Чат

🕑 ↗
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Трябва ми помощ при избор на Лед Лцд Телевизор

Започната от Ван Бастен, 09-09-2011, 19:19

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

hristoslav2

didomh
Ако все още работиш в техномаркет- пиши на лични да се видим. Може да съдействаш да поразцъкам онзи ZL1 ;;650 че колегите ти като им поискам дистанционното сякаш в гъза им бъркам.....

Цитат на: dodo_pv;120131Пишеш за модели от преди 5 години! И идея си нямаш какво може софтуера на тошибата, добре е да се поспреш с глупостите. Освен, разбира се, ако не пишеш за модели в ценови клас до 400 - 500 лева. :lol15:

Говоря за модели 2008/2009/2010/2011. Опита ми е на базата на няколко/3/ модела и прочетеното по европейските форуми.  
http://www.hifi-forum.de/index.php?action=browse&forum_id=148
 Промените в Тошиба става много бавно - едва миналата година се размърдаха забележимо.
 А ти самият с колко модела от другите марки си се сблъсквал че да хвалиш  Тошиба ? ;)

dodo_pv

Цитат на: hristoslav2;120135...Говоря за модели 2008/2009/2010/2011. Опита ми е на базата на няколко/3/ модела и прочетеното по европейските форуми.
http://www.hifi-forum.de/index.php?action=browse&forum_id=148
Промените в Тошиба става много бавно - едва миналата година се размърдаха забележимо.
А ти самият с колко модела от другите марки си се сблъсквал че да хвалиш Тошиба ? ;)

Защо ми вменяваш, че хваля Тошиба? Писах само, че не познаваш софтуера (фърмуера) им. Иначе и аз като тебе съм "разцъквал" само три различни марки телевизори, два от които са си мои. Що се отнася до форумите, по тях "бъкат" доста глупости, поради което прочетеното от там не носи авторитет на преписвача. А като става въпрос за модели 2011 година, по-добри от Самсунг в ценови клас 2000- 2500 лева не намирам. А ти?

hristoslav2

dodo_pv

Фирмуера им, върши само леки козметични промени и не оправя основните проблеми за съжаление. Не съм специалист по софтуер за да разопаковам фирмуера  да го анализирам.....достатъчно ми е прочетеното по форумите.
Форумите бъкат от глупости понеже има много които се изказват неподготвени и неинформирани. Пример съседна тема където 4-5 човека написаха глупости относно Панасоник и предлаганите диагонали тв от тях. За сведение от другата година Панасоник ще предлагат LCD ТВ с диагонали над 42 инча /46-47, 52-55/, както и по-големи диагонали при плазмите /70-85 инча/.

Относно последното ти изречение - а защо в класациите Семсун са на второ място ?.....;)

dodo_pv

@hristoslav2,
Нещо не се разбираме. Ще се постарая днес да пиша малко по-подробно. Аз също не съм специалист по софтуера,т.е. да разопаковам фирмуер и да го анализирам. Но мога да го ползвам пълноценно, нещо, което за съжаление, не всички хора успяват. Идеята тук е да накараш картината на телевизора и звука му да са най-близки до реалността- такава, каквато всеки индивидуално приема. Сиреч, червената ябълка (някой го спомена) да е точно толкова червена на екрана, колкото е характерно за сорта. Освен това, заснето предаване в слънчев ден не трябва да изглежда като клип, заснет привечер и обратното. С тези си убеждения и готовност да отделя 2000 – 2500 лева, влизам в поредица от магазини и гледам как предават различните телевизори в този ценови клас. Спирам се на определени модели, след което започвам да проучвам ,,какво могат" и дали това, което ,,могат" е важно за мен и ме интересува. Така стигнах до Самсунг. А ти така и не каза кой е пръв според теб, а споменаваш класации на други хора. Аз залагам на собствения си вкус и ако не намеля еднозначен победител, консултирам се за подробности от знаещи.
Що се отнася до софтуера на Тошиба, той позволява настройка на една и съща картина от различни входове, което е първото много важно нещо за потребителя. Сиреч, ако в два съседни HDMI входа включиш различни устройства, то при превключването им те предават ,,еднакво". Примерно, два различни HDприемника, единият- от 300 лева, другият- от 2000 лева, при тези телевизори ще предават една и съща по качества картина от едно и също място. Второто по важност нещо е възможността за индивидуална настройка на сензора на осветеност на помещението, което малко други модели могат и което помага за еднаквото възприятие на образа денем, нощем и при различна изкуствена осветеност в помещението. Премахва и ефекта ,,огледало". На трето, но не и на последно място са функциите Active Vision и стабилизация на филм, които премахват ,,замазването" на картината и ефекта на ,,прескачане" при спортните предавания.

hristoslav2

При LCD телевизорите правиш голям компромис с картината - губят се детайли в полусенките ,а цветовете са изкуствени и далеч от реалните. Казвам го от опит- имал съм LCD, а в момента съм с плазма. Сигурно си чувал израза по форумите, че   който е имал LCD после преминава на плазма, но обратното не се случва никога....
Добър телевизор за 2000 лева няма да намериш - това е компромисен вариант. Най-добрият според мен  е TХ-P  VТ30 на Панасоник.
Ако имах достатъчно пари, бих си взел монитор Panasonic TH-P65VX300  http://www.hometheater.com/content/panasonic-th-65vx300-3d-plasma

dodo_pv

На вкус и цвет товарищи нет. Уважавам избора ти. В по-предният си пост имах пред вид LED- технологията, не LCD. За мен LED- подсветката при Самсунг предава реални цветове, а самата технология по качество на картината вече надмина плазмената. Да не споменавам за значително по-малкия разход на енергия на единица екранна площ, което е важно за малки помещения.

hristoslav2

Цитат на: dodo_pv;120513За мен LED- подсветката при Самсунг предава реални цветове, а самата технология по качество на картината вече надмина плазмената.
;;673 Няма как да имаш реални цветове, след като цветовете се образуват от преминаването на светлинният поток през цветни филтри. Надявам се че добре си запознат с принципа на работа при матриците.

Направи си сам сравнение за картината - постави един до друг  32"LCD и 32"СRТ телевизори в тъмно помещение. Колкото и да се мъчиш с настройките на LCD-то няма да докараш картина близка до тази на СRТ телевизора.

register

ясно - изводът е не си купувайте нито LCD нито плазма - купете CRT!:;810:lol15:
айде ключ!

d.ivanov

По принцип не съм съгласен за някои неща с Христослав2, но това което ви говори за плазмите и CRT телевизорите е вярно, само човек който не е виждал как работят ЛЕД и Плазма един до друг може да твърди, че леда има добри и коректни цветове.

Не случайно за професионални монитрие все още на много места се ползват и даже произвеждат CRT.   Колкото до плазмите все пак има значение за каква плазма говорим, но христослав ясно говори с модели (високи класове), като на тях няма радвен ЛЕД или ЛСД ;;650

hristoslav2

Цитат на: register;120591ясно - изводът е не си купувайте нито LCD нито плазма - купете CRT!:;810:lol15:
айде ключ!
Не съм казал такова нещо. CRT-то има предимството да е 5 пъти по-бързо като реакция спрямо плазма. На следният сайт има сравнение на плазма срещу LCD - прочети и обърни внимание на графиките.
http://www.advanced-pdp.jp/fpd/english.html
Ти избираш какво да си купиш...

gentu

Цитат на: hristoslav2;120645На следният сайт има сравнение на плазма срещу LCD - прочети и обърни внимание на графиките.
http://www.advanced-pdp.jp/fpd/english.html
Ти избираш какво да си купиш...
-е баш пък от тези "The Advanced PDP Display Development Center Corporation (APDC)" ли намери да ни правят "сравнение"!!!(а малко по сериозно де , нищо че си фен):D
[SIGPIC][/SIGPIC]-"Знанието е сила"
Всеки може да опикае стените. - Бъди мъж! - осери тавана!

BOBIKAT

Кой от двата да избера :clickme или :clickme?
Като гледам, тоя :clickme няма 3Д. Единия е с Сат2 тунер (не ми е зор за него) но не разбирам тук има ли разлика и каква е тя:
3D TV - 3D HYPERREAL ENGINE
3D HYPERREAL ENGINE 2D към 3D КОНВЕРТОР
П.С. Еее, забравих най-важното. Дайте съвет каква система 5.1, 6.1, 7.1 да си взема, няма значение, само да бумка яко и звука да е на 6, а не като колонки на комп.
П.С.2 - Или да не взимам 5.1 ами отделен ресивър с отделни колони, 4-5 на брой???
In the beginning was dark, and then bang...

civica

46С8000 ако не е мостра е за предпочитане или ти трябва бял ТВ ??

Ресивър + тонколони е най-доброто решение за озвучаване , но не е най-евтиното , а и избора на самите колони не е никак лесен !
" Не се ядосвай , правя каквото мога ! "

BOBIKAT

Не, бял не ми трябва, не съм ходил до техното и не съм видял че тоя модел е бял. Само от сайта набелязвам и после като отида до техното да не се лутам, а направо да взимам.
А относно аудиото, клони към ресивър, щото изиксванията ми са да е 8 ом-а, а незнам домашните кина дали имат 8 омови. Незнам пък дали ресивърите имат оптичен вход, който да влиза от дрима и после да разпределя по колоните когато има АС3. Да кажем аудиото е с лимит приблизително 1000 лв.
In the beginning was dark, and then bang...

civica

Имат си оптичен вход / ресивърите / , че и повече от един , но 1000лв за ресивър и колони е малко как да кажа - мисията невъзможна , ако трябва всичко да е ново от магазин !  ;)
" Не се ядосвай , правя каквото мога ! "

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания