Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

сметка за ток

Започната от BOBIKAT, Януари 26, 2013, 05:34:24 PM

« назад - напред »

BOBIKAT

Цитат на: register;222982слагай фотоволтаици и акумулатори и се откачай от енергото - за 1600 киловата дето харчиш на месец ще ти дойде към 13-15000 евро инсталацията, може и бонус перка да ти бучнат
за има - няма 8-10 години ти се изплащат
нали не искаш нови централи?
То и моите киловати са толкова. А до каква  моментна консумация позволяват?
In the beginning was dark, and then bang...

an

Цитат на: register;222982слагай фотоволтаици и акумулатори и се откачай от енергото - за 1600 киловата дето харчиш на месец ще ти дойде към 13-15000 евро инсталацията, може и бонус перка да ти бучнат

Дай нещо линк да видим за какво става въпрос.

yavor1

нали не искаш нови централи? действай

ама ако замрънкаш - да не си казал гък срещу белене :;803

по-добре няма да става - ако ще се купува ток отвън - на ви цените, добавете и печалби, пренос, такси...

не е скъп тока - ниски са заплатите!
боко оня ден си я дигна с 8 стотака, вашата с колко се вдигна?
аз за тези пари, цялата кооперация ще направя, все пак и ние сме чели тук таме, няма да ползвам услугите на енергийната мафия я :worry:
тя цената на енергията е не висока, ама има още 120% горница за пренос, загуби, печалби.
някак не излиза сметката коректно.
надявай се на белене да ти намали цените :worry:
така е направено, че цената на енергията като се качи 2 пъти, за крайния потребител скача над 4 пъти.

а това дето серГей казва, че няма да струва нищо ,защото руснаците ще я построят, си е жива окупация.
да си я построят в русия, хем и отпадъците при тях ще остават , а ако е при нас , каква ни е далаверата?
даваме терен
даваме пренос
даваме пазар

а какво получаваме

получаваме монополно енергийно ценообразоване
получаваме радиоактивни отпадъци
получаваме 4-500 работни места за обслужващ персонал
получаваме един паметник на бсп ,който ще трябва да стои с хилядолетия върху комунистическия концлагер , създаван и ползван
от родителите на сегашните станишковци, овчаровци и подобни изроди

register

айде щом си чел вместо да мрънкаш обясни на останалите как "за тези пари цялата кооперация ще направиш"

yavor1

Цитат на: register;223066айде щом си чел вместо да мрънкаш обясни на останалите как "за тези пари цялата кооперация ще направиш"
алуу, кой ти мрънка :lol15:

констатирам факти, а ти като си толкова печен, почети малко из нета как вървят цените :worry:
единствено, което ми е неприятно е че съм свързан към енергийната мафия, но и то ще е до време.

основно от комшиите се притеснявам, да не ми пуснат пореден донос и да обяснявам че не съм крал ток :worry:

register

aз цените ги знам много добре - не разбрах обаче как "за тези пари цялата кооперация ще направиш"

garanciq

Цитат на: LZ5ZI;222986Че колко им е живота на тези техники?
Докато им изтече гаранцията.;;594

register

замълча си и с право - за тези пари се закача само едно домакинство, ако иска да е независим от енергото

Цитат на: an;223027Дай нещо линк да видим за какво става въпрос.
в нета продават готови комплекти - транспорта им е скъп обаче, че акумулаторите тежат
не знам как стои положението с местния пазар в българия но не би трябвало да е проблем - даже напротив - имаме си много кадърни елтехници

ето пример за готов комплект:
http://www.smart-powershop.com/Off-Grid-Power-Sets/Hybrid-Power-Sets/Off-Grid-Hybrid-Power-Set-W-06::19.html

абсолютно независим си от енергото - ако искаш можеш да се вържеш колкото да покриеш евентуален моментен недостиг

тази система не се нуждае от специални разрешителни (освен евентуално за ползване на покрива) и не е за продажба на ток на енергото, но лесно се преправя да върши и това, но по принцип не й е това идеята, и като цяло няма смисъл отделни домакинства да се занимават с подобни търговии

Виктор

BOBIKAT

Аз да се върна пак малко към темата, ама дали има начин електронните електромери да се манипулират отвън с някакъв уред, да му се навъртят да кажем 300-400 киловата отгоре?
In the beginning was dark, and then bang...

yavor1

Цитат на: BOBIKAT;223794Аз да се върна пак малко към темата, ама дали има начин електронните електромери да се манипулират отвън с някакъв уред, да му се навъртят да кажем 300-400 киловата отгоре?
ами щом може да се манипулира за надолу да показва, какво му пречи и повече да показва , при последното замерване ако ти е променена някоя константа например, то е ясно че става, ама как да се докаже че ни крадат, като лабораториите са си техни, а и въобще е кауза пертута с тези изроди ;;601

GeorgiD

"Електрическата енергия е навсякъде в неограничени количества и може да се управляват машините без необходимост от въглища, нефт, газ, или някое от другите обичайни горива." - Никола Тесла

Днес ние плащаме за електричеството, защото устройствата за свободна енергия на Тесла са били унищожени от JP Morgan заради това, че не е бил в състояние да има печалба от тях.

http://www.knowledgeoftoday.org/2012/11/nikola-tesla-secret-movie-free-energy.html

Brian

Три са причините за нереално високите сметки за ток - EVN, CEZ и eON
;;612

Питагор

"Енерго-Про" е вече не  Е.ОН

"Енерго-Про" официално пое от Е.ОН електроразпределението в Североизточна България

БаБа-Ти

Цитат на: BOBIKAT;223794Аз да се върна пак малко към темата, ама дали има начин електронните електромери да се манипулират отвън с някакъв уред, да му се навъртят да кажем 300-400 киловата отгоре?
Според експерти е напълно възможно ниско подаваното напрежение от порядъка на 180~ 190~ да увеличи сметките ни за ток .Днес по новините даже министър Делян Добрев го спомена .

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания