Чат

🕑 ↗
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Трябва ми помощ при избор на Лед Лцд Телевизор

Започната от Ван Бастен, 09-09-2011, 19:19

« назад - напред »

0 Потребители и 3 гости преглеждат тази тема.

civica

Значи може и плазма да е ! ;)

Това - http://www.technomarket.bg/products/09107600/lg-42lk530  не става ли , като за теб ? ;;601
" Не се ядосвай , правя каквото мога ! "

Руни

А как се справят плазмите с SD каналите?

civica

Това ще го прецениш на място ! По принцип целта на тези телевизори / плазма и ЛСД / не е да се гледа СД сигнал , но у нас е така и ще е така още дълго време !
Някои се справят по-добре от други ! ;)

hristoslav2

Цитат на: Драка;132758Ами в общи линии ше го ползвам за... гледане на телевизия! :lol15: Майтапа на страна, той даже не е за мен, а за родителите ми, нещо като подарък (е то си е баш подарък), че техния е стар. Аз ТВ по принцип не гледам хич. Те не са претенциозни, някой друг филм, да им пусна HD канали да се радват, сериалчета алабала, нищо особенно, съвсем стандартно ще се ползва. Както казах наясно съм с истинските ЛЕД монитори и коя матрица си заслужава, но не съм особенно сигурен при телевизорите какво да търся защото буквално от 10 години не ми се е налагало да избирам. Добре, според съвета бих могъл да вдигна бюджета с 200 лв., не е проблем. Какво тогава за тези пари?
За възрастни хора препоръчвам плазмен телевизор. Не само защото картината му е по-близка до тази на кинескопният с който са свикнали, но и защото е по-щадяща очите, а както знаем зрението отслабва с въраста.

Прочети и тук
http://forum.setcombg.com/index.php/board,59.0.html

an

Цитат на: hristoslav2;132908За възрастни хора препоръчвам плазмен телевизор.

Плазмените телевизори не са ли с голяма консумация?

Дедал

Ако гледаш само бял екран с усилени докрай контраст и яркост :):) -да ,но при материали с преобладаващи тъмни сцени е еквивалентен /в някои случаи и доста по-икономичен/ на LCD .

BOBIKAT

Незнам дали тук му е мястото, но искам да отбележа за протокола, че самсунг 46Д6500 върти мотор по Укалс без никаки проблеми. Това инфо, яко някой се чуди дали да слага моторетка на ТВ-то, стига само в менюто да има опцията за позиционер. И евентуално ако се е спрял на марката Самсунг.
In the beginning was dark, and then bang...

СЕМЧАТКА

Цитат на: Руни;132895А как се справят плазмите с SD каналите?
Според мен се справят перфектно защото не се получава гадното смесване на тъмните цветове,което се среща при LCD-тата.Пример:черно и кафяво направо се губят очертанията и контурите.Ако ще се гледа телевизия не го мисли и взимай Panasonic.Като цяло прецени сам кое ти харесва на теб повече,вземи си един диск с някакъв филм dvd качество и тествай на различните телевизори ако ти позволят.Ако си от София отиди в техномаркета след бриколаж там никога не са ми отказвали да ми вадят бройка за тест.
:worry:

Руни

Здравейте отново. Купих си въпросния панасоник л4230е и съм супер доволен, но имам един проблем, на който не мога да намеря решение.

Като оператор използвам булсат и искам при стартиране на тв-то да стартира автоматично компонента а не аналоговата тв, но каквото и да направя все стартира аналога.
Сменям в настройките при старт да избира АV, но като изключа и включа ефекта е същия.
Някой знае ли как да го направя?

civica

А защо не си смениш приемника с модела с hdmi , ZHD-100 ?

Руни

Ще го сменя веднага щом офиса тука в квартала получат бройки.
Този приемник не е ли на същия принцип пак с 5те жака?
А има ли вариант докато го сменя да стартирам тв-то на компонет?

dsc

Цитат на: Руни;135136Здравейте отново. Купих си въпросния панасоник л4230е и съм супер доволен, но имам един проблем, на който не мога да намеря решение.

Като оператор използвам булсат и искам при стартиране на тв-то да стартира автоматично компонента а не аналоговата тв, но каквото и да направя все стартира аналога.
Сменям в настройките при старт да избира АV, но като изключа и включа ефекта е същия.
Някой знае ли как да го направя?

Как да настроя телевизора така че когато включа  сателита/DVD,Blu-ray/, да се пуска автоматично и телевизора ?
Трябва да влезете в HOTEL MODE. Натиснeте "-/V" на телевизора и без да го пускате натиснете три пъти AV на дистанционното,след като влезете си избирете на кой вход да ви тръгва телевизора.
http://forum.setcombg.com/index.php/topic,41495.msg366056.html#msg366056
Triax 110 - GiGaBlue HD Quad

Руни

ицо22бг

Пичове гледам че тази тема се чете повече.
И аз тръгнах да си купувам телевизор. Ужас. Отиваш, викаш си, е какво  сега, взимам там някой и това е, нали са еднакви. Ама не. Почна се...2D,  3D, 4F...Plasma, LCD, LED, LCD-LED, NeoPlasma, Skype!!! SKYPE???? Чакай  малко аз уж бях тръгнал да си купувам телевизор, компютър си имам.
   Както и да е. Тв-то ще се ползва предимно за Булсатком, филми от домашното кино, и PS3 да връткам. Не искам скайп, нет и други, това ще ми е първия ТВ. По-натам като се ошлайфам и друг.
   Единственото което знам че искам да e 42'', да е Full HD, да е до 1100лв. Toва е.
Незнам LCD, Plasma, LED???

Гледам тези двата:
PHILIPS
http://www.pazaruvaj.com/lcd-crt-i-p...tml#properties
SONY
http://www.pazaruvaj.com/lcd-crt-i-p...tml#properties

civica

Колега , само да ти кажа че LED също е LCD - разликата е в подсветката на панела - лампи с катод или диоди !

Виж модела на LG 42LK450 ! ;)

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания