Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

сметка за ток

Започната от BOBIKAT, Януари 26, 2013, 05:34:24 PM

« назад - напред »

НеЗиРуС

От сметката за тока не мога да се оплача в София, но от сметките за  парно...... нямам думи просто.... гавра с хората си правят тия боклуци !
Вашият годишен хороскоп за всички зодии
Оферти за дрехи, чанти и обувки от ProMall

PayNera

Режа тръбите на парното в апартамента ми и окото ми не трепва.Топлофикация като си плати наем за тръбите си да минават през моя частен имот - тогава може да са в апартамента ми - ИНАЧЕ НАВЪН - ОТКЪДЕТО ИСКАТ ОТ ТАМ ДА МИНАВАТ.
60% от българите живеят в стрес. Останалите 40% живеят в Англия, Германия, Щатите, Испания, Франция....

Стоян

Проблемът с топлофикация (София) се корени в изначално сбърканата идеология на българите за живота в общност, за жилищната кооперативна собственост, на потребителите относно централното топлоснабдяване, както и в самите потребители и отношенията им както към системата, така и помежду им.

Не е измислена засега по-изгодна и екологична система за масово отопление от централното топлоснабдяване.

Чушкопека

Цялата държавна машина начело с Бащицата се е впрегнала, да подмени вота на Референдума. Като се пише по медиите избирателната активност била 3% е аз нали като гласувах се подписах - гледам избирателните списъци наполовина пълни, кви 3%? Гласувам от 12 години, за пръв път ми сменят изборната секция, айде аз ще я намеря, ама някой друг? В много села не се чисти снега за да не могат хората да достигнат изборните урни и да гласуват.

Стоян

Хаха, ама то е аксиоматично установено - винаги, когато социалистите са на власт, зимите са тежки, а когато социалистите искат помощ от природата дори тя винаги е срещу тях. Това нито е от вчера, нито ще е само до днес. ;;650

BOBIKAT

Цитат на: БатеГойко;222616Ако ел-мера е на фирма,от няколко месеца има такса "инсталирана мощност",например в нашата фирма има трафопост 1000 КW,който преди години е захранвал завод,сега само около 50-100 КW мощности и тази такса му е 900лв./месец , дори и да не е мръднал електромера.
Това е за CEZ, EVN май още преди година са го въвели.
На фирма е. 3-фазен. Единственото което забелязах, е повишението с около 20 лв на месец, защото вече преноса е по 15 кВт и го смятат на ден, незнам си какво, а не е като на битов, към 2-3-4 лв някъде. Както и да е. Имам чувството че тоя месец така са си писали фактурите, без да ги засичат. Утре ще им се обадя на нац. номер да ми кажат данните от фактурата и пак ще ги изчеша едно хубаво. Ама като гледам и други колеги имат завишение (без адския :) ).
In the beginning was dark, and then bang...

boyan88

Цитат на: BOBIKAT;222655На фирма е. 3-фазен. Единственото което забелязах, е повишението с около 20 лв на месец, защото вече преноса е по 15 кВт и го смятат на ден, незнам си какво, а не е като на битов, към 2-3-4 лв някъде. Както и да е. Имам чувството че тоя месец така са си писали фактурите, без да ги засичат. Утре ще им се обадя на нац. номер да ми кажат данните от фактурата и пак ще ги изчеша едно хубаво. Ама като гледам и други колеги имат завишение (без адския :) ).

До колкото знам ги местят на външна фирма и може да има малко лудница и някой да си ги е писал едно към гьоте.
Относно таксата мощност мисля, че е 0,016лв. на ден без ддс 100kw са около 60лв. Ако си под 100kw мисля, че не плащаш и за лош cos
Your Smart Linux TV Player

BOBIKAT

Цитат на: boyan88;222778До колкото знам ги местят на външна фирма и може да има малко лудница и някой да си ги е писал едно към гьоте.
Относно таксата мощност мисля, че е 0,016лв. на ден без ддс 100kw са около 60лв. Ако си под 100kw мисля, че не плащаш и за лош cos
Достъп до разпр. мрежа за 30 дни предоставена мощност 15 кВт х 0.01628 = 7.33 --> това за миналия месец
  А травопоста е на 4 метра от таблото ми. Бахти и преноса :) ;;573

boyan88

е то по принцип може да излезеш на пазара, но трябва много точно да си прогнозираш енергията, и да се спазариш с някой производител и ще заплащаш на тия дружества само за пренос
Your Smart Linux TV Player

BOBIKAT

Цитат на: boyan88;222925е то по принцип може да излезеш на пазара, но трябва много точно да си прогнозираш енергията, и да се спазариш с някой производител и ще заплащаш на тия дружества само за пренос
Така де, обаче да изкупувам от производител по 0.80 ст на кВт, нали!?
По вероятно е аз да сложа 2 панела и една перка в двора и да им продавам на ЧЕЗ малко ток. ;;573
П.С. Лошото е че доближавам към 10 кВт/ч и незнам една соларка дали ще ме огрее, та да се откажа напълно от чез-а.

yavor1

Цитат на: GeorgiD;222631Това са глупости. Един ден хората ще използват безплатна свободна енергия и тогава мотивацията на хората да вършат различни неща няма да са парите.
Това дет ти си го описал, е по-лошо и от ад, и бързо хората ще се преборят с него, ако въобще някога се стигне до него и преди това изродските капиталисти не са изчезнали като вид от лицето на планетата.
да бе да, като гласува за аец, знаеш ли кога ще те допуснат до свободната енергия, никога :worry:

Цитат на: BOBIKAT;222822Достъп до разпр. мрежа за 30 дни предоставена мощност 15 кВт х 0.01628 = 7.33 --> това за миналия месец
  А травопоста е на 4 метра от таблото ми. Бахти и преноса :vc ;;573

не знам как е при теб, ама сега си погледнах сметката:

за 33 дни е засечения период

1. консумирана енергия 1579 квч  --- 120 лв

но
1. зелена енергия 17лв. 1.11% - това е за коко дето пищи
2. комбинирано производство  6лв
3. разходи  5лв

ама достъп и пренос са доста много - ~ 100 лв :;810

и това е преди облагане с ддс

накрая ~300лв.
а всички съвременни методи за енергоефективност ползвам,
никакви стандартни нагревателни уреди , изключая бойлера, ама и той е на 40-45 градуса настроен , без разреждане да се ползва , обаче много лапачи по трасето.
какво ли ще стане , ако случайно и нова аец се реши да се строи?

явно ще се мисли за нещо зелено, а ток само за някои устройства

register

слагай фотоволтаици и акумулатори и се откачай от енергото - за 1600 киловата дето харчиш на месец ще ти дойде към 13-15000 евро инсталацията, може и бонус перка да ти бучнат
за има - няма 8-10 години ти се изплащат
нали не искаш нови централи? действай

ама ако замрънкаш - да не си казал гък срещу белене :;803

за другите мрънкащи - свиквайте:

по-добре няма да става - ако ще се купува ток отвън - на ви цените, добавете и печалби, пренос, такси...

не е скъп тока - ниски са заплатите!
боко оня ден си я дигна с 8 стотака, вашата с колко се вдигна?

LZ5ZI

Цитат на: register;222982слагай фотоволтаици и акумулатори и се откачай от енергото - за 1600 киловата дето харчиш на месец ще ти дойде към 13-15000 евро инсталацията, може и бонус перка да ти бучнат
за има - няма 8-10 години ти се изплащат

Че колко им е живота на тези техники?
Xtrend ET6000 HD OpenPli 3.0  Strong 110 cm.

om63

Цитат на: PayNera;222630Релната ми сметка за ток този месец е някъде около 420 лв ???? за 110 квадрата къща - пълна изолация - фибран - отвън и гипс -картон отвътре вклучително и на всички тавани - 3 броя климатици , 1бр. духалка - за коридора , боилер , миялна машина и печка - всичкото на ток - трябва да съм си изпил мозъка - аз да не съм спонсор на ЕОН?
Странно. Същия град. Същите консуматори грубо без духалка за 70 квадрата изолирана панелка без живеещи под мен.Климатиците са инвертори панасоник общо 31 BTU. При това единия бачка в кухнята на нонстоп отворен джам на горно отваряне, че пушим. Дограмата е готина, тройни пакети и терасите са усвоени :). Преди 4 години сложих контролен електромер в апартаментното табло, скарах се с ЕОН и оттогава максималната ми сметка не е минавала 250 лв. За сравнение - последната е 122. В къщи се топли по цял ден, че има малък палавник,  който мрази да затваря врати :)
Бинарната математика са я измислили циганите. Тука има - тука нема.

патър стоянов

Цитат на: BOBIKAT;222462Интересно, само при мен ли ( а също още 2-3-ма от Петрич) се оплакваме от по-висока фактура на тока за декември/януари!? При положение, че от 15-ти декември до 7-ми януари знам че трябва да платя 70-80 по-малко ток, а дефакто плашам толкова отгоре. Кофти че от сайта на чез не мога да си видя детайлната справка, но тия п****аси ако си мислят че от нас ще си избиват загубите от лиценза в Албания, жестоко се лъжат. Или... плашат хората с по-високи фактури, за да гласуват с "ДА"? Е*ах им м***цата на тия.

Да верно сметките са напълно навреме.Ето Ви ЦЕНТРАЛА, ето Ви Белене.
Приятели да знаете че навсякъде по света.
Богатият става по-богат-бедният по беден.
Според мен въпросът е ти и аз от кои сме.
PEPI
DIGITAL:)

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания