Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Нулев сигнал. Булсатком Испания.

Започната от лууп, Декември 31, 2014, 06:40:01 PM

« назад - напред »

лууп

Ъпдеит по темата улучих тоя шибаняк хаха обичам ви момчета ;;602 12.57 децибела изкарах.

Адвосат

Цитат на: лууп;351150Ъпдеит по темата улучих тоя шибаняк хаха обичам ви момчета ;;602 12.57 децибела изкарах.

Айде  ;;650 за уcпеха!;;675
Dreambox One, Nemesis, Dream 800SE, Ariva 102E // 0D950 / FIX_Maximum_T-85 > 13,19,39,42 + PowertechDG-380 & FUBA_90cm-Inverto Black Ultra IDLB-SINL40 30°W-90°O

njor

Хайде сега врътни малко наляво,надясно самия конвертор.:worry:
Когато си умрял, не знаеш, че си мъртъв. Трудно е само за останалите.
Същото е и когато си тъп!

Neo64

С тоз размер само като гръмне и валне леко прибирай чирингитото , няма гледка както казва дзумбата без значение в кой комунидад си:s101

лууп

Утре ще се занимавам допълнително с постигане на по високо качество. Колко децибела трябва да постигна?
П.П Това което казахте че не мога да хвана сигнал докато не уцеля точно сателита ми помогна най- много. Благодаря ви отново за помоща, бях пълен неграмотник, но не ме отсвирихте.

Адвосат

Цитат на: лууп;351169Утре ще се занимавам допълнително с постигане на по високо качество. Колко децибела трябва да постигна?

Няма норма!
Избери на Cигнал Индикатора - Транcпондера c най малко децибели и потърcи по добра наcтройка!

Цитат на: лууп;351169но не ме отсвирихте.

Това тука не е руcки форум!;)
Dreambox One, Nemesis, Dream 800SE, Ariva 102E // 0D950 / FIX_Maximum_T-85 > 13,19,39,42 + PowertechDG-380 & FUBA_90cm-Inverto Black Ultra IDLB-SINL40 30°W-90°O

dzumba

Цитат на: лууп;351169бях пълен неграмотник, но не ме отсвирихте.
Има време!Тук се отсвирват наглите грамотници или грамотните наглеци!;)

Яни Костадинов

Здравеите. Нов съм в форума и в темите му като цяло. Имам същият проблем както при лууп с разликата че се опитвам да се сваржа с Виваком тв. И аз сам в Испания близо до Аликанте. Приемника и окото ги взех от виваком а чинията закупих от тук - 60 см. Почетох доста из форума след което поставих нивелирано чинията,окото на 7 часа така като гледам срещу чинията.От dishpointer.com  сравнително намерих посоката на интелсат 12 и градусите но след часове опити , скалите не отчитат абсолутно нищо.Кабелът също проверих. Живеем близо до брега на морето,но има и хълмове в близост може ли те да са причината? Благодаря предварително

dzumba

Това ти е проблема!Може и да стане,но рейката,която носи конвертора,трябва да сочи под хоризонта в твоя случай!

Яни Костадинов

Цитат на: dzumba;362055Това ти е проблема!Може и да стане,но рейката,която носи конвертора,трябва да сочи под хоризонта в твоя случай!

Качил съм я на възможно наи високата точка,мога да покажа снимка.А възвишенията не са точно пред мен,след 200 метра са някаде.Ако потарся по голяма чиния ще има ли полза. Благодаря ти предварително

ВалчоП

Дзумбата го е казал.
Видимост сигурно имаш, не е във височината на антената проблемът.
Вероятно наклонът на антената трябва да е по-дълбок, отколкото окачването на антената позволява, понеже спътникът се пада доста ниско за Испания.
За булсат на 39е, антената е буквално вертикална, а за 45е, трябва да се наведе още.
Нео и Ел маестрото, ако желаят нека да дадат мнение, като местни специалисти.
[SIGPIC][/SIGPIC] SatConn 100 cm (9-13-16-19-23-28-31-39-42-45E), Best HG 404 & Gibertini 125 & Moteck SG2500 (70.5E-45W);
VU+ Ultimo 4K,
VU+Solo², GigaBlue HD Quad Plus, Samsung GQ 55 Q9 FNGTXZG; Samsung UE48JU7090.

Яни Костадинов

Цитат на: ВалчоП;362085Дзумбата го е казал.
Видимост сигурно имаш, не е във височината на антената проблемът.
Вероятно наклонът на антената трябва да е по-дълбок, отколкото окачването на антената позволява, понеже спътникът се пада доста ниско за Испания.
За булсат на 39е, антената е буквално вертикална, а за 45е, трябва да се наведе още.
Нео и Ел маестрото, ако желаят нека да дадат мнение, като местни специалисти.

А с по голяма чиния ще е сащото така ли? Наклона ми е ако правилно те разбрах 25.7 и да доста надоло бие... незнам какво да я правя ве4е.

dzumba

Изрязваш един правоъгълен триъгълник с ъгъл 25 градуса от картон!Нивелираш хипотенузата и поглеждаш откъм ъгъла,посока спътника,трябва да минеш над препятствията!Тогава ще стане!

Яни Костадинов

Цитат на: dzumba;362126Изрязваш един правоъгълен триъгълник с ъгъл 25 градуса от картон!Нивелираш хипотенузата и поглеждаш откъм ъгъла,посока спътника,трябва да минеш над препятствията!Тогава ще стане!

Ясно... А по скалата на самата стоика не се ли получава ? Мисля че намерих малко по високо място на което ще я зака4а дано стане от там..Ина4е в момента изглежда така това и е сравнителната посока и градуси (не от картон а от скалата на стоиката).Имам ли варианти според вас и благодаря на вс отговорили.

petko1

Вие написахте какъв е проблема.....нулев сигнал....първо проверете връзка....приемник- кабел -конвертор....с приемник на Виваком няма да успеете  с настройката....приемника сработва след като сте влезли в лъча на спътника...с друг sd приеник ще се справите с настройката...успех Ви желая.

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания