Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Vivacom IPTV ?

Започната от mitkobs, Януари 15, 2012, 10:37:01 PM

« назад - напред »

mano

Отговарям си сам, но явно колегата е бил прав. Понеже няколко пъти съм опитвал да гледам HD канали на запис и не съм могъл, в последно време се бях отказал и изобщо не съм гледал иконките в EPG-то. Снощи видях, че мога да гледам NG назад и го пуснах. Няма насичане, най вероятно зависи от района, в който живеете и натовареността на линиите там.
Botech 9500IR/CRT, Dreambox 7025+, 110cm РѕС,,СЃРµС,, Chess edition 3  0.1db,  57Р• <--> 30W

Жоркатаа

Цитат на: мариоо;499289Оф, казвам го за последен път и вдигам ръце - проблемът не е в приемника. Новият модел сече като стария.
;;650 Абсолютно! Днес/3ти ден с нов приемник/ си върнах 3 предавания по NG и насичаше на всеки 2-3 мин. sucks :s104

Шейкър

Здравейте,

В момента използвам телевизия от NET1, но поради стечение на обстоятелствата имам вече домашен интернет (през оптика до сградата) от VIVACOM и обмислям да се прехвърля на IPTV услугата към тях. Заслужава ли си да мина към Vivacom IPTV или да си седя на кабеларката на NET1?
По принцип не съм имал никакви проблеми с тях. Имам и други въпроси и те са:
Могат ли да се местят каналите на различни позиции на Vivacom IPTV?
При гледане на HD канал, на мен ми е ясно, че ми пада скоростта на интернета. Интересува ме, дали ще има проблем с лагване?
Ако тегля някакъв файл от интернет, ще има ли забиване или пикселизиране на каналите на Vivacom IPTV?
Преди години бях абонат на Megalan и с тяхното IPTV не съм имал такива проблеми.

Поздрави!

Велков

Цитат на: Шейкър;499426Могат ли да се местят каналите на различни позиции на Vivacom IPTV?
При гледане на HD канал, на мен ми е ясно, че ми пада скоростта на интернета. Интересува ме, дали ще има проблем с лагване?
Ако тегля някакъв файл от интернет, ще има ли забиване или пикселизиране на каналите на Vivacom IPTV?
Преди години бях абонат на Megalan и с тяхното IPTV не съм имал такива проблеми.

От около година вече може да се местят позициите на каналите.
Скоростта на интернета няма да пада, защото приемниците са в отделна мрежа и на тях им пускат ~100Mbit, независимо от това ти за колко плащаш. Съответно няма да има забивания ако теглиш файлове.

Underworld

Цитат на: Шейкър;499426Здравейте,

В момента използвам телевизия от NET1, но поради стечение на обстоятелствата имам вече домашен интернет (през оптика до сградата) от VIVACOM и обмислям да се прехвърля на IPTV услугата към тях. Заслужава ли си да мина към Vivacom IPTV или да си седя на кабеларката на NET1?

Поздрави!
Доколкото знам Нет1, ще започнат да предлагат ИПТВ скоро. Може да изчакаш, ако не искаш да ги сменяш.
 ИПТВ-то ще бъде от Комнет, чийто услуги ползвам в момента и са добри според мен. Няма лаг и проблеми при HDтата.
Поздрави и весели празници!

ники_потребител

Абонат съм от 3 години. Още след инсталацията наблюдавах осторожно качеството, защото бях малко предубеден. Как пък веднъж не трепна картината, за части от секундата, за да оправдае съмненията ми! И така доста дълго време. След това вече започна, както казвате, да потрепва от време на време, със същите приемници съм си както в началото - от старите черните (+ един допълнителен от новите 2 г. след инсталацията), така че освен да е от мрежата, едва ли е друга причината. Със сигурност ще направят нещо по въпроса, защото е пълно с нерваци, които за всяко трепване на картината ще им звънят :)

Филип Петков

Цитат на: ники_потребител;499477така че освен да е от мрежата, едва ли е друга причината.  :)

Има и други възможни причини. Може и там някъде да има деградирал RAID дисков масив, който държи архива. При това се наблюдава значително забавяне при достъпа до някои файлове на моменти.

Типична некомпетентност и несериозност на собствениците на дейта центрове е да си мислят, че твърдите дискове са вечни и да не предвиждат бюджет за своевременна подмяна. При наличие на стотици твърди дискове, развалянето на единици от тях никак не е рядко явление и довежда до деградация и забавяне на RAID. А при повече развалени, може и масивът напълно да изчезне.

мнн

Разбрах, че през януари предстои ъпгрейд на системата. Дотогава надали ще задълбават.

мариоо

Цитат на: Велков;499431Скоростта на интернета няма да пада, защото приемниците са в отделна мрежа и на тях им пускат ~100Mbit, независимо от това ти за колко плащаш. Съответно няма да има забивания ако теглиш файлове.

Казваш, че вече на всички слагат гигабитови рутери?
Защото преди време си слагаха 100 mbit на абонати със 100 mbit интернет + телевизия, и разбираемо интернета се споделяше между двете.

Велков

Цитат на: мариоо;499535Казваш, че вече на всички слагат гигабитови рутери?
Защото преди време си слагаха 100 mbit на абонати със 100 mbit интернет + телевизия, и разбираемо интернета се споделяше между двете.

Да, то вече по-скъпо излиза да купуват 100mbit рутери :)

Венцислав Димит

Здравейте, може ли да се настрои Homecast HD
приемник ( вивакомски ) да гледам свободните програми от Astra 19.2 и как ...?

мнн

Темата е за IPTV.
А иначе, да, с втора антена и diseqc ключ.

Жоркатаа

Цитат на: Шейкър;499426Здравейте,

Поздрави!

Аз обмислям да се прехвърля към НЕТ1. Разочарован съм от виваком. В предните коментари, някой е писал, че техниците са му признали, че насичането няма да изчезне с черните приемници. На мен ми казаха обратното, но това беше само в първите 20 часа. След това си започна старата песен. Да уточня, насича само, когато връщам предавания, независимо с часове или дни, HD канали и др. Смениха също и рутера с бял с 2 антени, чието положение е легнало. Общо взето, с нова техника съм ТВ, ТВ приемник, рутер, но проблеите си остават, както за телевизията, така и с интернета.
И не се оплакваме, защото сме нерваци/както писа друг потребител/, а защото не сме се разбирали да заплащаме за такава услуга. Поне аз не съм. :c040:

ники_потребител

Цитат на: Жоркатаа;499585/както писа друг потребител/

Имах предвид трепване от време на време, а не насичане и прекъсване  ;)

При последните с радост ще им надуя главата, най-малкото за да ми сменят двата стари приемника с новите (малките).

Ж0Р0

Цитат на: ники_потребител;499589Имах предвид трепване от време на време, а не насичане и прекъсване  ;)

При последните с радост ще им надуя главата, най-малкото за да ми сменят двата стари приемника с новите (малките).

При мен направо спира и излиза съобщение да натисна Back или да рестартирам приемника. Прави го и на SD канали.

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания