конкретно има какво да се желае още по подръжката на cccam-a,почва да забива след 10-15 мин,не отваря Платформата и Скай,с една дума ще се поизчака да оправят софтуера.Като цяло картината е добра, малко по-лошо се вижда в сравнение с ДМ800,където най-вече си личи на сд каналите.Процесора е добър,тунера също.И няма проблем с връткането на антената,не я усеща...;;513
Забравих да спомена че прави и записи чрез USB и то доста добри,могат да се разглеждат снимки,да се слушат музикални файлове и естестено да плейва видео има вграден видео плейър за това.

alexteam

а с дрекрипт оригинален модул работи ли?

СТАРИЯ

Цитат на: alexteam;46406а с дрекрипт оригинален модул работи ли?
Как да работи като няма слот за модул.;;650

gentu

Цитат на: СТАРИЯ;46481Как да работи като няма слот за модул.;;650
-на 200 има и си баца отма!

п.п. - @СТАРИЯ - ракииката беше фарси!;;650
[SIGPIC][/SIGPIC]-"Знанието е сила"
Всеки може да опикае стените. - Бъди мъж! - осери тавана!

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания