Чат

🕑 ↗
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Трябва ми помощ при избор на Лед Лцд Телевизор

Започната от Ван Бастен, 09-09-2011, 19:19

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

civica

Най-вероятно разчистват мостри !
" Не се ядосвай , правя каквото мога ! "

ванкоса

Моят скромен съвет е плазма Панасоник.Може и работила в магазина.Официалната гаранция на Панасоник започва от датата на производство а не от покупката на тв.Ако държиш да не е работил върви в метро там имат по-големи наличности запечатани.Тов е лично наблюдение.И ако случаино решиш да си включиш компа към плазмата си провери контакта на компа и плазмата дали са занулени.Щото мъкааааа 500лв назад.

chano

Цитат на: Ван Бастен;118265Значи спрял съм се на следните модели LED SHARP LC-46LE705E , LED LG 42LE5500, LED LCD Sony KDL46EX710AEP , LED LCD PANASONIC TX-L42D25E , кой от тези модели бихте ми препоръчали ,като се има предвид че при мен водещото е добра картина при цифрова на Булсат и да не замазва на спортните предавания.Благодаря предварително !!!
хвани си купи един монитор,от тия телевизори нема полза вече....
всиЧКО Безплатно е Добре Дошло

iwelichkow

"...Може и работила в магазина.Официалната гаранция на Панасоник започва от датата на производство а не от покупката на тв...."

-Гаранцията тече от датата на покупката със сигурност!То иначе тая плазма ако залежи 2г в магазина ще и мине гаранцията;;573

-Чано,то и от монитор същата полза:D

Дедал

Цитат на: ицо22бг;135847Момчета дайте мнение за тези модели:
http://www.technopolis.bg/b2c/details//12866/P11090101/LCD-%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%B8%D0%B7%D0%BE%D1%80-LG-42LK430

http://www.technopolis.bg/b2c/details//14430/P11090101/LCD-%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%B8%D0%B7%D0%BE%D1%80-PANASONIC-TX-L42U3E

мерси

Добри бюджетни модели на едно ниво -гледаш на живо ,който ти хареса повече /дистанционно ,менюта ,опции/ -вземаш него .;;650

ванкоса

Гаранцията тече по начина който споменах по горе.Това е с официално писмо от Панасоник.Но в българия закона дава две години гаранция.Затова не се ползва европейската гаранционна карта.

iwelichkow

без да се заяждам пред мен е книжката с европейската гаранция както и разпечатката на 5 годишната, пратена ми от панасоник.;);;513

Дедал

Аз лично не съм виждал такава гаранция ,която да тече от ДАТА НА ПРОИЗВОДСТВО , всички са от ДАТА НА ПОКУПКА /договор за продажба и т.н./

marinrm

Плазмата при включена статична картина от РС например наблюдава ли се трептене на образа по сравнение с LCD/LED?
91, 910, ME, SX6, 8000, 2.1m 19E-30W, 1.42m 75E-30W, 1.0m 23.5E, 0.6m 39E, 0.88m 23.5E 19E 16E 13E 4.8E, 0.8W, 0.78m 45E 42E 39E 28E, 46ST30

hristoslav2

Цитат на: ванкоса;135875Гаранцията тече по начина който споменах по горе.Това е с официално писмо от Панасоник.Но в българия закона дава две години гаранция.Затова не се ползва европейската гаранционна карта.
Я го дай тука това официално писмо да го видим !!
Само докато дойде телевизора от завода в Чехия, до магазина в България минават 2 седмици. Излагат в залата една бройка за мостра, а другите си  седят по складовете в магазина и тези на вносителя с месеци а понякога и година.

Цитат на: marinrm;136226Плазмата при включена статична картина от РС  например наблюдава ли се трептене на образа по сравнение с  LCD/LED?

Някои хора забелязват трептене/не всички/, но само на ярки бели сцени.

ети

Интересуваме имали някаква класация или подреждане на LED матриците по качество и цветопредаване :s101

civica

Матриците не са LED - подсветката им е ! Има разни класации , но се ползват и различни технологии при самото им производство / различна подредба на пикселите / и това определя цветопредаването , дълбочината на черното и ъгъла на гледане ! ;)
" Не се ядосвай , правя каквото мога ! "

Ван Бастен

След дълго гледане и проучване на доста модели и марки се спрях на Sony 46EX720.Взех го преди няколко седмици и сега е време да изкажа впечатления.Започвам с СД сигнала,тъй като съм на Булсат и то със стария приемник който няма HDMI трябва да кажа,че не съм очаквал картината да е е толкова добра.Явно новият процесор X reality и опцията Motionflow си вършат перфектно работата.Сравних го с Samsung D6100 който 1 приятел си купи,на СД сигнал Samsunga е пална скраб :)
Ако искате да гледате филми през USB,то това Sony не е вашият телевизор,през USB пробвах няколко формата нищо не върви,но тъй като съм вързал компютъра към телевизора USB-то за мен е безполезно.Мога да го ползвам евентуално ако искам да запиша нещо от телевизията защото има опция PVR през USB.
Не знам дали съм късметлия,но специално моята бройка в напълно тъмна стая на черен екран се вижда едва забележимо осветяване в 2 от ъглите ,което е толкова малко че не мога да го броя за клаудинг.
На 720p и 1080p картината е просто уникална :)
Що се отнася до звука и колоните на самия телевизор не съм особено впечатлен,но при мен звука минава през уретба 2 по 100 вата  Sony,така че звука на самия телевизор при мен не е от значение.
Телевизора има всички входове и изходи които може да ви потрябват,което според мен е много добре.
Менюто е много добре подредено и е много лесно.
Дистанционното също е много удобно и има голям обхват.
Телевизора има подробни настройки на картината и подсветката.
При гледане на спорт картината е гладка и няма размазване което  на мен много ми харесва особено тениса по ТВ+ и Film +

Като заключение мога да кажа,че ако искате 46 инча телевизор с много добра картина на СД , перфектна картина на  HD ,много добър дизайн и функционалност,до 2000 лева това е най-добрият избор :):):)

uniqad

Тъй като нямам регистрация във форума на сетком, а болшинството от активните му членове пишат и тук, ще използвам това да попитам за съвет кой е най-добрия избор на LCD CCFL?
Ще се ползва в спалня като втори телевизор и непрекъснато ще е вързан към мултимедиен компютър и към сателитен линукс приемник. Това значи, че не ме интересуват никакви мултимедийни възможности на телевизора, в т.ч. и интернет свързаност! Общо казано искам само телевизор, който ще се ползва за монитор на компютър и сателитен приемник.
Държа да е старата изпитана технология CCFL! Нито плазми, нито ледове желая да ми препоръчвате!
Аз гледам телевизия в спалнята винаги на угасена лампа, така че подсветките нямат шанс да ги избера. Критерия е качествена изработка и качествени картина и звук, за да бъдат в унисон с ипбокса! Размера на екрана 37-40 инча. Ни повече, ни по-малко.
Засега най-близо до изискванията ми е Philips 37PFL4606, както и PANASONIC TX-L32C4E, но все още няма внос на по-големи диагонали! Предложете някой друг такъв, който съм пропуснал да забележа досега! Благодаря предварително!
С черен хайвер се хранят големите риби... Малките риби се хранят със зелен хайвер!

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания