Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Fergusson Ariva 100,100E,200

Започната от skysat, Юли 09, 2010, 10:04:57 PM

« назад - напред »

martinakis

Написано от ТурбоГД:

"Също така, оказа се, че не е необходимо да се пише на ръка инфото за CCcam и Newcamd, а може просто да се напише един текстов файл с инфото и да се запамети като allshares.dat.
После се прави Upgrade by USB, от Upgrade mode се избира flash config и се дава Start. "
{triax td 110-multefeed -0.8W,4.8E,7E,9E,13E,16E;hirshmann 135 -36E,triax ts 78-multefeed-19E,23E,parabola 220cm,dm500 hd;xtrend ET5000}

лтрифонов

Цитат на: териминатор3;52207Така колеги,смених шеринг доставчика и пак същата история,,прекъсва постоянно,пикселизира картината,при смяна от канал на канал трябва да чакам по 30 секунди докато ми отвори канала.с една дума приемника не струва...ша си взема един дриимбокс 500 ес,та да видя дали ше има разлика,и ако има аривата ще я пусна от седмия етаж долу:hammer:

аз пък за шеринг не плащам!
НО - вчера тествах моята арива със един от безплатните шеринг сървъри които се пускат по форумите и са активни около час-два, до 2-3 дена.

Резултата - е прфектна картина, смяна на каналите за не повече от секунда, MTVHD идеално без никакво пикселизиране или насичане (за разлика от HD на б у ла на е  м у)

сървъра който тествах беше с протокол newcamd към 19E

та ако ще хвърляш аривата през терасата - верно кажи къде да застанем, виждам че има интерес и от други колеги, ще се избием долу :)))))

а доколкото разбирам принципа на работа на шеринг протоколите - на всеки 10 секунди от сървъра трябва да пристига код. Ако не пристигне поради лош интернет, или претоварен шеринг сървър - замръзва картината.

Но ти си купи дрийм ;) пак ще ти накъсва със точно този шеринг доставчик, обаче ще си гъзар - дриймаджия

PS... работя професионално с линукс от 9 години и няма да си взема Дрийм, все пак предпочитам свободното време да си прекарвам с бебето и жената отколкото цъкайки в линукс - на работа по 9 часа ми стига
Ariva 120 Combo; Amiko Alien

БАЙ ИВАН

Цитат на: лтрифонов;52394та ако ще хвърляш аривата през терасата - верно кажи къде да застанем, виждам че има интерес и от други колеги, ще се избием долу :)))))

И аз ще чакам - правете списък ;) ;;573
Всичко може, но не всеки го може!

pp2811

имам въпрос относно ком порта на този приемник и по точно може ли да се наглася протокола.примерно newcamd sssp gbox и ако може откъде в менюто се прави това и има ли др скрити менюта благодаря
Skybox s9 HD PVR+ferguson ariva 100e+ofset dish 80cm+GT-SAT 0.2db triax 110 inverto black ultra dm 500s

koko313

Цитат на: БАЙ ИВАН;52397И аз ще чакам - правете списък ;) ;;573

На чакащите, не искам да Ви пусна приеника от терасата.
Но поне мога да пуска ръководства, за Аривите.

http://www.dtv-bg.com/downloads.php?do=file&id=2922

Поне да се опитам по малко Ариваджий , да се опитват да изхвърлят Аривите през терасите.
[SIGPIC][/SIGPIC]

pp2811

каква е разликата от 100 и 200.питам защото прочетох че са пробвали софт от азбокс хд900 на арива 200 имат ли разлика във чипа на 2
Skybox s9 HD PVR+ferguson ariva 100e+ofset dish 80cm+GT-SAT 0.2db triax 110 inverto black ultra dm 500s

skysat

Цитат на: pp2811;52464каква е разликата от 100 и 200.питам защото прочетох че са пробвали софт от азбокс хд900 на арива 200 имат ли разлика във чипа на 2
Ariva 200 има всичко което има Ariva 100E плюс VFD Display,компонентни изходи,оптичен аудио изход и слот Common Interface

териминатор3

колеги някой да каже как да подкарам newcamd на арива 200..пробвах от тез безплатните,ама аз ли нещо бъркам или??това  с портовете нещо бъркам май,,например ако порта е 5000 какво трябва да се пише в второто??????? ,изписва ми не може да се свърже със сървъра...????:s104

pp2811

ако сървъра е с повече портове може да напишеш и тях а ако е само 1 и в 2 полета пишеш същия

сл50061

Цитат на: драго1;47471Засега имам само добри впечатления от този приемник.

Ти друг приемник виждал ли си?;;601

ПламКолев

И аз не мога да се свържа с свободните сървъри.Има ли някакви настройки на рутера и трябва ли да имам реално IP.

малборо

Цитат на: ПламКолев;52535И аз не мога да се свържа с свободните сървъри.Има ли някакви настройки на рутера и трябва ли да имам реално IP.

без реално ип не става

pp2811

не ти трябва реално влизаш в натройките и вкл DHCP след това натискаш exit и вече имаш нет към приемника

ПламКолев

Пробвах и с включено DHCP  но не се свързва въведените сървъри

драго1

Цитат на: сл50061;52534Ти друг приемник виждал ли си?;;601

Да.Защо, ти не си ли?
Ако ти не си доволен от този, това си е твой проблем.

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания