Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

SG Express Bank - откраднати пари от дебитна карта

Започната от dinko, Август 22, 2015, 03:22:15 PM

« назад - напред »

dinko

Здравейте колеги,

Май месец се опарих доста жестоко. От дебитната ми карта в
SG Express Bank ми открадната пари - 300 лв.
Използвал съм тази карта за транзакции по интернет.

Веднага след като е извършена въпросната транзакция
ми се обаждат от офис на SG и ме питат дали аз съм извършил плащането.
Казвам ми, че не съм. След това подадох жалба и 2 месеца очаквах отговор от тях.

Преди ден отговорът пристигна и в него пише, че нямат основание да ми
върнат парите. Със транзакцията е извършено плащане на спортен
магазин в Англия. Купени са два чифта спорни маратонки Nike и са
изпратени до София. Аз живея в провинцията.

Моля за съвет какво мога да направя за напред. Мога ли да
подам жалба в комисията за защита на потребителите например?

Някой ако може да сподели подобен опит и има ли някакви решения?

Поздрави

Пламен Тачев

gentu

Както личи от написаното , е платено онлайн - при това положение нищо не можеш да направиш , особено пък след два месеца!
Подал си жалба в банката и всичко зависи от нейната благосклонност.:s101
(каквото те решат , това е);;650
[SIGPIC][/SIGPIC]-"Знанието е сила"
Всеки може да опикае стените. - Бъди мъж! - осери тавана!

Стоян

Съжалявам да науча за неприятните ти изживявания. Наскоро попаднах и на други банкови неудачи на интернет-потребители и затова ще си позволя няколко коментара.

Относно твоя случай. Това, което разбрах е, че най-вероятно си клиент на тази банка само по дебитната си карта, а картата я ползваш (само) за интернет пазаруване. Ако това е така, то е от съществено значение за решението на банката да остави случая ти без последствия. Изглежда, че докато ти си пазарувал из интернет, някой сайт е копирал данните ти, после някой измамник ги е купил и ги е използвал. Случайност е, че доставката е за Сф., можеше да е за всяка точка, където доставя магазинът, където картата е била ползвана без твое знание/съгласие. А че ти не си знаел за транзакцията е трудно, почти невъзможно да докажеш пред банката. Дори банката се е опитала да помогне, като ти се е обадила, но за нея остава под въпрос ти ли си правил транзакцията или не. Мислили са мислили са гледали са ти досието, какви услуги и за какво ползваш и на база честотата на случаите са преценили, че е много вероятно ти да стоиш зад транзакцията.

Ако беше/си клиент на банката по други услуги, убеден съм, че решението щеше да е друго. Или все още може да е друго, ако си клиент и по други услуги - бизнес, ипотека, др. Иначе не мисля, че повече може да се направи нещо, жалкото е, че в България най-често се учим по трудния и скъпия начин.

Що се отнася до финансовата и банкова култура на масовото население в България, показателна е една фейсбук дискусия, на която попаднах неотдавна. В дискусията участваха жени, без да искам да проявявам дискриминация. Едната жена се оплакваше, че в клон на банка й искали висока такса, за да... и развалят 50 евро на дребни, а друга се оплакваше, че в друга банка й искали такса, за да й развалят банкнота от 100 лв. на дребно. И двете така и не успяха да обяснят смислено защо са им били необходими такива услуги. Напълно излишни неща, но ето как за тези мадами банките са изедници. Не че не са. Но има много неща, за които ние като потребители сме длъжни да внимаваме и да си спестяваме.

Поздрави

Veskop

Цитат на: dinko;384279ЗКупени са два чифта спорни маратонки Nike и са
изпратени до София. Аз живея в провинцията.

Малко офф,ама ако са мъжки маратонки,номер различен от твоя,пребии жена си (гаджето си) ;;573

ПС.Майтап,да не се обидиш.
Само Чък Норис има iPhone с цяла ябълка!

Joe

Закрии си картата. Аз имам няколко регистрирани карти и ползвам плащане през интернет непрекъснато. Никога не съм имал проблеми и не ме притеснява да ползвам картите си в нета. Относно SG Bank, мога да кажа, че са много коректни. Преди години ми източиха един дебитна карта ( копирали са я на банкомат ) - източиха ми 400 лева. Картата беше на същата банка. Подадох молба в полицията и в SG Bank. Няколко месеца по-късно от банката ми възстановиха цялата сума. От тогава съм теглил 3 заема от тях, всеки по 25 бона и гарнтирам, че банката е супер стабилна. По време на финансовата криза не ми промениха лихвата нито със стотинка. Просто си закрити картата и прежали парите. За съжаление такива неща се случват, парите не са малко, но по- добре ти си жив и здрав. Парите ще ги изкараш пак.

Sent from my mobile phone using Tapatalk

dodo_pv

Абсолютно същия случай и при мен, но с карта на Банка ДСК. Източена от Uber, в Англия. Пуснати две жалби, до Uber и до Банка ДСК. Няма отговор нито от едните, нито от другите. За напред, при подобни случаи ще информирам Комисията за финансов и застрахователен надзор, и полицията. Практиката е банките работят срещу интересите на клиентите си. Закрий си сметката и пусни жалба до КФН.
Успех!

Brian

До 300 лв не можеш да имаш никакви претенции в коя да е българска банка, освен ако нямаш допълнителна застраховка. Пий една студена вода и следващия път бъди по внимателен с плащанията! Хората за това са измислили пейпал. Верно, че вземат комисионна, но поне знаеш за какво. :e085:
;;612

angeljorj

Цитат на: dodo_pv;384296Абсолютно същия случай и при мен, но с карта на Банка ДСК. Източена от Uber, в Англия. Пуснати две жалби, до Uber и до Банка ДСК. Няма отговор нито от едните, нито от другите. За напред, при подобни случаи ще информирам Комисията за финансов и застрахователен надзор, и полицията. Практиката е банките работят срещу интересите на клиентите си. Закрий си сметката и пусни жалба до КФН.
Успех!
Затова си има виртуални карти да опитат да е източат :D
Dreambox 800 PVR

dodo_pv

Цитат на: angeljorj;384300Затова си има виртуални карти да опитат да е източат :D

Ти каква мислиш, че беше картата :lol15:

Brian

А защо тогава е имала наличност бе ламерче ?????!!!!!:e085:
;;612

angeljorj

Не знам за теб но аз е ползвам само за това пари от реалната се превеждат в виртуалната  само когато правя покупка защитена с Виса парола потвърждение при всяка една покупка и токен .Австрия дават ти лично от банката токен един код се ползва еднократно след изчерпване на кодовете от банката ти дават нови.Г-н Хакер и да ти има всички данни от картата не може да купи нищо без кодовете от банката  .Откаде ще ги вэеме :s101
Dreambox 800 PVR

dodo_pv

Цитат на: Brian;384306А защо тогава е имала наличност бе ламерче ?????!!!!!:e085:

С малко помощ от приятел ще се сетиш :worry:

Brian

;;612

angeljorj

Сети се ти защо си го допуснал имаш  защита измислена от банките за сигурни плащания през интернет не е измислено от някои колега в форума а от експерти.:lol15:
Dreambox 800 PVR

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания