Чат

🕑 ↗
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Цифрова ефирна телевизия в района на София

Започната от imported_admin, 08-06-2007, 21:23

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Nerv3n

В софия се еба*ат половината програми!;;573
Нема им стАпим!:;803

никси

при мен излизат със стайна антена и усилвател , а някои и без да е вкл. усилвателя, на пържи етаж съм .

алра

Здравейте!  Бих искала да ви попитам следното. Имам един свободен приемник на виваком. Дали мога него да го ползвам за цифровата ефирна тв?  ;;650

civica

Не ! Но може да го ползваш за друго .
" Не се ядосвай , правя каквото мога ! "

алра

Цитат на: civica;279749Не ! Но може да го ползваш за друго .

А ще бъдеш ли така любезен да кажеш малко повече за другото? :s101

civica

Другото не е свързано с тази тема ! Сори ! ;)

алра

Е, добре де, помогни на лични да подкараме някаква тв, плийз. Ще почерпя после;;650

kkrkk

Предполагам, че проблема е в моя телевизор... по-скоро антена, но нормално ли е да хващам каналите от мултиплекс 1 и 2, а мултиплекс 3 (52-и канал) и тестовия (64-и канал) да ми се губят?
Имам пряка видимост към Копитото и по права линия съм на максимум 4км. от Яворов, макар и да нямам пряка видимост към кулата, но съм с една ташак антенка - от тези пръчките по 5лв.
Все пак силата и качеството на сигнала от мултиплекс 1 и 2 са много добре ~13dB и ~90% а програмите от останалите два мултиплекса дори и при ръчно въведени честоти не излизат.
Сканирам с телевизор Philips 40PFL8007. Пробвах да сканирам и като страна Германия, но резултата е същия.

Не, че ще гледам ефирна телевизия, в случая по-важна е спортната злоба и съмнението, че пропускам нещо.

Миро-Миро

Регионалният мултиплекс на 64-и канал е с по-слаб сигнал (800 W) и се излъчва от старата кула. Без активна антена с усилвател няма да гледаш трите програми на него.

pe6o1975

Колеги , излиза ли ви сигнал от 64 канал в момента ?
4 ръждиви булсатки & Ariva 152 combo DVB-T2,Sky sat master shd, Dm 500 s,://Stalker IPTV portal и медна тел за DVB-T

Nerv3n

Bgonair, bnt_hd в София ебати, Лозенец секат и прекъсват. Вътрешна активна антена, другите програми вървят ок. На 64 канал ли са тези двете, бахти цифровизацията.

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free

pe6o1975

На 64 канал са:

БНТ1
ТВ Европа
The Voice
Вест ТВ
БНР Хоризонт
БНР Христо Ботев

Само ,че сигнала нещо много се скапа при мен тези дни,с външна логопериодична антена съм и качеството сигнала пада под 40 %(преди това беше 75 %),иначе всички други мултиплекси са 100/100.

Не мога да разбера този сигнал от старата кула в алея Яворов на хоризонтална или вертикална поляризация излъчва :s101 тъй като с парче тел хоризонтално поляризирано , сигнала е значително по добър от колкото с насочена вертикално поляризирана антена!
4 ръждиви булсатки & Ariva 152 combo DVB-T2,Sky sat master shd, Dm 500 s,://Stalker IPTV portal и медна тел за DVB-T

Nerv3n

Днес пак пресканирах през телевизора, засега всички вървят. Но bg on air и т.нар bnt HD си секат чат пат и не мога да разбера защо.;;basi

Цифрофикатор

С вътрешната активна антенка хващам всичко, без BG on.
С активната външната хващам BG ON, но не хващам 64ти канал.
Дали има начин да съвместя двете?

Не разбрах по коя ос да завъртя външната антена- пръчките от водоравни, да станат отвесни, или да насоча чинията към небето, че да се пълни с вода?
Антената ми е такава:
А ние зяпаме тъпо пред екраните защитата на някаква нова концепция, дърпаме си ганджа от цигарите, когато е слаба- пробваме с инжекция.

civica

Цитат на: Цифрофикатор;280932....
Не разбрах по коя ос да завъртя външната антена- пръчките от водоравни, да станат отвесни, или да насоча чинията към небето, че да се пълни с вода?
Антената ми е такава:

И как да не знаеш колега . Ако се обадиш в кол-центъра на " ония от цифровизацията " ще получиш отговор - " позицията е земя-небе , кое не разбрахте " ! ;;516
И ако пробиеш две дупки на чинията , няма да ти се пълни с вода . ;)

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания