Чат

🕑 ↗
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Цифрова ефирна телевизия в района на София

Започната от imported_admin, 08-06-2007, 21:23

« назад - напред »

0 Потребители и 3 гости преглеждат тази тема.

Цифрофикатор

Цитат на: Досев;277791На 13-ти  септември официално обявиха че аналаговите транслатори за ефирна тв. ще бъдат изключени на 30-ти септември в 0 часът.

На 1 октомври 2013г. сутринта вече ще се приема само цифрова ефирна телевизия с 95 % покритие.

Цифрофикатор - Излъчва се без прекъсване и днес БГ он еър на цифрова ефирна във Варна.  Само дето много и въртят местата!
Ту на 4-ти  - ту на 7-ми или 11-та позиция се мести на цифров ефирен приемник стронг срт 8113...голямо местене - голямо чудо... ;;573
Ако те разбирам правилно... има в настройките едно LCN- спираш го и местенето го правиш само ти.
Все пак, аз питам дали в София е читаво излъчването, или проблемът е в моят телевизор/антена/приставка.
А ние зяпаме тъпо пред екраните защитата на някаква нова концепция, дърпаме си ганджа от цигарите, когато е слаба- пробваме с инжекция.

Атлантик

Цитат на: Цифрофикатор;277805Ако те разбирам правилно... има в настройките едно LCN- спираш го и местенето го правиш само ти.
Все пак, аз питам дали в София е читаво излъчването, или проблемът е в моят телевизор/антена/приставка.
Гледам редовно БГ он еър, особено централната вечерна емисия новини от 1930. През последната седмица не съм забелязвал промяна в силата или качеството на сигнала в София.
:;802

никси

хваща се BG ON AIR  и май хубаво и не насича, но рядко я гледам .

Rabin

Цитат на: вениотр;275110Аз в Перник хващам 64 канал като приемничето е някаква измислена Дива, показва ми сила от 100% до 60% непрекъснато играе но се гледа нормално без да насича и без пиксели.За антена ми служи тръбата за парното :hammer: само на нея ми излиза всичко ;;573

Цитат на: Цифрофикатор;277785Хващате ли BG ON AIR?
Показва ми Сила на сигнала=58 нещо си, има само звук, образът се появява от дъжд на вятър. В същото време на 64ти канал имам Сила на сигнала=52 нещо си, но рядко насича, почти е без забележки.
Останалите канали от копитото пак са със Сила на сигнала=58 нещо си, но и те са почти без забележки.

Цитат на: Капанец;273366Пускам си днес телевизора около 17:00 часа и какво да видя :s101 картинката на bTV, TV7 и останалата компания на 23 канал, силата на сигналът играе от 90% до 10%. Тия вместо да са готови за 1 Септември, продължават да се упражняват и учат върху техниката и антените за наша сметка :s103
Господа, и при мен най-силния BG ON AIR е най-силен и съответно най-проблемен заради "скачането". Цифровата ТВ не носи на отразен сигнал, който при по-силен сигнал е по-ясно изразен. Понеже за разлика от аналоговата ТВ не може да се види на екрана, и за разлика от аналоговата - бърка яко приемането.

И тая работа с хладилниците... тия честоти по 800 мегахерца искат клечка, с размер 1/4 дължината на вълната. Някакви сантиметри са, по-големи клечки по-скоро бъркат приемането. Цифровата ТВ иска хубава външна насочена антена, както и добре познатата аналогова.

В кв. Борово - Копитото може да го пипнеш, и да се изгориш при тия мощности дето лъчат. С пасивна антена - 2 клечки по 20 сантиметра - не мога да хвана почти нищо от другата страна на сградата.

Миро-Миро

Не ви разбирам, пичове с тия т.нар. клечки, с които приемате сигнал. Защо се стискате за 15-20 лева - толкова струва една активна антена на Синапс примерно, и се хваща перфектно в стая. Самоделките според мен са си самоделки и не вършат добра работа.
А пък външна антена не бих сложил, най-вече заради гръмотевици и опасност от пожар.

themaster301

Синапса е готина антенка , добре докарана като дизаин , кабел , конектори. Усилва сигнала , но не чак толкова , но хване ли го трудно се  смущава от странични фактори. Само от GSM , фриизва картината. Общо взето трябва да се усили сигнала от предавателите повсеместно.
Парабола 2.2 м. + Multi Satellite Positioner Pace MSP-995 + Mut@nt HD51 + TBS 6903 Professional DVB-S2 Dual Tuner PCI-e Card.

elektrik

Само при мен ли спряха? 52, 23 и 40 канал ги няма. Само 64 работи :s101
[SIGPIC][/SIGPIC]Антени Offset: 110 х 120см (Tecatel), 72 х 82см (ITV Partner), приемници: 2x DreamBox 800 HD PVR, Мултифийд: 16E, 19.2E, 39E 45E, 46E.

arniman

Парабола 1,5м.<>MOTOSAT NP-601<>LNB 0,3dB<> Dreambox 800 HD PVR<>AB IPbox 55HD<>57E до 30W

Миро-Миро

Сигналът се смущава и насича от джиесеми, микровълнови печки, даже понякога от ключа на електрическото осветление в кухната ми се влияе за секунди.
Не знам дали ще усилят сигнала след като спре аналога, според мен ще си остане така, както е сега.
При мен не съм забелязал да е спирал някой канал - нито националните, нито от регионалната мрежа за София.

elektrik

Явно сигнала е драстично намален или спрян от Копитото, защото в Перник 23, 40 и 52 канал не се хващат при положение, че съм с външна логопериодична антена за UHF. Насочена е право към Копитото и има пряка видимост.
[SIGPIC][/SIGPIC]Антени Offset: 110 х 120см (Tecatel), 72 х 82см (ITV Partner), приемници: 2x DreamBox 800 HD PVR, Мултифийд: 16E, 19.2E, 39E 45E, 46E.

Антонио

Аз си взех това от Ebay.de за 25 лв. с доставката и съм изключително доволен. Няма смущения, перфектен сигнал.
Xtrend ET9200, TD110, Sony 40Z5500, Onkyo TX-708
По-добре корем от бира, отколкото гърбица от работа!

Миро-Миро

Виждал съм подобни на пазара Илиянци, не точно същите. Има един магазин за електроника и части точно срещу ресторант-пицерията, вътре има.
Честно казано малко ми прилича на вибратор или анален разширител, с моето мръсно подсъзнание. :)
Усилване 28-30 децибела за София е ОК.

Антонио

Цитат на: Миро-Миро;278487Честно казано малко ми прилича на вибратор или анален разширител, с моето мръсно подсъзнание. :)
Основата му е магнит, може да се лепне вертикално на хладилника примерно, на подходящата височина...

:;827

ВалчоП

Цитат на: Антонио;278494Основата му е магнит, може да се лепне вертикално на хладилника примерно, на подходящата височина...

:;827
...и с подходящ лубрикант ще станат едни чудеса от храброст и себеотрицание :)
[SIGPIC][/SIGPIC] SatConn 100 cm (9-13-16-19-23-28-31-39-42-45E), Best HG 404 & Gibertini 125 & Moteck SG2500 (70.5E-45W);
VU+ Ultimo 4K,
VU+Solo², GigaBlue HD Quad Plus, Samsung GQ 55 Q9 FNGTXZG; Samsung UE48JU7090.

Антонио

Извън майтапа: с тая антенка гледах волейбола по Гнус 7, това беше единственото решение на каръка, който ни гонеше, като смених Полсат ХД с тези ни тръгна от третия гейм с поляците. Може да е смешно и прекалено суеверно, но свърши работа. ;;675

Сега гледам мачовете от барека, а си ги записвам от Полсат... :);;516;;basi

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания