Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Нулев сигнал. Булсатком Испания.

Започната от лууп, Декември 31, 2014, 06:40:01 PM

« назад - напред »

лууп

Хора помагайте моля Ви! Признвам нищо не разбирам от сателитна телевизия, но не съм някой неграмотник схващам бързо и мисля. Имам следния проблем: заминах за Испания и си взех сателита и приемника на булсатком с мен. Опитвам се да я настроя тая пуста чиния втори ден, но с питане, четене не стигнах далеч. Ще ви разкажа какво съм направил и до къде съм я докарал какво знам и какво не, дано с ваша помощ да стигна до някъде. Сателита го сглобих по инструкциите които са в кашончето му, сложих конвертора на стоиката му така че да гледа към чинията, свързах кабела(коаксиален на него пише че е 75 ома) към конвертора ( които е за 2 телевизора ако е от значение) също го свързах към приемника, свързах захранването на приемника, HDMA кабела, изкарах антената отвън, пуснах телевизора отворих сигнал индикатора от менюто и ми изписва 0% сигнал 0 децибела BER 1000.0  и FEC ??? и до там ... Въртях навсякъде смених конвертора с друг които купих от тук ( за 4 телевизора ако е от значение ) и няма и няма ... Сигнал 0 % и това е .. Не трябва ли да получа поне 1% сигнал дори чинията да гледа в другата посока ... Не знам вече много съм отчаян помагаайте ще пращам снимки каквото трябва...
П.п: забравих да спомена че имам и втори приемник пробвах и с него същата история ...

njor

Първо не можеш да сглобиш сателита.;;573
После вземи по прочети малко за да има върху какво да се помогне.
И накрая да и повече инфо за приемник,чиния и какво се гони за настройка.
Когато си умрял, не знаеш, че си мъртъв. Трудно е само за останалите.
Същото е и когато си тъп!

yavor1

ползвай http://www.dishpointer.com/
увеличи мащаба, като си намериш местоположението, къщата и си задал 39Е като спътник, виждаш къде минава линията - някъде през комшиите, наклон, задължително завъртане на конвертора и това е - 15-20 мин ;;650
Тъмно е вече , но ако се потрудиш малко може за химна да имаш образ ;;650

Весело и приятно посрещане на 2015 ;;650

dzumba

Абе Люкса,не е ли пуснат, да празнува?

БАМБУЧА

Има прекъсване някъде по кабела/коаксиалния/.Това според мен е най-вероятната причина.
Не е възможно да не "мръдне"скалата от многото местене и опити.Опитай с   друг кабел.:s101;);;650
Останалото-конвертора леко наклонен,като да е 19:00 по часовника с изглед към антената, не зад нея.При търсене да се движи леко и в двете посоки-хоризонтална,вертикална.Не трябва да се бърза.Ако се появи сигнал още по-бавно за да бъде пълен и да има запас при лошо време.Първия път винаги и навсякъде е трудно.Търпението е в основата на всичко хубаво.Навсякъде;;513
Искам да се уча;)

лууп

Добре не може да съм такъв индианец... Ползвах сайта и вчера ползвах и приложението им за андроид гоня хелласат 2 но НИЩО сигнал 0%...

TUISTERa

0 процента е кабел , тока пуснат ли е?

AGT

Цитат на: dzumba;351011Абе Люкса,не е ли пуснат, да празнува?

Беше.
Всеки ден се ражда по един будала ...... важното е да го намериш ! :)

лууп

Цитат на: TUISTERa;3510280 процента е кабел , тока пуснат ли е?
Освен че съм включил приемника, какъв друг ток може да има. Днеска сменях кабела 2 пъти чисто нов слагам .. Утре ще снимам как го връзвам, но съм 99 % сигурен че е правилно.

TUISTERa

Търси в настройките LNB да е на ON!!! Така и не каза какъв е приемника, но да предположим че е захаринка, някой от запознатите да каже дали има настройка за лнб-то и пауъра...

njor

Като каже нещо повече за техниката с която се мъчи.;;573
Когато си умрял, не знаеш, че си мъртъв. Трудно е само за останалите.
Същото е и когато си тъп!

eMTech 300

Да отиде на фабрични настрйки и да каже ок

ceco2000

Цитат на: njor;351044Като каже нещо повече за техниката с която се мъчи.;;573
Наливайте по Чашите, и без ТВ. По-здравословно е!
НА Здраве!

лууп

Приемника е този които дават от булсатком като го обърна отдолу пише HDTV Satellite model: ZHD210. Конвертора не успях да му намеря маркара мисля че е inverto модел red extend и пише с черни букви спецификации, twin long-neck 40mm LNB HDTV DVB-S2 Compliant, 0.3 dB закупен пак от булсатком.
Честита нова година на всички :).

yavor1

Цитат на: лууп;351086Приемника е този които дават от булсатком като го обърна отдолу пише HDTV Satellite model: ZHD210. Конвертора не успях да му намеря маркара мисля че е inverto модел red extend и пише с черни букви спецификации, twin long-neck 40mm LNB HDTV DVB-S2 Compliant, 0.3 dB закупен пак от булсатком.
Честита нова година на всички :).
Dish Setup Data     Latitude: 41.3851°
Longitude: 2.1734°

Name: 39E HELLAS-SAT 2
Distance: 38674km
     Elevation:  29.3°
  Azimuth (true):  131.4°
  Azimuth (magn.):  131.1°
  LNB Skew [?]:  -34.2°

това е за барселона
Lnb skew -34.2  бях ти писал #3 да си завъртиш конвертора - инверто ред екстендет както пише - на 34.2 градуса обратно на часовата стрелка , да си видиш линията към кой ориентир минава, естествено като си изместил балончето на твоя балкон и остава да настроиш наклона на чинията , предполагам е 65 см офсетка, въртиш антената бавно в двете посоки по хоризантала в диапазон +- 10 градуса от посоката която си определил - комшийската къща, комин, балкон , ако няма сигнал леко вдигаш на градус и пак , съответно с маркер си бележиш по антената, а женати гледа индикатора и ти дава вербална информация ;;650

ако бе се потрудил да дадеш точните си координати в Испания , щеше направо да ти се каже, въпреки че програмата ти показва нсичко, ама явно си в нелегалност :)

Ако не си завъртял конвертора няма да получиш сигнал посмъртно , хайде Нова година нов късмет , запрятай ръкави и действай, че сат услугите в Испания са бая дебели ;;650

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания