Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

сметка за ток

Започната от BOBIKAT, Януари 26, 2013, 05:34:24 PM

« назад - напред »

preslav

Цитат на: Brian;226185Експертите да го духат! Отчитането е в квч и е функция на напрежението и тока, като не се влияе от кос.фи - така е при всички нови електромери, а те са такива почти навсякъде вече. Освен това при по ниско напрежение тока не се увеличава от само себе си да навакса мощността, както блеят овците по тв. По отношение на точността на измерване проблеми няма - проблемите са в цената. И най вече в това, че съвсетните плащачи плащаме тока на циганите и тарикатите с манипулирани електромери. А е публична тайна, че електромерите се манипулират точно от техниците на енергоразпредилителните "извън работно време", всъщност в работно време заменят "дефектиралия" електромер. Отделно на циганите никой нищо не им прави, само откачат мостчето, а те вечерта пак си го закачат, за масови проверки пък е абсолютно забранено по политическа линия - да не се всява смут и недоволство в населението. Вие видяли ли сте циганин да протестира пред енергото? Освен клакьорите дето като видят камера почват да нареждат:s103
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%97%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD_%D0%BD%D0%B0_%D0%9E%D0%BC

Никола67

Той тока ни е евтин ама като има много тарикати по стълбовете докато дойде у дома става доста солен от такси на такситата  дето го носят .
Не ми е проблем сметката проблема ми е че вече прекалиха с кражбата  и стригането заради това ще излизам всеки път на всеки протест  ножа  опря до кокала  и  не се трае .

Дунав

register

"кухата ми кратуна" не проумява ти изобщо прочел ли си какво съм написал?:hammer:
#####################################################

Точно неговата глава е толкова куха,че ако можеше да чете щеше сам да си изтрие профила и да не пише смехории.Чувал е той за ток само когато му лекуват главата  :lol15:

tuningmania

До "ВСИЧКИ" - Има устройства, които се свързват с новите електромери и увеличават стойността на изразходените киловати. Информацията е от Инкасаторка в "ЧЕЗ".

Хората по Празниците били готвили повече. Е да, но после няколко дни се дояжда и не се готви..

Майка ми живее в къща, близо до София. Отоплява се на дърва. Цялата година, готви през ден. Лятото, бойлера (който работи само на ток), работи повече, че се цапа по двора и се мие по-често. Фризера и хладилника също трябва да работят повече, защото по пътя на логиката, би трябвало по-трудно да постигат минусовите си температури, в стая, която е с пемпература около +30°С, а сега, понеже не се отоплява, е +10°С. Сметката Й за ток е над 100% повече от лятната. Аз вече подозирам ютията, която сега и се налага да глади дрехи с дълги ръкави, а не с къси.

Ако проблема не е в цената на тока (и като цяло на почти всичко) - то тогава е само и единствено в доходите ни!

П.П.
Някой да знае случайно, защо с "New Nigma 2, Version 3.3.2" ми работи телевизията, а като преместя необходимите файлове, на "New Nigma 2, Version 4.0" и нищо не тръгва? Да не би да трябва да са в различни директории при двете версии на "Image"-а?

Brian

Цитат на: preslav;226371http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%97%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD_%D0%BD%D0%B0_%D0%9E%D0%BC

Аз този закон го знам и прилагам от 40 години вече :worry: Има обаче доста уреди с реактивен товар и за променливо напрежение не е баш така. Затова правилната препратка е тук: http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%BE%D1%80_%D0%BD%D0%B0_%D0%BC%D0%BE%D1%89%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82%D1%82%D0%B0
Ако знаеш и устройството на електронния електромер ще ти стане ясно, че мърдане няма. Дистанционно в реално време даже и кос Ф отчитат и наказват промишлените абонати
;;612

Brian

Цитат на: tuningmania;226413До "ВСИЧКИ" - Има устройства, които се свързват с новите електромери и увеличават стойността на изразходените киловати. Информацията е от Инкасаторка в "ЧЕЗ".

Такива устройства категорично няма нито в инкасаторките, нито в техниците! 100% категорично защото ако имаше, те щяха да се ползват за лични облаги - я врътни този електромер назад и го направи да отчита по-малко. Вярвате ли някой да даде такъв уред на сульо и пульо? ;;602
Електромерите се манипулират хардуерно, пломбират се и се слагат обратно срещу съответната стабилна почерпка. Но трябва да има незавивим контрол, а не ЧЕЗ, ЕВН и т.н. да си проверяват собствения електромер.
;;612

stilo72

Цитат на: Дунав;226375register

"кухата ми кратуна" не проумява ти изобщо прочел ли си какво съм написал?:hammer:
#####################################################

Точно неговата глава е толкова куха,че ако можеше да чете щеше сам да си изтрие профила и да не пише смехории.Чувал е той за ток само когато му лекуват главата :lol15:
Я ме светни, какво е това ток и има ли почва у нас и на каква цена, понеже си от просветените.;;573
DМ500HD; PARABOLIC 1.50; INVERTO 0.3dB; 42e<<>>7w; ZHD200; Fusion TV; TRIAX-TD88; INVERTO BLACK Ultra Twin 0.2dB-39e

dodo_pv

Цитат на: Brian;226185Експертите да го духат! Отчитането е в квч и е функция на напрежението и тока, като не се влияе от кос.фи - така е при всички нови електромери, а те са такива почти навсякъде вече. Освен това при по ниско напрежение тока не се увеличава от само себе си да навакса мощността, както блеят овците по тв. По отношение на точността на измерване проблеми няма - проблемите са в цената. И най вече в това, че съвсетните плащачи плащаме тока на циганите и тарикатите с манипулирани електромери. А е публична тайна, че електромерите се манипулират точно от техниците на енергоразпредилителните "извън работно време", всъщност в работно време заменят "дефектиралия" електромер. Отделно на циганите никой нищо не им прави, само откачат мостчето, а те вечерта пак си го закачат, за масови проверки пък е абсолютно забранено по политическа линия - да не се всява смут и недоволство в населението. Вие видяли ли сте циганин да протестира пред енергото? Освен клакьорите дето като видят камера почват да нареждат:s103
Забравяш за загубите при старите готварски електрически уреди. Точно те се увеличават при по-ниско напрежение и бъркат в джоба.

Brian

Зимно време не може да се говори за загуби ;;573

Освен това и старите печки си имат термостати. При еднаква температура загубите са едни и същи, яденето се пече за едно и също време. Консумираната мощност е една и съща. Ако говорим за тези дето пекат първо отдолу и после отгоре, както и другите дето за икономия не си пускат миялните машини - тях не мога да ги мисля за глупостите с които разхищават елетричеството.
;;612

сакара

Здравейте!Искам да напомня само едно.Никой не се сеща,че ако се увеличи с 0.5HZ честотата електромерите се въртя по-бързо.Това е!

ВалчоП

Честотата не се определя от енергоразпределителните дружества. Енергийната ни мрежа е в синхрон с мрежите на съседните държави и не можем самоволно да танцуваме с честотите, като някакви радиолюбители. То бива теориии на конспирацията, но понякога манджата се пресолява. :)
[SIGPIC][/SIGPIC] SatConn 100 cm (9-13-16-19-23-28-31-39-42-45E), Best HG 404 & Gibertini 125 & Moteck SG2500 (70.5E-45W);
VU+ Ultimo 4K,
VU+Solo², GigaBlue HD Quad Plus, Samsung GQ 55 Q9 FNGTXZG; Samsung UE48JU7090.

bobi41

Нямаше да влизам в спор ,ако спорехте за разумни неща.Тук спора не е кой колко е изхарчил или са му надписани показанията на електромера тук става впрос за допълнетелните такси,които плащаме.  Какво е:
    Достъп до разпределителната мрежа
    Достъп до електропреностната мрежа ВН
    Пренос през разпределителната мрежа НН
    Пренос през   електропреностната мрежа ВН
    Високоефективно комбинирано производство
    Невъстановяеми разходи(кражбите на ток от циганите и др.)
и ако в следващите  фактури  получите графи   кото:
    Енергиина ефективност
    Такса  мошност(волтаж на тока)
     Инвестиционна политика..... и тн и тн.
и тогава ли ще си мълчим  че данните от електромера не са надписани?     Да не говорим че тези данни не са постоянна величива а в всякя нова фактура те се менят!

GeorgiD

Tова е планът ран-ът в действие за разорение на България. Правят всичко възможно съществуванието в БГ да е максимално трудно и нацията да се топи и абсорбира от големите държави на запад.

Който си седи в БГ и има желание да промени нещата- да действа със съда ли, с колективни мероприятия ли. Мисля, че в БГ е време за революция. ;;650

ВалчоП

Въпросните такси и надбавки би трябвало да отразяват разходите за пренасяне на ел. енергията до консуматора. Прибира ги НЕК, защото тя е собственик на почти всички мрежи за СН и ВН.
Такива такси ги има при всички дистрибутори на какво ли не, което се пренася по някаква инфраструктура, както по света, така и у нас. Тези надбавки трябва да са прозрачни, контролируеми от държавата и да са в истинските си размери. Тук е мястото на държавата.
Другото място на държавата е да осигури свободен достъп до мрежата на повече доставчици да ел. енергия, а не както сега - няколко регионални монополиста. Именно защото това не е изпълнено, точно затова сега ще ни съдят от Брюксел. Изискването е европейска норма и го има във всички страни. Не е проблем, че имаме EVN, e-on, CEZ и не знам кой си още. Проблемът е, че няма реален свободен пазар на енергията и никой не може да избира нещо повече от това, което му предоставя регионалният монополист.
[SIGPIC][/SIGPIC] SatConn 100 cm (9-13-16-19-23-28-31-39-42-45E), Best HG 404 & Gibertini 125 & Moteck SG2500 (70.5E-45W);
VU+ Ultimo 4K,
VU+Solo², GigaBlue HD Quad Plus, Samsung GQ 55 Q9 FNGTXZG; Samsung UE48JU7090.

GeorgiD

Не знам какво точно правят с тези такси за разходи, имайки предвид , че на много места стълбовете не са поддържани, ръждата се вижда навсякъде и не получават и най-елементарната грижа с нова боя, и т.н. Да не говорим, че по белите страни стълбовете получават ярка червена светлина на върха си, за да не бъдат разрушени от някой самолет. В БГ това го няма. :s104 :s103

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания