Чат

🕑 ↗
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Електромеханично заключване на входна врата

Започната от грубия, 06-01-2011, 11:39

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

mit

Тоя дроп болт е на Секюрити България (Полимекс) със сигурност е по-евтин там  и по-добре магнит ползвай както е казал колегата по-горе.
За дистанционното идията е тъпа защото и да си изключва модула ..крадците ще слушат когато го ползваш.
RFID тага ти седи на ключовете и не иска батерия ,чете се от 15-тина сантиметра и е водоустойчив.
Има решения и с фингърпринт което свежда до необходимостта да си носиш само пръстите,ама не съм сигурен че си струва парите.

Манчев

Цитат на: mit;239134Тоя дроп болт е на Секюрити България (Полимекс) със сигурност е по-евтин там  и по-добре магнит ползвай както е казал колегата по-горе.
За дистанционното идията е тъпа защото и да си изключва модула ..крадците ще слушат когато го ползваш.
RFID тага ти седи на ключовете и не иска батерия ,чете се от 15-тина сантиметра и е водоустойчив.
Има решения и с фингърпринт което свежда до необходимостта да си носиш само пръстите,ама не съм сигурен че си струва парите.

Как точно ще слушат крадците когато го използвам чрез дистанционно? RFID четеца по-сигурен ли е като цяло? И дали може да се сложи самия четец някъде зад ламарината на вратата и да не се вижда въобще къде е? Другото, което ме вълнува този дроп болт има ли някаква вероятност да блокира (заяде) в заключено състояние въпреки, че му е спряно захранването? Все пак дроп болт-а не е ли по-добрият вариант от магнитен насрещник на вратата?

mit

Цитат на: Манчев;239138Как точно ще слушат крадците когато го използвам чрез дистанционно?
Надявам се да не очакваш да ти обясня детаилно ?
Цитат на: Манчев;239138RFID четеца по-сигурен ли е като цяло? И дали може да се сложи самия четец някъде зад ламарината на вратата и да не се вижда въобще къде е?
Може.
Цитат на: Манчев;239138Другото, което ме вълнува този дроп болт има ли някаква вероятност да блокира (заяде) в заключено състояние въпреки, че му е спряно захранването?
Да има и затова предложих да прочетеш горното мнение.

Цитат на: Манчев;239138Все пак дроп болт-а не е ли по-добрият вариант от магнитен насрещник на вратата?
Никога не съм предлагал насрещник...

Манчев

То е ясно, че повечето дистанционни са на 433MHz, но пак ми се струва трудно да прихванат сигнала, че и да го декриптират. До колкото знам всеки модел дистанционно си има криптиращ код на сигнала, за да приема команди само от програмираните за него дистанционни. Както и да е, идеята с четеца за магнитни карти също ми допада.
Остава въпроса за дроп болт-та и евентуалните проблеми, които могат да възникнат с него? Ако се понапъне вратата повече означавата че болта има шанс да не се прибере? В такъв случай вратата буквално трябва да се реже...

Идеята с магнита не мога точно да я разбера. Знам за онези магнити дето са 300-500кг, но те няма как да свършат работа в случая. Говоря за този тип -

yavor1

Цитат на: Манчев;239138Как точно ще слушат крадците когато го използвам чрез дистанционно? RFID четеца по-сигурен ли е като цяло? И дали може да се сложи самия четец някъде зад ламарината на вратата и да не се вижда въобще къде е? Другото, което ме вълнува този дроп болт има ли някаква вероятност да блокира (заяде) в заключено състояние въпреки, че му е спряно захранването? Все пак дроп болт-а не е ли по-добрият вариант от магнитен насрещник на вратата?
Извинявай колега, добре си тръгнал към заключващия механизъм, ама как си си поставил вратата, обикновенно ги поставят така,че с едно крикче могат да се повдигат, а и пантите са достъпни за аку ъглошлайф.
има доста видове касови брави, но основното е самия монтаж на касата.
желателно е да се монтира централно на вратния отвор за да попадне под трегерчето за касата, така вече е по трудно да се повдигне цялата кооперация над твоя апартамент.
съответно и пантите да са вкопани или защитени с различен от стомана материал ( гранит е за предпочитане, а и като облицовка на вратния отвор стои добре, може и друг облицовъчен камък )за да се затрудни рязането им.
по принцип не може да се спрат крадците, единствения възможен начин е да ги затрудниш повече.

Манчев

Ще разгледам подробно вратата като се прибера, че още не съм имал възможност да я огледам много подробно. Не се и съмнявам, че нищо не може да спре крадците, но смятам, че няма какво толкова да желаят от вътре, че да се напънат страшно много да влязат. Смятам да комбинирам 2-3 метода, така че да намаля шанса до минимум.

mit

Цитат на: Манчев;239143То е ясно, че повечето дистанционни са на 433MHz, но пак ми се струва трудно да прихванат сигнала, че и да го декриптират. До колкото знам всеки модел дистанционно си има криптиращ код на сигнала, за да приема команди само от програмираните за него дистанционни. Както и да е, идеята с четеца за магнитни карти също ми допада.
Остава въпроса за дроп болт-та и евентуалните проблеми, които могат да възникнат с него? Ако се понапъне вратата повече означавата че болта има шанс да не се прибере? В такъв случай вратата буквално трябва да се реже...

Идеята с магнита не мога точно да я разбера. Знам за онези магнити дето са 300-500кг, но те няма как да свършат работа в случая. Говоря за този тип -

И аз за такъв говоря и до сега не съм видял механично счупен..
Може два да се сложат ако се смята че може да се приложи по-голямо усилие.

Ако има толкова много за взимане и касата ще извадят и стената ще махнат..
СОТ (към полицията)с ГСМ дайлър към тебе,фактури за ценностите и застраховка......  и всяка събота на църква.

Манчев

При положение, че вратата се отваря навътре, то магнита трябва да стои от вън в коридора, което като цяло е абсурдно. Предполагам има начин да се сложи от вътре в хоризонтално положение? Планката хоризонтално на вратата и магнита хоризонтално на касата?

mit

yavor1

Цитат на: Манчев;239147Ще разгледам подробно вратата като се прибера, че още не съм имал възможност да я огледам много подробно. Не се и съмнявам, че нищо не може да спре крадците, но смятам, че няма какво толкова да желаят от вътре, че да се напънат страшно много да влязат. Смятам да комбинирам 2-3 метода, така че да намаля шанса до минимум.
все пак помисли,че основно ти и семейството ти трябва да имате достъп до апартамента, да не се наложи да спите пред входната врата ;;601

Манчев

Цитат на: yavor1;239153все пак помисли,че основно ти и семейството ти трябва да имате достъп до апартамента, да не се наложи да спите пред входната врата ;;601

Затова не бързам с цялостното решение, искам да обмисля най-добрия начин, че да не се спи на стълбите :)

Манчев

За момента си мисля за 2 300кг магнита в двата края на вратата, управлявани от вграден RDIF четец (вътре във вратата). Ще скрия пантите с някаква облицовка (в случай, че са видими).
И за последно мисля да пъхна една IP мини камерка в шпьонката, така че да мога да си наблюдавам през цялото време на телефона (стига да не ми спрат нета :twisted: )

P.S. въпросче относно магнитите. Тъй като гледам, че планките са им алуминиеви, а ще трябва да си правя специални за да мога да ги поставя хоризонтално от вътре, ако ги направя от стомана ще насмета ли магнитите?

mit

Ако бяха алуминиеви няма как да работи магнита ;)

garanciq

Най добре си смени вратата с такава която може да разбиеш и си направи някаква застраховка,че при един пожар може да седиш отвън а децата вътре и с тия блокировки да се изпържат.

Андрей Колев

И в нас влизаха и сега дойде време да ги затрудня малко , та каква е точно ролята на тези магнити как действат ?

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания