Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Fergusson Ariva 100,100E,200

Започната от skysat, Юли 09, 2010, 10:04:57 PM

« назад - напред »

archibal

Ако ти е пачнат приемника се влиза - Menu -->System-->Tv system и долу трябва да ти се появи edit (червен бутон)

кокович

Цитат на: archibal;46915Ако ти е пачнат приемника се влиза - Menu -->System-->Tv system и долу трябва да ти се появи edit (червен бутон)
когато си в ТВ систем менюто със 7799 се включва и изключва емулатора.Появява се и изчезва отдолу червения бутон ЕДИТ.;;650

jivko76

Благодаря колеги,от три дни и аз имам арива 100Е

СТАРИЯ

Цитат на: gogyto;46405Днес намерих време и доизтествах машинката...
Конкретно има какво да се желае още по подръжката на cccam-a,почва да забива след 10-15 мин.
Объркал си рейса пич.Тествай с това,дето съм ти пратил,и после си поправи поста.;;650
[INDENT]"Майка ми тъче в завода плат за всички, за народа - и за теб и за мен - всеки да е пременен! " Детска песничка [/INDENT]

Чък Норис

Не го е объркал, сссам на тва дръвче работи както трябва ако сървъра е на 2.0.11, с по горни версии забива след време.

СТАРИЯ

Това малко ли е?Едно време Полсат работеше само с 2.0.4;;650
[INDENT]"Майка ми тъче в завода плат за всички, за народа - и за теб и за мен - всеки да е пременен! " Детска песничка [/INDENT]

Въйко

Айде всички да даунгрейдват от 2.1.4 и 2.1.3 на 2.0.11 :worry:
aatns
gmkd

Чък Норис

Цитат на: СТАРИЯ;46951Едно време Полсат работеше само с 2.0.4
Работело се е с 2.0.4, не че се е налагало, а от незнание. ;)
Цитат на: Въйко;46952Айде всички да даунгрейдват от 2.1.4 и 2.1.3 на 2.0.11 :worry:
Чи къ нали трябва авири се продават?:lol15:

Кораба-Майка

От толкова реклама накрая никой няма да си го купи. :e085:
Не е лошо ти да потърсиш кораба, лошо е той да търси ТЕБ!

СТАРИЯ

Цитат на: Въйко;46952Айде всички да даунгрейдват от 2.1.4 и 2.1.3 на 2.0.11 :worry:
Ти па от кога се притесняваш кой как ще захранва юзерите?

СТАРИЯ

Цитат на: Продуцентът;46953Работело се е с 2.0.4, не че се е налагало, а от незнание. ;)

В началото се налагаше,после дойде знанието.Ти като го имаш знанието,защо не пуснеш твоя Полсат на 2.1.4 ми си се даунгрейтнал до 2.1.3:lol15:

Чък Норис

Цитат на: СТАРИЯ;46957В началото се налагаше,после дойде знанието.Ти като го имаш знанието,защо не пуснеш твоя Полсат на 2.1.4 ми си се даунгрейтнал до 2.1.3:lol15:
Тц нИпозна, на 2.1.1 за да се вързва и към мгкамд, не е проблем да се пусне и на 2.1.4.

ПП: Докъде сигнахме ученикът да учи учителя си.;;513

СТАРИЯ

Цитат на: Продуцентът;46958Тц нИпозна, на 2.1.1 за да се вързва и към мгкамд, не е проблем да се пусне и на 2.1.4.
Все тая.Разбра ме.Аз пък на 2.0.11 за да се връзва Аривата.;;650

СТАРИЯ

Цитат на: Кораба-Майка;46954От толкова реклама накрая никой няма да си го купи. :e085:
Не бери грижа.За тия пари няма да намериш по-добър приемник:e085::e085::e085:

лтрифонов

Впечатления след 2 вечери по 2-3 часа "разцъкване" на арива 100:

Бях писал в една друга тема, че имах проблеми със настройване на транспондерите - не ми излизаха.

Понеже не съм запознат в детайли със сат системите (занимавам се с комп. мрежи, циско и линукс/юникс), не бях настроил един параметър на LNB - иска някаква честота, по подразбиране стои нещо като 5795 MHz.

Та при такава настройка и blind scan, от hellas се хваща само някакъв украински транспондер и HD транспондера на бу л с ат.

След като се настрои антената LNB - universal (9075 - 10700) нещо такова поставих - blind scan извади всичко което на мен ми трябва :) към 150 канала.

Как се постават кл ю че т а на "кака Еми" за мен е тайна :) но като си постои 3-4 секунди на заключен канал и пише scrambled, изведнъж канала тръгва, и всички съсдени на него тръгват също /при правилно настроен ЛАН със Internet естествено)

"концерти" не съм ползвал още защото нямам нужда - ем м си работи засега прекрасно, иначе в менютата има cc c am , ne w ca md client/server, и GBOX.

Използвам последния софт с пач 1.06B9 от 27. 07, наистина няма опция за импорт на USERDB, но един колега по-горе пише нещо по темата "лека фортиция" ...

смяната на софтуер става през USB (файла .abs тряба да не е в под-директория), става също и през LAN по FTP или HTTP - по подразбиране предлага някакво официално FTP на фергюсън, но там фирмуера не е пачнат и няма e m m.

Качеството на картината във режим 720p_50 е без забележки за мен, четох че нещо колегите не харесват SD каналите, мен ме устройва.
Това през Component out, HDMI кабел не съм слагал още.

Звука ми излиза през optical out към домашното кино - звучи прекрасно :)
За скоростта при смяна на каналите - вече се изписа - много бързо сменя.

Снимки ще пусна малко по-нататък

поздрави!
Ariva 120 Combo; Amiko Alien

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания