Чат

🕑 ↗
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Цифрова ефирна телевизия в района на София

Започната от imported_admin, 08-06-2007, 21:23

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

gentu

Цитат на: БатеГойко;268771На 20 км. северно от София пък само БГ он Еър на 23 канал се лови идеално.И нищо друго.Някой яко пере пари от тая цифровизация,нали видяхте - ваучер от 60 лв. за приемник,но продавали само от 39лв.,защото на тая цена бил кандидатствал съответния магазин.Остатъка връщали в бюджета,"айде бе". Както казваше Христо Гърбов в "Комиците"- "Кръв повръщам,пари не връщам",т.е.някой прибира остатъка от европейските (защото Европейския съюз финансира тези приемници)парички.
-в "Индианските степи" само ВИНЕТУ лови ВСИЧКО!!!:D:D:D
[SIGPIC][/SIGPIC]-"Знанието е сила"
Всеки може да опикае стените. - Бъди мъж! - осери тавана!

Nerv3n

Божков рече, че никой не може да задължи частните телевизии да се качат на dvb-t мултиплекс. А и с кодировките как ще се справя бе, младеж? Ако съм с кинескоп или без CI слот, как ще разкодирам, внука трябва да купи приемник ли?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Нема им стАпим!:;803

Rabin

Сигурно е писано вече, ама темата стана огромна.
Та, и в момента има HD канали. Обикновен SD DVB-T приемник може ли да ги отваря? Или няма обратна съвместимост, както е при сателитната телевизия, и не може да ги гледаш ако не си с HD приемник.

kkrkk

Цитат на: Rabin;268877Сигурно е писано вече, ама темата стана огромна.
Та, и в момента има HD канали. Обикновен SD DVB-T приемник може ли да ги отваря? Или няма обратна съвместимост, както е при сателитната телевизия, и не може да ги гледаш ако не си с HD приемник.

Амиии, не съм много сигурен тъй като не съм навлизал в детайли, но при положение, че приемника е MPG4/h.264 няма значение дали е SD или HD канала.
Т.е. h.264 позволява енкодването и в SD и в HD резолюция, така че ако приемника поддържа h.264 не би трябвало да има проблем с приемането на HD резолюцията.
Представи си един видео файл който е енкоднат с h.264, независимо дали е 640х480, 720х576 или 1920х1080, ако имаш инсталиран кодека, би трябвало да можеш да го гледаш.

lubak

Цитат на: Миро-Миро;267364КРТЦ Копитото 5 kW
ТВ Кула Алея Яворов  1 kW
Връх Ботев   5 kW
Останалите в страната са по 3 kW
Покритието на сигнала е от т.нар. островен тип, по областни центрове

Връх Ботев 3x3kw NEC НА 41,51 И 57 канал - район Плевен.
Вече го писах ама тогава не било вярно все умници в тоя форум и най вече гадатели.

антена

казаха ,че спират сигнала другата седмица  сигнала в някой части
:itv:

Миро-Миро

В София БНТ1, БНТ2 и BG On Air се излъчват по на две честоти, което означава, че от 01.09. ще се появят нови канали на мястото на дублираните.

Дато

Цитат на: Миро-Миро;269495В София БНТ1, БНТ2 и BG On Air се излъчват по на две честоти, което означава, че от 01.09. ще се появят нови канали на мястото на дублираните.
Хващаш сигнал от друг предавател в друго населено място просто.

darkmanx

Греда колега. Ловят се на 2 места заради мощния предавател на петрохан обслужващ област Видин.

Миро-Миро

Цитат на: darkmanx;269499Ловят се на 2 места заради мощния предавател на Петрохан обслужващ област Видин.
Аз съм със стайна антена с усилвател на Strong - модел Ant 12, чак пък толкова да е силен този предавател... Все пак отстои на около 25-30 км от София.

Дато

Цитат на: Миро-Миро;269514Аз съм със стайна антена с усилвател на Strong - модел Ant 12, чак пък толкова да е силен този предавател... Все пак отстои на около 25-30 км от София.
Няма значение.

Миро-Миро

Искаш да кажеш, че ефирните канали в София няма да се увеличават на този първи етап ли?

preslav

Цитат на: lubak;268986Връх Ботев 3x3kw NEC НА 41,51 И 57 канал - район Плевен.
Вече го писах ама тогава не било вярно все умници в тоя форум и най вече гадатели.
Колега това са глупости дето си написал.

dimi

Цитат на: Миро-Миро;269495В София БНТ1, БНТ2 и BG On Air се излъчват по на две честоти, което означава, че от 01.09. ще се появят нови канали на мястото на дублираните.

Не са само те и Нова и Бтв са на по 2 честоти.Поне така беше в неделя вечерта.
За сега все още са си 10 програмите,ще видим към декември колко ще са и дали ще има други,освен тези 10
SAMSUNG UE-46ES6100

Миро-Миро

Някой горд собственик на приемник STRONG 8106 може ли да ми каже каква е тази опция ЗУМЪР? По подразбиране е изключена фабрично. Намира се в меню Настройки >> Ефирни настройки на декодера.

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания