Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Fergusson Ariva 100,100E,200

Започната от skysat, Юли 09, 2010, 10:04:57 PM

« назад - напред »

gentu

От много отдавна всички приемници (и не само те) се правят (произвеждат) само от "жълтурите"!
(всички останали само си поръчват бранда - т.е. какво да пише на лицевия панел)

п.п. - и недей да викаш така(пишете само с главни букви) - не се приема добре от форумното  общество!:worry:
[SIGPIC][/SIGPIC]-"Знанието е сила"
Всеки може да опикае стените. - Бъди мъж! - осери тавана!

ХГХристов72

Цитат на: gentu;470841. - нито с карта нито на шер....... нито с ему "забива" !(и не за ден а за седмица)
2. - няма разлика!(за мен "картинката" до 46" си е екстра ,както на SD ,така и на HD - говорим за връзка по HDMI)

Здравей, искам да попитам как се държи приемника на кака шер поид ццкам, има ли прекъсвания, благодаря предварително.

gogyto

Цитат на: hghristov72;47131Здравей, искам да попитам как се държи приемника на кака шер поид ццкам, има ли прекъсвания, благодаря предварително.
Прочети цялата тема,отговорите ги има,особено на тази страница..
[SIGPIC][/SIGPIC]Zgemma H9 Combo, Atemio Nemesis, Golden media 990, ZHD 200, SkySat 125 см. HH(90E-45W) + 160см. no name offset(36.0E)[/FONT][/COLOR]

mboge

Аз искам да го взема за втори приемник , основния ми е 500S , така че версията на CCCAm-a не е проблем , интересуваме начина на конфигурирането му , то в него ще има само една линия към основния приемник :)

лтрифонов

Ariva 100 - ще попитам тук, въпреки че не касае само този приемник, но в момента наблюдавам този ефект и на него.

Ефекта е - на ХД каналите на "0604" отворени през "patch" firmware - на 20-30 секунди, а някой път и по-рядко се получава кратко замръзване, или пикселизиране, след това продължава.

По абсолютно същия начин се държи картината през компютър с Technisat HD2 платка - на компютъра съм сигурен че няма претоварване на процесор, или лош сигнал - всички параметри са в нормата.

Та кокретният ми въпрос е - при вас случва ли се нещо подобно? за сравнение на астра при свободните ХД канали този ефект го няма. Възможно ли е да е от начина на работа на "patch"-a? На компютъра е с ВПЛ УГ, на арива 100 си е с нейния си "patch" .

Или е от Upstream-а на оператора?
Ariva 120 Combo; Amiko Alien

gogyto

Цитат на: mboge;47134Аз искам да го взема за втори приемник , основния ми е 500S , така че версията на CCCAm-a не е проблем , интересуваме начина на конфигурирането му , то в него ще има само една линия към основния приемник :)
Настройките се правят от менюто му с малко писане от дистанционното на сървър,порт,юзер нейм и парола
[SIGPIC][/SIGPIC]Zgemma H9 Combo, Atemio Nemesis, Golden media 990, ZHD 200, SkySat 125 см. HH(90E-45W) + 160см. no name offset(36.0E)[/FONT][/COLOR]

Кораба-Майка

В крайна сметка намерили се някой който наистина да купи този приемник?
Не е лошо ти да потърсиш кораба, лошо е той да търси ТЕБ!

ХГХристов72

Сега при мен на волтела с лан имах същият проблем, незнам как точно се влиза при ключетата.

Боян Баев

Някой може ли даде мнение за Ferguson ariva 200 hd и за skystar hd 2

лтрифонов

Цитат на: Боян Баев;47201Някой може ли даде мнение за Ferguson ariva 200 hd и за skystar hd 2

Здрасти, писах ти и на лични за skystar hd 2,

прочел си сигурно коментарите ми за арива 100 - държи се много добре. Доколкото знам нямам никаква разлика в софтуера и хардуера между 100, 100Е или 200, освен наличието на CI в 200, и малко орязаните изходи на 100Е. Ако бъркам и има разлики - поправяйте ме :)
Ariva 120 Combo; Amiko Alien

gentu

да проблема е в емулатора ,но зависи и от провайдера.
С вплъг се оправя както е написано ,а с Фаустото няма проблеми.

кокович

Странно, но от официалния сайт на Фергюсън е свален последния софт 1.06B9
Явно след бъговете са преценили че има какво още да се желае и са го махнали :)

драго1

А дали има голяма разлика между 100 и 200?
Освен CI слота де.

кокович

Дисплея на 100 изписва само номера на канала ,а на 200 и името(не че е болка за умиране де).

gentu

Цитат на: кокович;47292Странно, но от официалния сайт на Фергюсън е свален последния софт 1.06B9
Явно след бъговете са преценили че има какво още да се желае и са го махнали :)
-нищо не е свалено ,1.06В9 го има само с patch - не
е официален!А то вече излезна и 1.07В1_patch.
Цитатadded load settings allshares.dat
restored load userdb
Improved operation and cccam newcamd protocol
Fixed login to the server newcamd                 

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания