Чат

🕑 ↗
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Цифрова ефирна телевизия в района на София

Започната от imported_admin, 08-06-2007, 21:23

« назад - напред »

0 Потребители и 5 гости преглеждат тази тема.

BULLET

Цитат на: Миро-Миро;270286Някой горд собственик на приемник STRONG 8106 може ли да ми каже каква е тази опция ЗУМЪР? По подразбиране е изключена фабрично. Намира се в меню Настройки >> Ефирни настройки на декодера.

при аривата тази функция е звуково пипкане за наличие на сигнал
OCTAGON SF8008, VU+ SOLO SE V2 , Diseq 10X1 + 13.0Е,16.0Е,19.2E,23.5E,39.0E,45.0E,1.9E + 2X200 sm 43.0w <->90.0e Lg47la690 + Philips 55PUS7906

SatMan

Цитат на: BULLET;270289при аривата тази функция е звуково пипкане за наличие на сигнал

Да това е! Бибка според силата на сигнала с идеята ако не виждаш екрана на ТВто да се ориентираш за силата на сигнала

Миро-Миро

Най-вероятно тази функция е за незрящи или за хора с нарушено зрение. Благодаря!

denyo

А още по-вероятно е, за да можеш да си настроиш антената без да се налага да зяпаш в телевизора, ако въобще се вижда от мястото където ти е антената.

Миро-Миро

Имам два телевизора вкъщи - голям и по-малък, съответно съм с два декодера STRONG. Интересното е, че макар и на едно и също място - в съседни стаи, двата модела декодери - мод. 8106 и 8113, показват различни проценти на интензитет и качество на сигнала. И се чудя дали това замерване на интензитет и качество е условно и дали зависи от модела приемник / декодер, или наистина показва реалната ситуация на място. И защо има разлика в процентите, като телевизорите са буквално през една обща стена в апартамента ми, не би трябвало да има отклонение? :s103

ПоповП

А провери ли дали декодерите показват различно при свързване с един и същ антенен куплунг.
1.2м парабола @ Strong 2100 H-H, Inverto 0.3dB(95Е->30W); 1.1м офсет @ Moteck 2100A, Sky Sat 0.3dB; 0.82x0.9м oфсет @ парабола окачване;
DVB-T2 SRT8201, активна външна китайска антена;DAB+ FM Renkforce NE-6208.

Миро-Миро

По-ниско качество на сигнала и по-нисък интензитет има при този декодер, свързан със стайна активна антена на STRONG SRT ANT 12. Другият е с антена тип стикче, активна, която върви с декодера 8113. Пробвах какво показват, като ги включвах към един тип антена и двата, за да сравня. Има разлика с 2-3% в показателите, дори когато хващат с един вид антена и декодерите са поставени на едно и също място... Не че има проблем, но ми стана интересно защо е така.

TUISTERa

Цитат на: Миро-Миро;270637По-ниско качество на сигнала и по-нисък интензитет има при този декодер, свързан със стайна активна антена на STRONG SRT ANT 12. Другият е с антена тип стикче, активна, която върви с декодера 8113. Пробвах какво показват, като ги включвах към един тип антена и двата, за да сравня. Има разлика с 2-3% в показателите, дори когато хващат с един вид антена и декодерите са поставени на едно и също място... Не че има проблем, но ми стана интересно защо е така.

Потенциални отговори на твоя въпрос:
По-добър тунер
По-добър софтуер
По-добра шумоизолация на тунера
По-добри материали използвани в приемника
Калпав контакт при буксите
Просто всеки тунер показва каквото си иска
Ако вземеш два еднакви напълно е възможно да дадат разлика 2-3 процента

Sent from my iPhone using Tapatalk

Миро-Миро

БНТ2 постоянно ли излъчва във формат 16:9, защото ми се струва че през по-голямата част от времето ефирно излъчва в 4:3 и понякога през деня е 16:9?

megara

Цитат на: Миро-Миро;270985БНТ2 постоянно ли излъчва във формат 16:9, защото ми се струва че през по-голямата част от времето ефирно излъчва в 4:3 и понякога през деня е 16:9?

По мои наблюдения не излъчва много предавания в 16:9, само някои. Повечето са в 4:3.

denyo

Цитат на: Миро-Миро;270985БНТ2 постоянно ли излъчва във формат 16:9, защото ми се струва че през по-голямата част от времето ефирно излъчва в 4:3 и понякога през деня е 16:9?
По-важното е, че за разлика от другите телевизии БНТ2 излъчва коректно сигнал показващ на приемника какъв е формата на картината в момента. По този начин, за момента, единствено по БНТ2 човек може да си припомни как изглеждаше телевизията преди да се появят конските и свинските муцуни. Е, това разбира се, ако има приемник който разпознава сигнала за формата. Аналоговото TV7 се опитват да направят нещо такова, ама да видиш нормални пропорции при тях си е рядкост.

Капанец

Пускам си днес телевизора около 17:00 часа и какво да видя :s101 картинката на bTV, TV7 и останалата компания на 23 канал, силата на сигналът играе от 90% до 10%. Тия вместо да са готови за 1 Септември, продължават да се упражняват и учат върху техниката и антените за наша сметка :s103

bokarium

Цитат на: Миро-Миро;270360Най-вероятно тази функция е за незрящи или за хора с нарушено зрение. Благодаря!

Много интртрсно ще ми е , да разбера как незрящи хора , ще си настроят приемника, и ще гледат цифровата тв ?
http://www.speedtest.net/my-result/3629251775
ползвам телевизия от msatcable.com Варна и интернет от ssi.bg Варна.
аз живея в град Варна , най хубавият град в България !

дтв-бг

Цитат на: Миро-Миро;270630Имам два телевизора вкъщи - голям и по-малък, съответно съм с два декодера STRONG. Интересното е, че макар и на едно и също място - в съседни стаи, двата модела декодери - мод. 8106 и 8113, показват различни проценти на интензитет и качество на сигнала. И се чудя дали това замерване на интензитет и качество е условно и дали зависи от модела приемник / декодер, или наистина показва реалната ситуация на място. И защо има разлика в процентите, като телевизорите са буквално през една обща стена в апартамента ми, не би трябвало да има отклонение? :s103

какви нива дават приемниците
с каква антена са свързани
8106 има ли в комплекта стайна антена както 8113

Миро-Миро

Strong 8106 няма антена в комплекта, но е с по-чувствителен тунер от 8113. Онзи ден говорих с инж. Желев от Стронг България и той каза, че 8106 го спират от производство. Жалко, защото е най-добрият им тунер и беше на приемлива цена (Технополис 55 лв, Хенди 59 лв).
8106 е с антената на 8113 при мен на единия ми телевизор, на другия е 8113 и работи с антена на Strong модел SRT ANT 12, тя също вече не се произвежда от около година.
В София съм, имам пряка видимост към РРТС Копитото, рязстоянието до там е около 15 км.

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания