Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Нулев сигнал. Булсатком Испания.

Започната от лууп, Декември 31, 2014, 06:40:01 PM

« назад - напред »

Адвосат

Цитат на: лууп;351086Конвертора  0.3 dB закупен пак от булсатком.

А коаксиалния кабел cвързал ли cи го правилно?
И cърцевината и екранировката, да имат връзка от конвертора до приемника?
Dreambox One, Nemesis, Dream 800SE, Ariva 102E // 0D950 / FIX_Maximum_T-85 > 13,19,39,42 + PowertechDG-380 & FUBA_90cm-Inverto Black Ultra IDLB-SINL40 30°W-90°O

лууп

Цитат на: Адвосат;351102А коаксиалния кабел cвързал ли cи го правилно?
И cърцевината и екранировката, да имат връзка от конвертора до приемника?
Кабела го оголвам и се показват тънки жички и фолио огъвам жичките назад заедно с фолиото след това има една бяла сърцевина в която има меден проводник оголвам проводника до толкова че да се показва през конекторчето което завивам в приемника или конвертора, слагам конекторчето върху завитите назад жички и фолио и свързвам.

Адвосат

Цитат на: лууп;351104Кабела го оголвам и се показват тънки жички и фолио огъвам жичките назад заедно с фолиото

Махни фолиото!
Dreambox One, Nemesis, Dream 800SE, Ariva 102E // 0D950 / FIX_Maximum_T-85 > 13,19,39,42 + PowertechDG-380 & FUBA_90cm-Inverto Black Ultra IDLB-SINL40 30°W-90°O

Иван1958

Цитат на: лууп;351104Кабела го оголвам и се показват тънки жички и фолио огъвам жичките назад заедно с фолиото след това има една бяла сърцевина в която има меден проводник оголвам проводника до толкова че да се показва през конекторчето което завивам в приемника или конвертора, слагам конекторчето върху завитите назад жички и фолио и свързвам.

Щом ти е за пръв път да настройваш,ще ти е много трудно с този приемник.

фолкръм

Мисля,че HD приемника им не е ли на спътника показва само нули, писано е в някоя от темите!Не са като SD тата им. Така ,че просто не е уцелил спътника според мен.
receiver Vu+Ultimo 4K, dish Triax TD 88 - 80E/30W,LNB - AB Com ,dish Selfsat H30D1, motor Moteck H-H   ,dish Panorama 67см,LNB-AB Com TWIN,receiver DL STB-202.

Иван1958

Цитат на: Иван1958;351107Щом ти е за пръв път да настройваш,ще ти е много трудно с този приемник.
Ако си в Сарагоса ще ти я настроя.

лууп

Махнах фолиото конвертора е завъртян на 7 часа като застанеш с лице към сателита и пак сигнал 0%. В El Vendrell,Tarragona съм.

лууп

Цитат на: фолкръм;351108Мисля,че HD приемника им не е ли на спътника показва само нули, писано е в някоя от темите!Не са като SD тата им. Така ,че просто не е уцелил спътника според мен.
Тоест ако не го уцеля точно ще пише на сигнал 0 ?

Адвосат

Цитат на: лууп;351004изкарах антената отвън

Не е ли монтиран на прът/тръба?
Питам заради наклона на антената. (Latitude: 41.2197°)

Цитат на: лууп;351004пуснах телевизора отворих сигнал индикатора от менюто и ми изписва 0% сигнал 0 децибела BER 1000.0  и FEC ??? и до там
Няма ли още един надпиc?

Внимание
LNB няма cигнал

вассил46

Опитай от тук, http://www.satlex.net/bg/azel_calc-params.html?satlo=&user_satlo=&user_satlo_dir=E&location=&la=&lo=&country_code=es
Ако не е настроена  приблизително не чакай нищо. На таблицата сложи най близкия голям град до който се намираш. Успех.

фолкръм

Цитат на: лууп;351112Тоест ако не го уцеля точно ще пише на сигнал 0 ?

Да!
receiver Vu+Ultimo 4K, dish Triax TD 88 - 80E/30W,LNB - AB Com ,dish Selfsat H30D1, motor Moteck H-H   ,dish Panorama 67см,LNB-AB Com TWIN,receiver DL STB-202.

njor

Цитат на: лууп;351112Тоест ако не го уцеля точно ще пише на сигнал 0 ?

Този приемник не показва сигнал докато не хванеш сигнал на була.Точно затова настройката с него е доста трудна.Ако имаш приятел около теб със старите СД приемници го вземи и настрой антената с него.
Когато си умрял, не знаеш, че си мъртъв. Трудно е само за останалите.
Същото е и когато си тъп!

Адвосат

Цитат на: лууп;351086ZHD210.

Наcтройките-ZHD210!

Ако захранването на LNBто е изключено има cъщия ефект като при тебе!

лууп

Окей настроиките са ми същите захранването е пуснато конвертера е завъртян така че да се пада на 7 часа ако гледаш чинията отпред, чрез саита насочих чинията на където продължава вектора, скалата отстрани на стоиката е на 30 (това ли е елевацията до колкото прочетох да) пръта на които я монтирам е идеално нивелиран и пак не мога да улуча  сателита... Кои транспондер да следя в сигнал индикатора? Или няма значение?
Забравих да спомена че чинията е 65 см висока и 60 см широка.

Васил

Момче,това не е ефирна антена!Въртиш мноооого бавно  и при това трябва да следиш сигнала по някакъв начин.Няма как да улучиш някаква точка в космоса на 36хил км просто като насочиш антената в тая посока.
210см руска на мотор.145см офсет с кръгов конв.на 36Е

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания