Чат

🕑 ↗
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Електромеханично заключване на входна врата

Започната от грубия, 06-01-2011, 11:39

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

грубия

Здравейте колеги,
Покрай зачестилите напоследък битови кражби се замислих за подсилване на сегашната ми блиндирана врата.
Вратата е хубава и здрава, но е с 2 касови ключа - 1 освновна триточкова и втора от сейф, която блокира първата.
Първата е "елементарна" за отключване, втората доста трудна.
След консултация с ключар стигнах до извода, че трябва да сменя брава 1 с патронна и да оставя сейфовата за блокировка.
До тук добре, обаче цялата процедура ще ми струва между 500 и 700 лв според това какъв патрон избера.
Също така попаднах на доста клипчета в youtube.com, които показват доста лесни вандалски (и не само) методи за отваряне и на повечето (99%) патрони, независимо от марка и цена.
Реших да потърся алтернативен и по-сигурен вариант и попаднах на пловдивска фирма, която предлага електромеханични брави.
За да не звучи като реклама няма да казвам името на фирмата но все пак ще оставя един модел брава, по който може да се намери в google - Модел BKS 200.
Това, което ме интересува е дали някой от вас има опит/наблюдения над такива брави (още по-добре ако са на същата фирма) и ако може да изкаже мнение.

Благодаря предварително.

Anthony

Аз имам електромеханична брава, вградена във вратата. Заключва се и отключва с безконтактна магнинта карта, а в коридора имам монтиран акумулатор, в случай че спре токът. Ползвам я като помощна брава на основната ключалка. Притеснителното е, че ако се развали трябва да се реже вратата, която в моя случай струва няколко хиляди лева. Поради тази причина ползвам електромеханичната ключалка само ако отсътвам по-дълго време.

BOBIKAT

А най-добре СОТ към РДВР към съответният град. За 60 лв на месец, ми пазят 2 обекта. Барчето, другата къща, и да чукна на дърво, пристигат на 3-4-тата минута, така миналата година натисках паник бутона и хванахме един апаш в училището.
In the beginning was dark, and then bang...

Veskop

Направи си застраховка!Брави,мрави-тва са глупости за 500-700лв.тва ти е застаховка за няколко години,да не говорим че покрива много повече рискове,не само кражба... ;)
Само Чък Норис има iPhone с цяла ябълка!

грубия

Цитат на: Гърга Питич;71077Направи си застраховка!Брави,мрави-тва са глупости за 500-700лв.тва ти е застаховка за няколко години,да не говорим че покрива много повече рискове,не само кражба... ;)

Застраховка имам.
Проблема е, че приятел със СОТ и застраховка изгоря след като заглушиха сота и отключиха вратата(културно). Застрахователите казаха, че нямало влизане с взлом и съответно не платиха нищо.

Anthony

Глупости е застраховката. Ще го разбереш като си наложи да си предявиш претенциите. Първо, ще чакаш докато приключи следствието (може да е няколко години), второ ще ти се наложи да им предоставиш всички документи за откраднатите неща - фактури, гаранционни карти и кво ли не. Накрая ще ти платят много по-малко, но на теб ще ти е все тая, защото ще е след 100 години.

register

ЦитатЗастрахователите казаха, че нямало влизане с взлом и съответно не платиха нищо.
хаха - типично
крадецът действа на скорост и няма да рискува ако има повече врати, повече ключалки, аларми, сензори, камери, кучета и прочее
така че - колкото повече - толкова повече

Въйко

Колкото по-скъпа и хубава врата толкова по-скъпа техника в апартамента.
Няма гаранция че щом има хубава врата то вътре няма да има един 22 и един 29 инча ЦРТ,микровълнова Нео и двд Краун но да си берат гайлето крадците от къде ще намерят транспалетна количка да изнесат 29 или 32' ЦРТ :worry:
aatns
gmkd

dsc

Не е лоша бравата,а можеш и чрез СОТ да я управляваш,както и с четец за контрол на достъп.
Triax 110 - GiGaBlue HD Quad

Veskop

Цитат на: грубия;71078Застраховка имам.
Проблема е, че приятел със СОТ и застраховка изгоря след като заглушиха сота и отключиха вратата(културно). Застрахователите казаха, че нямало влизане с взлом и съответно не платиха нищо.

ами има си допълнително покритие "Кражба с техн. средство",нямаш ли го-духаш.ама нали все гледаме да минем по-тънко с 10лв....правим застраховка където е най-евтино и на най-ниската цена.е да,ама не,и тук важи лафа че хубаво и евтино няма
Само Чък Норис има iPhone с цяла ябълка!

Сандокан

Цитат на: dsc;71125Не е лоша бравата,а можеш и чрез СОТ да я управляваш,както и с четец за контрол на достъп.

Аз лично съм монтирал доста ел.брави но друг модел в комбинация с контрол на достъпа е перфектна комбинация.

Карчев

Имама един проблем с една блиндирана врата на входа в който живея. Вратата е на Солид 55 и се отваря с чип от външната врата, а отвътре има бутон. Задейства се електромеханична брава и се отваря.
Проблема е, че от 2 години, понеже е нова кооперацията тази врата с този механизъм се развалят поне 10 пъти. И лошото е,че няма откъде а се излезе , освена да се скочи през прозореца на 1 етаж на тълбището. От фирмата отказаха всякакво съдействие и сме решили да измислим друг начин на отваряне.
Дали е възможно този чип като се постави на четеца, който е вътре във вратата вместо да задейства електромеханичната брава да задейства един електрочески насрещник с памет и като дръпнеш вратата да се отвори. Отвън вратата да я направим с топка. А отвътре вместо да натискаме бутон да отваряме с дръжката на вратата. И ако нещо се развали в електрониката да отключваме с ключ като се врътне само езика на бравата. Ако някой се е занимавал с такива системи и може да помогнеи даде съвет ще съм благодарен.

hajduk

Цитат на: Карчев;77969Имама един проблем с една блиндирана врата на входа в който живея. Вратата е на Солид 55 и се отваря с чип от външната врата, а отвътре има бутон. Задейства се електромеханична брава и се отваря.
Проблема е, че от 2 години, понеже е нова кооперацията тази врата с този механизъм се развалят поне 10 пъти. И лошото е,че няма откъде а се излезе , освена да се скочи през прозореца на 1 етаж на тълбището. От фирмата отказаха всякакво съдействие и сме решили да измислим друг начин на отваряне.
Дали е възможно този чип като се постави на четеца, който е вътре във вратата вместо да задейства електромеханичната брава да задейства един електрочески насрещник с памет и като дръпнеш вратата да се отвори. Отвън вратата да я направим с топка. А отвътре вместо да натискаме бутон да отваряме с дръжката на вратата. И ако нещо се развали в електрониката да отключваме с ключ като се врътне само езика на бравата. Ако някой се е занимавал с такива системи и може да помогнеи даде съвет ще съм благодарен.
Най-чисто и просто е да се монтира нов четец отвън, който да управлява електромагнитен насрещник, останалата част от промените - топка отвън и дръжка отвътре - остават, останалите карантии във вратата сложени там от производителя ги забравяте там ... и си гледате кефа ...
We are all born mad. Some remain so.
I\'m selfish & get on well only with alike.
Липсата на достъп до истински оръжия води до ненужна грубост!

Богича

Цитат на: Карчев;77969Имама един проблем с една блиндирана врата на входа в който живея. Вратата е на Солид 55 и се отваря с чип от външната врата, а отвътре има бутон. Задейства се електромеханична брава и се отваря.
Дали е възможно този чип като се постави на четеца, който е вътре във вратата вместо да задейства електромеханичната брава да задейства един електрочески насрещник с памет и като дръпнеш вратата да се отвори. Отвън вратата да я направим с топка. А отвътре вместо да натискаме бутон да отваряме с дръжката на вратата. И ако нещо се развали в електрониката да отключваме с **** като се врътне само езика на бравата. Ако някой се е занимавал с такива системи и може да помогнеи даде съвет ще съм благодарен.

И аз да се включа към дебата . Занимавам се с входни врати на блокове и според мое мнение, вратите за да не се развалят, не трябва да има механични части, които да се износват. За това най доброто решение е, да се монтират в самата врата два магнита в горния и долния край на врата и сензорен бутон които също няма механика която да дефектира. Идеята ви с топките от външната страна е вече практика от доста време.
Колкото до заключването с шипове(брава болт) и други механики, търговците ще ви ги хвалят като нещо много добро , но кръдеца като не знае че има такова устройство ще изпокриви врата и няма да може да влезе ама лошото е че без рязане няма да се мине след като се изпокривят шиповете- това са големи главоболия след време :lol15:
 Надявам се да съм бил полезен ,ако имаш други въпроси можеш да ми пишеш на пощата : servicerex@abv.bg

Манчев

Здравейте,
нанесох се в апартамент (досега винаги съм бил в къща) и сега идва въпроса за максимално подсигуряване на входната врата. Секретни брави и прочие е ясно за всички, че не може да спре никой. Идеята ми е за по-нестандартно подхождане, оттам и да намаля максимално шанса за проникване. СОТ-а е ясен с предимствата и недостатъците му, иначе ще сложа един СОТ. Обаче ми се иска да не се стига до него и въобще да "отрежа" влизането вътре.

Мисля си да сложа електронна брава. След ровене из нета намерих нещо, което смятам ще свърши работа - ЕЛЕКТРОМАГНИТНА БРАВА ТИП БОЛТ (такава като на картинката).
Ще и сложа захранване, дистанционнен модул по мой избор (пак малко нестандартно).

Тук имам няколко въпроса. За да се проникне и да се разбие бравата според мен има два начина:
1. С взлом, ще устиска ли самата брава на напън?
2. Да се симулира дистанционното. Знам че това зависи изцяло от модула, който ще сложа. Но той ще е на принципа на модулите за СОТ, които включват и изключват. До колко надежни са те? Да се улови честотата на предаване на сигнала, но и самият криптиращ код? Дали има начин тази брава да се отключи и без да се докопат до модула за управление?

http://locksmithbg.com/userfiles/productlargeimages/product_1483.jpg

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания