Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

сметка за ток

Започната от BOBIKAT, Януари 26, 2013, 05:34:24 PM

« назад - напред »

Rabin

Цитат на: PayNera;226530...Не трябваше сега да се правят митинги и протести , А ТРЯБВАШЕ КОГАТО СЕ ВДИГА ЦЕНАТА НА ТОКА с 13%-около 1.07.2012г....
Като се правиха протести за 13-те процента - ти си хвърлял гюбеци на някоя кръчма.

Brian

Цитат на: Rabin;226508Новите електромери имат инфрачервен интерфейс. През него отчитат консумацията. Тоя интерфейс е двупосочен. В електромера има процесор.
Има пълен достъп до това, какво ще покаже тоя електромер. И не е нужно инкасаторката да знае.

Хайде стига глупости бе момче! Толкоз си зелен, че няма и накъде повече. Иначе все се правиш на отворен:worry:

Българина рипа, че му било скъпо!?! Ми ще рипа щото е прост! Така и не излезе някой да изрипа, че заплатата му е малка и не отговаря на положения от него труд. Ама така е - докато не почнат да си ценят труда, ще има да рипат, че им е скъпо! Нищо и няма на цената на тока, всичко си е сметнато да си има печалба доволно, да си плащат на работниците нормални заплати и дружеството да е на печалба. Е това трябва всички да го направят и на никой няма да му е скъп тока.
;;612

Rabin

Цитат на: Brian;226541Хайде стига глупости бе момче! Толкоз си зелен, че няма и накъде повече. Иначе все се правиш на отворен:worry:

Българина рипа, че му било скъпо!?! Ми ще рипа щото е прост! Така и не излезе някой да изрипа, че заплатата му е малка и не отговаря на положения от него труд. Ама така е - докато не почнат да си ценят труда, ще има да рипат, че им е скъпо! Нищо и няма на цената на тока, всичко си е сметнато да си има печалба доволно, да си плащат на работниците нормални заплати и дружеството да е на печалба. Е това трябва всички да го направят и на никой няма да му е скъп тока.
Първо аз не рипам за заплата, щото съм взел нещата в мои ръце.
Второ говорих за съвсем друго.
Може или не може да се манипулира електромер с изцяло процесорно управление. Искам да го чуя от теб.

PayNera

ЦитатМоже или не може да се манипулира електромер с изцяло процесорно управление. Искам да го чуя от теб

Може - но не дистанционно!
60% от българите живеят в стрес. Останалите 40% живеят в Англия, Германия, Щатите, Испания, Франция....

BOBIKAT

Я някой просветлен да ми каже кви са тия уредчета (май моторола), че през целия декември месец инкасаторите на енергоро по цял ден висяха при мен на кафе и само чукаха по клавиатурите на тия уредчета. А сега, от нова година насам 1 не е дошъл на кафе. Значи извода е следния, през целия декември яко са манипулирали електромерите. Стига си като нищо да ти начукат дистанционно 100-150 кВт и после иди доказвай че нямаш сестра. А това доколко е вярно незнам, но май преди 2-3-4 дни го казаха по бТВ сутринта че ако се подаде по ниско напрежение (даже днеска показаха във варна 193 Волта), та... ако се подаде по-ниско, то уредите за да наваксат, почват да черпат яко ток, от там и по-вечето изразходвани киловати. Доколко е вярно незнам, ама е факт че не само аз съм със завишена фактура.
In the beginning was dark, and then bang...

Rabin

Захаринките и Делтичките ви ги флашкат и управляват през 2 пъти по 40 000 километра. И един приемник е неимоверно по-сложен от електромер. И се прехвърлят мегабайти.

Чушкопека

Едно приятелче в гарсониера плати 611.60лв ток. За един месец. Това сме го смятали - е няма как 2 стаи с един климатик и една пералня да изкарат 611 лева ток. Но явно има...

PayNera

Цитат на: koko_varna;226608Едно приятелче в гарсониера плати 611.60лв ток. За един месец. Това сме го смятали - е няма как 2 стаи с един климатик и една пералня да изкарат 611 лева ток. Но явно има...

Има начин - съседния апартамент - може и 2 апартамента са се вързали към него - 100%;;573
60% от българите живеят в стрес. Останалите 40% живеят в Англия, Германия, Щатите, Испания, Франция....

boyan88

Цитат на: koko_varna;226608Едно приятелче в гарсониера плати 611.60лв ток. За един месец. Това сме го смятали - е няма как 2 стаи с един климатик и една пералня да изкарат 611 лева ток. Но явно има...

ми има някой от входа се вързал към неговата инсталация която минава през общите части :lol15: тия моторолки май са терминали
това с по ниското напрежение не е така тъй като електромера измерва мощност а тя зависи от две величини напрежение и ток
Your Smart Linux TV Player

BOBIKAT

Цитат на: boyan88;226614... тия моторолки май са терминали
...
Което ще рече...?
In the beginning was dark, and then bang...

boyan88

Цитат на: BOBIKAT;226620Което ще рече...?

там въвеждат показанията, за да го бърникаш доколкото знам трябва да има бутон който явно ще е зад капаче(или нещо подобно) с пломба общо взето без физически достъп няма начин за манипулация дори и тия който са с дистанционно отчитане
Your Smart Linux TV Player

С.Николов

Цитат на: Brian;226428Електромерите се манипулират хардуерно, пломбират се и се слагат обратно срещу съответната стабилна почерпка.
Тая стабилна почерпка по спомени преди около 7-8 години ми я предлагаха за 400 лева. Цъ благодя.

Чушкопека

Цитат на: С.Николов;226648Тая стабилна почерпка по спомени преди около 7-8 години ми я предлагаха за 400 лева. Цъ благодя.
За единия ток да плащам и да се излагам мерси. Но за ток 32 дни който е 611 лева и 60 стотинки в гарсониера където теоретично няма как да се изхарчат 611 лева и 60 стотинки - е ще ходим на протест... Аз ходя на работа мен ме няма, пералнята работи само на нощна тарифа, бойлера бачка през ден на нощна тарифа 611, 60 е едно безумие! Гарсониерата ми е 62 квадрата. Тези 62 квадрата при положение, че ме няма по цял ден генерират 611 лева ток. Е къде е логиката?

Чушкопека

Цитат на: koko_varna;226659100 години Черно Море - 100 години срам!
100 години Черно Море - 100 години срам!

Brian

Цитат на: Rabin;226559Може или не може да се манипулира електромер с изцяло процесорно управление. Искам да го чуя от теб.

A може ли да дойда и да ти пръсна черепа от упор с макаров? По принцип може, нали? Но не е нито законно нито полезно за мен, защото все някой път може да ме хванат и ще те лежа. Та това е отговора - по принцип може, но е направено всичко възможно да не може без да се разпломбира уреда. Защото все някой от техниците ще проговори пред журналистите, да не говорим, че ще почне едно масово превъртане на показания.... А ако изтече в нета?

ЦитатЗахаринките и Делтичките ви ги флашкат и управляват през 2 пъти по 40  000 километра. И един приемник е неимоверно по-сложен от електромер. И  се прехвърлят мегабайти.

Или си изключително тъп или манипулираш хората! Кое от двете?
;;612

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания