Чат

🕑 ↗
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Трябва ми помощ при избор на Лед Лцд Телевизор

Започната от Ван Бастен, 09-09-2011, 19:19

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

БатеГойко

Цитат на: BOBIKAT;121254А относно аудиото, клони към ресивър, щото изиксванията ми са да е 8 ом-а, а незнам домашните кина дали имат 8 омови. Незнам пък дали ресивърите имат оптичен вход, който да влиза от дрима и после да разпределя по колоните когато има АС3. Да кажем аудиото е с лимит приблизително 1000 лв.
Не знам какво те бъркат 4 или 8 Ом да са ти колоните,но това е друга тема.
В Конрад продават китайски високоговорители с много добри характеристики (впрочем,те навсякъде са китайски,изключвайки,може би Dinacord и някои други). Има и доста богат избор.Аз си спретнах с говорители от там трилентови колони с бас 350 W диаметър ф30см -марка Semtoni ,средни и пищялки за 70-80 лв. на колона. Филтрите сам си навих ,кутиите също сам направих и с ресивър SONY 4 х 150W  на 30% от Volume - то Thunderstruck на AC/DC чупи стъклата на прозорците.Добре,че живея в къща и нямам съседи....
Та мисълта ми беше,че ако си ентусиаст,за 1000 може да си купиш ресивър и да си направиш прекрасни колони.

СЕМЧАТКА

Е тва не го подхващайте за озвучителните тела,че тая наука е непонятна на повечето .....
:worry:

BOBIKAT

Цитат на: БатеГойко;121271Не знам какво те бъркат 4 или 8 Ом да са ти колоните,но това е друга тема.
В Конрад продават китайски високоговорители с много добри характеристики (впрочем,те навсякъде са китайски,изключвайки,може би Dinacord и някои други). Има и доста богат избор.Аз си спретнах с говорители от там трилентови колони с бас 350 W диаметър ф30см -марка Semtoni ,средни и пищялки за 70-80 лв. на колона. Филтрите сам си навих ,кутиите също сам направих и с ресивър SONY 4 х 150W на 30% от Volume - то Thunderstruck на AC/DC чупи стъклата на прозорците.Добре,че живея в къща и нямам съседи....
Та мисълта ми беше,че ако си ентусиаст,за 1000 може да си купиш ресивър и да си направиш прекрасни колони.
Имам една уредба сони, Р100 ли беше, та... колоните и са 8 омови, имах една и на барчето, 6 Омова - томсън, е познай коя захвърлих на тавана и коя сложих в барчето. Кофти на сонито е че няма оптичен вход, иначе нямаше да търся друга. Освен, ако няма начин да му се постави такъв.
In the beginning was dark, and then bang...

d.ivanov

Цитат на: BOBIKAT;121247Кой от двата да избера :clickme или :clickme?
Като гледам, тоя :clickme няма 3Д. Единия е с Сат2 тунер (не ми е зор за него) но не разбирам тук има ли разлика и каква е тя:
3D TV - 3D HYPERREAL ENGINE
3D HYPERREAL ENGINE 2D към 3D КОНВЕРТОР
П.С. Еее, забравих най-важното. Дайте съвет каква система 5.1, 6.1, 7.1 да си взема, няма значение, само да бумка яко и звука да е на 6, а не като колонки на комп.
П.С.2 - Или да не взимам 5.1 ами отделен ресивър с отделни колони, 4-5 на брой???

Вземи 46d6510, при другия (миналогодишния) трудно можеш да кажеш, че изобщо имаш 3d телевизор ;)  И освен това тазгодишните имат по-добра картина, оставяйки всичките блабла показатели настрана, отиди виж ги на живо и сам ще разбереш ;)

hristoslav2

Цитат на: gentu;120649-е баш пък от тези "The Advanced PDP Display Development Center Corporation (APDC)" ли намери да ни правят "сравнение"!!!(а малко по сериозно де , нищо че си фен):D
gentu
Намери ми някой производител, който да изкара, че LCD-тата са по-добри от плазмите.

Цитат на: BOBIKAT;121247Кой от двата да избера :clickme или :clickme?
Като гледам, тоя :clickme няма 3Д. Единия е с Сат2 тунер (не ми е зор за него) но не разбирам тук има ли разлика и каква е тя:
3D TV - 3D HYPERREAL ENGINE
3D HYPERREAL ENGINE 2D към 3D КОНВЕРТОР
П.С. Еее, забравих най-важното. Дайте съвет каква система 5.1, 6.1, 7.1  да си взема, няма значение, само да бумка яко и звука да е на 6, а не  като колонки на комп.
П.С.2 - Или да не взимам 5.1 ами отделен ресивър с отделни колони, 4-5 на брой???
samsung-ue-46d6500 черен корпус /6510 - бял/
http://www.technomarket.bg/products/09106374/samsung-ue-46d6500

Вземи си DD5.1 - повечето филми са с такъв звук , а за DD7.1 ти трябва голямо помещение / 7м-7м/ за да може да  го използваш оптимално/задните колони трябва да са на метър зад теб/.

hristoslav2

Забравих да предупредя за това съобщение

WARNING: D6000 series 3D is Defected!
It's reported and I verified  that, D6000 series has defected 3D View! It's NOT FULL HD 3D, just SD  3D! But D7000's could show 3D FULL HD resolution. Shame on you Samsung!  So DO NOT BUY 6000 SERIES SAMSUNG TV's until this issue solved or buy  D5000 series, which is cheaper! or buy D7000 series TV for real Full HD  3D.

http://forum.samygo.tv/viewtopic.php?f=24&t=2346
http://wiki.samygo.tv/index.php5/Compatibility_Table_for_D_series_TVs

BOBIKAT

Цитат на: hristoslav2;121418Забравих да предупредя за това съобщение

WARNING: D6000 series 3D is Defected!
It's reported and I verified that, D6000 series has defected 3D View! It's NOT FULL HD 3D, just SD 3D! But D7000's could show 3D FULL HD resolution. Shame on you Samsung! So DO NOT BUY 6000 SERIES SAMSUNG TV's until this issue solved or buy D5000 series, which is cheaper! or buy D7000 series TV for real Full HD 3D.

http://forum.samygo.tv/viewtopic.php?f=24&t=2346
http://wiki.samygo.tv/index.php5/Compatibility_Table_for_D_series_TVs

Да разбирам ли тогава че този Д6500 отпада като вариант, и да си взема д8+++??? Иначе хола е към 50 кв, даже в момента заграждам от него една стая за детето, и пак ще останат към 38-40 кв. Ще се гледа от 3 до 4 м от ТВ-то, а зад тези 4 метра има още към 50-70 см до стената. Значи и 7.1 става.

d.ivanov

Цитат на: BOBIKAT;121421Да разбирам ли тогава че този Д6500 отпада като вариант, и да си взема д8+++??? Иначе хола е към 50 кв, даже в момента заграждам от него една стая за детето, и пак ще останат към 38-40 кв. Ще се гледа от 3 до 4 м от ТВ-то, а зад тези 4 метра има още към 50-70 см до стената. Значи и 7.1 става.

Вземай си 6500 ;) Няма дефекти по него повече от на останалите ;)

rot7

Цитат на: Iliyan N;119739Виж също и TX-L37DT35E,последните 2 седмици доста пообикалях по магазините,много е добър,ако те задоволява размера и цената...Успех!
В БГ никъде него откривам този модел

hristoslav2

Цитат на: BOBIKAT;121421Да разбирам ли тогава че този Д6500 отпада като вариант, и да си взема д8+++??? Иначе хола е към 50 кв, даже в момента заграждам от него една стая за детето, и пак ще останат към 38-40 кв. Ще се гледа от 3 до 4 м от ТВ-то, а зад тези 4 метра има още към 50-70 см до стената. Значи и 7.1 става.
Правилно си схванал. Предупреждението е за 3D картината. Иначе 2D картината си е наред. И D7000 ще ти свърши работа.
Ако искаш система 7.1 - забравяш за разделянето на стаята и телевизора го поставяш посредата на късата стена. Дивана от който ще гледаш е на 1 метър пред срещуположната на телевиздора стена - само така ще можеш да се насладиш на звуковите ефекти в една 7.1 система.

http://images.bestbuy.com/BestBuy_US/en_US/images/articles/s/suite_diagram_dolbyIIx.gif

http://forum.setcombg.com/index.php/topic,48359.0.html

Имай в предвид, че много малка част от филмите са записани с 7.1. повечето са  5.1.

hristoslav2

Ето ти още едно мнение за 6530 /разликата спрямо 6500 е само в стойката/
http://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=62:19469-17#597

BOBIKAT

Еми не съм го нарисувал много добре, но ето горе-долу разположението на хола. 1,2 и 3 са диваните. дето е ТВ има стена, по-малка, а от ТВ до края на стената дето е диван 2 е около 5 м. А с това дефектно 3Д на самсунга направо ме отчая. То не и че има много 3Д канали де, ама като е гарга, поне да е рошава.
П.С. Аааа К- колонка на 7.1 от снимката.

hristoslav2

Цитат на: BOBIKAT;121544Еми не съм го нарисувал много добре, но ето горе-долу разположението на хола. 1,2 и 3 са диваните. дето е ТВ има стена, по-малка, а от ТВ до края на стената дето е диван 2 е около 5 м. А с това дефектно 3Д на самсунга направо ме отчая. То не и че има много 3Д канали де, ама като е гарга, поне да е рошава.
П.С. Аааа К- колонка на 7.1 от снимката.

Стаята не е много подходяща за домашно кино....
Фронталните колони трябва да ги поставиш поне на 1метър от двете страни на телевизора. Съраунд колоните трябва да са от двете страни на диван 2, а задните съраунд колони на 1 метър зад диван 2.

BOBIKAT

Да ми е честит новият 46Д6500. ;;650
П.С. Само да не ми се падне глуха акула или свирка без топче, че какъвто съм си карък, нищо чудно след 2-та седмица да е в сервиза.
П.С. А и какво съм си "ръчкало" с тоя сат тунер ще се  взима и драгон вай-фай.

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания