Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Vivacom IPTV ?

Започната от mitkobs, Януари 15, 2012, 10:37:01 PM

« назад - напред »

mano

Цитат на: Дато;496544По ADSL?

На друг доставчик съм, но гледам тяхната телевизия през VPN на място, на което Виваком не могат да ми предложат бокс.
Botech 9500IR/CRT, Dreambox 7025+, 110cm РѕС,,СЃРµС,, Chess edition 3  0.1db,  57Р• <--> 30W

ники_потребител

Цитат на: mano;496546На друг доставчик съм, но гледам тяхната телевизия през VPN на място, на което Виваком не могат да ми предложат бокс.

А как го направи този номер ;)  (може и на лични)

AleksK

Цитат на: mano;496533Някой знае ли дали IP box-овете да виваком имат функция за power off след някакъв интервал от време ? Защото жена ми забравя да ги гаси и генерират доста трафик ненужен.

Имат някъде в настройките беше, лошото е, че изключват бокса напълно все едно и изключен от контакта и след това при стартиране трябва да изчакаш да зареди софтуера.

Веселин Цонев

Здравейте колеги,
пуснах си телевизия от Виваком и въпреки изричното ми желание да ми донесат от новите приемници (не знам име и модел - този черния на снимката) ми донесоха от старите (белия).
Има ли нещо наистина по-добро в "новите" приемници и заслужава ли си да ги натискам да ми ги сменят? Най - малко архаичния дизайн на приемника  не ми се вързва в хола.

bu12tras

Новите са доста по бързо от старите във всяко едно отношение.

Sent from my iPhone X using Tapatalk Pro

mano

Цитат на: ники_потребител;496773А как го направи този номер ;)  (може и на лични)

Не е много лесно, но не е невъзможно. Аз го реализирах с 2 броя микротик HAP Lite. Единия е около 40лв. Първо се прави VPN с PPTP и върху него се пуска EOIP тунел. Лесно е, единия микротик е вързан след рутера на вив-ком, другия е на другото място, дори не е в същото населено място. Важното е да имаш стабилни 10+ Mbit ако искаш да гледаш HD програмите. За SD-тата ти трябват 2-4 mbit. Ако решиш да го правиш, мога да помогна с настройките.
Botech 9500IR/CRT, Dreambox 7025+, 110cm РѕС,,СЃРµС,, Chess edition 3  0.1db,  57Р• <--> 30W

mano

Цитат на: AleksK;496785Имат някъде в настройките беше, лошото е, че изключват бокса напълно все едно и изключен от контакта и след това при стартиране трябва да изчакаш да зареди софтуера.

Ще ми върши работа, ако го намериш пиши, че аз не успях. С черните приемници съм, ако има значение.

ГДС11

в настройки,лични настройки и най долу има изключване..2,4,6....часа

mano

Цитат на: ГДС11;496840в настройки,лични настройки и най долу има изключване..2,4,6....часа

Всеки път ли трябва да го настройваш или това е време, през което не си натискал дистанционното и важи от последното натискане ?

ГДС11

Цитат на: mano;496843Всеки път ли трябва да го настройваш или това е време, през което не си натискал дистанционното и важи от последното натискане ?
от последното натискане

mano

Цитат на: ГДС11;496844от последното натискане

Много благодаря, още довечера ще го пробвам.

ники_потребител

Цитат на: mano;496836Не е много лесно, но не е невъзможно...

Благодаря много  ;;513
Писах ти ЛС.

Жоркатаа

Здравейте,
Искам да "похваля" виваЦом!
От около 10г съм техен лоялен клиент. В последните 2г. обаче, зачестиха прекъсванията и загубата на пакети на И-НЕТ услугата. Телевизията им, когато се връщат предавания, забива и насича на всеки 5 секунди/над 10 сигнала съм изпратил, без действие от виваЦом/!!! Чрез сайта им, попълних анкета, като добавях и оплаквания към съответната услуга. Като завършек в анкетата им, си пожелах за Коледа да ми сменят ТВ приемник, с когото съм от самото начало. Стара технология, която не успява да обработва подаваната информация, и оттам предполагам са проблемите. На следващият ден ми се обади тяхна служителка, като ме информира, че записва сигнала ми и да очаквам с мен да се свържат от техническа поддръжка. Това стана в късният следобед, в същият ден/14 Декември 2018г./. С техника се разбрахме да ме посети в Понеделник 17 Декември 16-18ч. Само с чакането си останах. Нито позвъняване от тях, да ме уведомят, ще идват или няма да идват. Дори са си позволили и ел. писмо да ми изпратят, на което им отговорих: "Че им благодаря, че "изпратиха" техници". И така, вече е почти Петък, точно една седмица от подаване на анкета/+оплакване/, без каквото и да е действие от тяхна/виваЦом/ страна.
ПП: Дори им писах, че ако трябва, ще си платя новият ТВ приемник, само и само да сменят старият. От 2 месеца вече не им ползвам мобилните услуги. Чакам лятото, когато приключва договора ми с ТВ услуга и се отказвам тотално от тези некадърници!

мариоо

Цитат на: Жоркатаа;498821Телевизията им, когато се връщат предавания, забива и насича на всеки 5 секунди/над 10 сигнала съм изпратил, без действие от виваЦом/!!!

Не е от приемника - с новия е същото от около две седмици. Проблемът го има и при доста други абонати, а най-вероятно е при всички.
Със стария ми е правил тези номера няколко пъти за две години, но за по няколко дни.
Няма връзка с интернета това, всичко при него е точно, предполагам правят нещо със сървърите на които държат записите.

Веселин Цонев

Аз от съвсем скоро съм абонат на Виваком и ми направи впечатление още в самото начало че когато гледам предаване на запис засича, по скоро като заекване нещо прави на 5 сек. Но след няколко дни изчезна това . Скоро пък няколко дни подред бтв (Не на запис), а като дават филм така заекваше. И на двата ми телевизора така правеше.  Но сега и там е Ок. Та явно наистина нещо правят, че да се получават тези досадни и дразнещи проблеми.

Изпратено от моят SM-G950F с помощта на Tapatalk

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания