Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

SG Express Bank - откраднати пари от дебитна карта

Започната от dinko, Август 22, 2015, 03:22:15 PM

« назад - напред »

archibal

Цитат на: Brian;384299До 300 лв не можеш да имаш никакви претенции в коя да е българска банка.
Недей подвежда човека без причина
ЦитатЗакон за платежните услуги и платежните системи
Чл. 57. (1) В случай на неразрешена платежна операция доставчикът на платежни услуги на платеца му възстановява незабавно стойността на неразрешената платежна операция и, когато е необходимо, възстановява платежната сметка на платеца в състоянието, в което тя би се намирала преди изпълнението на неразрешената платежна операция.
(2) Възстановяването по ал. 1 се извършва незабавно след приключване на процедурата по чл. 56, но не по-късно от 21 дни след получаване на уведомлението по чл. 55.
(3) Алинеи 1 и 2 се прилагат и за електронни пари, освен ако доставчикът на платежни услуги на платеца няма възможност да блокира платежната сметка или платежния инструмент.
Чл. 58. (1) Разпоредбата на чл. 57 не се прилага и платецът понася загубите, свързани с всички неразрешени платежни операции, произтичащи от използването на изгубен, откраднат или незаконно присвоен платежен инструмент, когато платецът не е успял да запази персонализираните защитни характеристики на инструмента, до максимален размер, договорен между доставчика на платежни услуги и ползвателя, но не повече от 300 лв.
Ако картата е в собственика, ако ПИН-а не е записан някъде (лист, документ или нещо подобно, а е запомнен) чл.58 не действа
Имах подобен случай в банка Уникредит. Срока от 21 дена се отнася когато са "замесени" български банки, в моя случай беше немска и тогава срока е около 2 месеца. След проучване и попълване на документите парите (180 лв) ми бяха възстановени в пълен размер. Ако ти кажат в някоя банка, че до 300 лв не възстановяват, а собственика поема върху себе си загубите кажи им за този член от закона (члена от закона да се чете ЦЕЛИЯ, не откъс от него). Наистина не се възстановяват суми до 300 лв при положение че титуляра на картата е бил недобросъвестен ползвател

angeljorj

Цитат на: dodo_pv;384305Ти каква мислиш, че беше картата :lol15:
Защитена с виса парола  и токен код имаш пари в виртуалната карта  всяка транзакция трябва да е одобриш с виса паролата  и токен код  не мисля че ще му бъде лесно да е източи
Dreambox 800 PVR

дрим

Неприятно за колегата, за жалост това не е изолиран случай!
Точно поради тази причина и аз ползвам виртуална VISA за разплащане в нета. Системата така е измислена, че картата е валидна 6м, зареждам я непосредствено преди всяка транзакция и държа в нея макс 10-15 euro.
До сега не съм имал никакви проблеми с приемането на картата по някои сайтове.
По ме притесняват клониращите устройства по банкоматите, но за тази цел ползвам карта с чип и лента, като за целта съм залепил тиксо на магнитната лента, защото банкомат дори и поддържащ чип карта, като види лента и забравя да чете от чипа!
Техническите въпроси на лично, носят полза само на питащият и е неуважение към форума!
За подобни въпроси, използвай ТОВА!

dodo_pv

Цитат на: angeljorj;384316Защитена с виса парола  и токен код имаш пари в виртуалната карта  всяка транзакция трябва да е одобриш с виса паролата  и токен код  не мисля че ще му бъде лесно да е източи

Това въобще не е вярно. Виртуалната карта е кредитна, а не дебитна. Научи се да пишеш на български и да се изразяваш грамотно. Писах, че е замесен Uber. В него е проблема, Банка ДСК просто е безхаберна, защото не намесих в случая КФН. Случаят при мен бе по-различен. Издадоха ми нулева фактура, а изтеглиха пари неправомерно. Това е кражба / източване, както искате го квалифицирайте. Не ме интересува, с тази банка съм приключил отдавна.

gentu

Цитат на: дрим;384317По ме притесняват клониращите устройства по банкоматите, но за тази цел ползвам карта с чип и лента, като за целта съм залепил тиксо на магнитната лента, защото банкомат дори и поддържащ чип карта, като види лента и забравя да чете от чипа!
-това не е съвсем вярно (от доста време вече , за у нас става въпрос), а и тиксото не върши работа в този случай точно!!!;;basi
[SIGPIC][/SIGPIC]-"Знанието е сила"
Всеки може да опикае стените. - Бъди мъж! - осери тавана!

Tanerbm

На мен ми се беше случило нещо подобно.

Само, че в моя случай ставаше въпрос за прехвърляне на парите от една Paypal сметка в друга.

1-во подадох жалба в банката, блокирах картата и сметката, след това звъннах на Paypal подадох жалба (dispute) и в рамките на 3 работни дни ми ги върнаха. Но в моя случай ставаше въпрос за прехвърляне в друга сметка и системата на Paypal активириала някаква защита след като тоя лумпен направил 3 неуспешни опита (след успешните разбира се )

Но трябва да се ВНИМАВА !
От тогава ползвам само виртуални карти на ЦБА, много са удобни, зареждат се в офиситие на EasyPay  и си в играта :)

дрим

Цитат на: dodo_pv;384321Това въобще не е вярно. Виртуалната сарта е кредитна, а не дебитна. Писах, че е замесен Uber. В него е проблема, Банка ДСК просто е безхаберна, защото не намесих в случая КФН. Случаят при мен бе по-различен. Издадоха ми нулева фактура, а изтеглиха пари неправомерно. Това е кражба / източване, както искате го квалифицирайте. Не ме интересува, с тази банка съм приключил отдавна.

От това спасение няма, ако ще и бронирани гащи с катинар да носиш, тук не опира до защитата на картата и банката оператор, а до некоректен търговец!
Техническите въпроси на лично, носят полза само на питащият и е неуважение към форума!

dodo_pv

Така е, но законът ми дава право да оспорвам транзакции, подкрепени документално.

дрим

Цитат на: gentu;384322-това не е съвсем вярно (от доста време вече , за у нас става въпрос), а и тиксото не върши работа в този случай точно!!!;;basi

Сложи хартиено тиксо и пак ще си говорим!

gentu

Цитат на: дрим;384328Сложи хартиено тиксо и пак ще си говорим!
-е защо трябва да слагаш въобще нещо , като можеш много лесно да затриеш носителя!!!(това са си безсмислени работи , да знаеш);;650

angeljorj

Цитат на: dodo_pv;384321Това въобще не е вярно. Виртуалната карта е кредитна, а не дебитна. Научи се да пишеш на български и да се изразяваш грамотно. Писах, че е замесен Uber. В него е проблема, Банка ДСК просто е безхаберна, защото не намесих в случая КФН. Случаят при мен бе по-различен. Издадоха ми нулева фактура, а изтеглиха пари неправомерно. Това е кражба / източване, както искате го квалифицирайте. Не ме интересува, с тази банка съм приключил отдавна.
Виртуалните са ми две и е дебитна от ДСК хвани се за палците:)
Dreambox 800 PVR

дрим

Цитат на: gentu;384332-е защо трябва да слагаш въобще нещо , като можеш много лесно да затриеш носителя!!!(това са си безсмислени работи , да знаеш);;650

Баче, помисли глобално, утре ще попадна в някое село в горно нанагорнище, закъсал за кинти и банкомата им няма да чете чипове, тогава много лесно ще махна хартиеното тиксо, ами ако съм затрил лентата, ще си изям ...
:)

gentu

Няма вече да намериш такъв банкомат и в най забутаното село!!!Всичко се преустрой в много кратък срок след излизането на първите чип-карти!!!;;650(виж извън БГ положението е по друго, а бре ние сме винаги първи в тези технологии и в други подобни де!!!)

дрим

Още утре затривам лентата, но ако намеря някой такъв, ще ти се обадя лично да носиш финикийски знаци ;;573

om63

Кинти не е хубаво да се държат в карта разрешена за интернет разплащания. Пък доста отдавна има и 3D защита искаща допълнителна различна от ония 3 цифри парола при разплащане. Честно казано не знам в колко банки го има, но Visa Electron на SG я има
Бинарната математика са я измислили циганите. Тука има - тука нема.

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания