Чат

🕑 ↗
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Електромеханично заключване на входна врата

Започната от грубия, 06-01-2011, 11:39

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

hajduk

Цитат на: Андрей Колев;239176И в нас влизаха и сега дойде време да ги затрудня малко , та каква е точно ролята на тези магнити как действат ?

Много просто - Планката закрепена за вратата по подходящ (надежден, стабилен) начин залепва за електромагнит закрепен за касата (в затворено състояние) по подходящ (надежден, стабилен) начин. При отпадане на захранването към електромагнита - можеш да отвориш вратата с нормално усилие. При наличие на захранване към електромагнита ще отвориш вратата след като приложиш усилие надвишаващо усилието, което е предвиден да удържа електромагнита (в случая 300 кг) ... това е!
We are all born mad. Some remain so.
I\'m selfish & get on well only with alike.
Липсата на достъп до истински оръжия води до ненужна грубост!

Манчев

Цитат на: mit;239166Ако бяха алуминиеви няма как да работи магнита ;)

Имах предвид крепежните планки, а не планката която се "лепи" за магнита.

Цитат на: garanciq;239172Най добре си смени вратата с такава която може да разбиеш и си направи някаква застраховка,че при един пожар може да седиш отвън а децата вътре и с тия блокировки да се изпържат.

За момента няма деца, докато се появят надявам се да живея отново в къща, със съвсем по-друга система за сигурност :)

Цитат на: Андрей Колев;239176И в нас влизаха и сега дойде време да ги затрудня малко , та каква е точно ролята на тези магнити как действат ?

Идеята е, че магнита захваща планката (цялата система е от вътре и от коридора не се забелязва нищо) слага се един RDIF четец на карти и с него отключваш (аз лично ще му махна и зумера, който църка при доближаване на карта да не се забелязва, че има такъв).
Остана въпроса за все пак някакво ръчно отблокиране на магнитите в случай, че по някакви неведоми пътища RDIF четеца откаже (много е трудно, слагал съм доста докато работех в тази сфера, но винаги е възможно, а с моя анти-късмет още повече)
Минава ми идея да пробия една дупчица във вратата (2-3мм), зад която да има бутонче за отблокиране, а цялата врата да я облепя с фолио и дупчицата да остане от зад.

mit

Е като си слагал доста ;;601 защо питаш в тема в форум за телевизия , където повечето хора не са ?....
Представи си какви трансформации трябва да претърпи касата и вратата ..и също така какво се случва при отваряне и затваряне с кабелите...

Има фирми които се занимават с това което казваш че си работил и правят проекти за които гарантират..най-добре им пиши на тях.

Манчев

Аз съм слагал четци, но не и магнити :hammer: А и имаше пусната подобна тема и реших да се допитам, не толкова да "учило" ми до "патило" ако е имало :)

mit

Четците се ползват основно за контрол на достъп(твоят случай), контрол на работното време и контрол на обходите ..
Не се сещам за някой който да монтира четци ,настройва терминали без да е закачал някога устройство на релейния изход -освен ако не е някаква форма на дизайнерски монтажи примерно завиване на рапидки с чук..;;601

Се тая ,просто ми лъхна на тънък опит за реклама и за това зачеквам.
Няма да пиша повече по темата така че не се обиждай и не ми отговаряй.

hajduk

Цитат на: Манчев;239305... Остана въпроса за все пак някакво ръчно отблокиране на магнитите в случай, че по някакви неведоми пътища RDIF четеца откаже (много е трудно, слагал съм доста докато работех в тази сфера, но винаги е възможно, а с моя анти-късмет още повече)
Минава ми идея да пробия една дупчица във вратата (2-3мм), зад която да има бутонче за отблокиране, а цялата врата да я облепя с фолио и дупчицата да остане от зад.
Има варианти - един от тях - слагаш си една допълнителна кутия зазидана на ниво на стената, със секретна ключалка и вътре прекъсвач-секретна ключалка, който комутира захранването към магнита. Друг варинат GSM модул с реле .... ако се замислиш и други варинти можеш да родиш - това е!

Манчев

Цитат на: hajduk;239618Има варианти - един от тях - слагаш си една допълнителна кутия зазидана на ниво на стената, със секретна ключалка и вътре прекъсвач-секретна ключалка, който комутира захранването към магнита. Друг варинат GSM модул с реле .... ако се замислиш и други варинти можеш да родиш - това е!

Да уточня за по-горния пост, че реклама най-малко искам да си правя. Отдавна съм в много по-различна сфера (програмист съм) и не ми се връща към предния занаят. Но в случая се налага. Когато съм слагал четци, обикновено са били с магнитни насрещници. Случвало се е един два пъти да слагам и от точно тези магнити, но на  търговски обект. А разликата за в домашни условия е доста.

Не искам да зазидвам нищо, нито да преработвам много конструкцията на вратата (просто защото не е моя...) Идеята за GSМ управлявано реле ми допа, или пък пак нещо с дистанционно на 433MHz ;;601

hajduk

Цитат на: Манчев;239677Да уточня за по-горния пост, че реклама най-малко искам да си правя. Отдавна съм в много по-различна сфера (програмист съм) и не ми се връща към предния занаят. Но в случая се налага. Когато съм слагал четци, обикновено са били с магнитни насрещници. Случвало се е един два пъти да слагам и от точно тези магнити, но на  търговски обект. А разликата за в домашни условия е доста.

Не искам да зазидвам нищо, нито да преработвам много конструкцията на вратата (просто защото не е моя...) Идеята за GSМ управлявано реле ми допа, или пък пак нещо с дистанционно на 433MHz ;;601
Нали идеята е аварийно изключване на магнита при положение, че четеца даде фира по някаква причина - та това ти ще го установиш когато се опиташ да си влезеш отвън ... дали ще имаш под ръка дистанционно на 433 или 866 в този момент ... телефон ще имаш със сигурност ... ;;573
Общо взето усети ли как четеца стана излишен ...

Манчев

Цитат на: hajduk;239707Нали идеята е аварийно изключване на магнита при положение, че четеца даде фира по някаква причина - та това ти ще го установиш когато се опиташ да си влезеш отвън ... дали ще имаш под ръка дистанционно на 433 или 866 в този момент ... телефон ще имаш със сигурност ... ;;573
Общо взето усети ли как четеца стана излишен ...

Абе с дже жени, по-ленсо ще е да ги науча с четеца да отварят отколкото с телефона. Такъв "по-сложен" метод трябва да си оставя за мен само и то в случай на нужда :)

Фитцджералд

Извинявай, че се намесвам, ама вземи си сложи един СОТ към полицията и не бери грижа. Мен преди 5 години ме обраха. Врата за 2000 лв и заключваща система за 600 лв. Отключено и после пак заключено. С тия изгъзици само се набиваш на око и дразниш бандюгите.
Та сложих си СОТ и нямам проблеми. Техниците тогава ми повериха, че крадците сигурно знаят, че слагам СОТ и няма да посегнат.
Гаранция никога няма, но все пак...

yavor1

Цитат на: Фитцджералд;239742Извинявай, че се намесвам, ама вземи си сложи един СОТ към полицията и не бери грижа. Мен преди 5 години ме обраха. Врата за 2000 лв и заключваща система за 600 лв. Отключено и после пак заключено. С тия изгъзици само се набиваш на око и дразниш бандюгите.
Та сложих си СОТ и нямам проблеми. Техниците тогава ми повериха, че крадците сигурно знаят, че слагам СОТ и няма да посегнат.
Гаранция никога няма, но все пак...
така си е една лепенка излиза доста по-тънко и сигурно от всякакви вратарски изгъзици, винаги може да се получи вариант омега ( заобикаля се вратата), а и интересно ми е колегата хем уж за себе си прави тези рекламни изгъзици, а после казва, че вратата не била негова, да не е на лизинг, или нещо се замота в обясненията си.
май наистина е скрита вретарска реклама в сателитен форум.
май трябва да се намеси Продуцента и да я прехвърли в съответния раздел (Кошче ) тази тема ;;650

Манчев

Цитат на: yavor1;239807така си е една лепенка излиза доста по-тънко и сигурно от всякакви вратарски изгъзици, винаги може да се получи вариант омега ( заобикаля се вратата), а и интересно ми е колегата хем уж за себе си прави тези рекламни изгъзици, а после казва, че вратата не била негова, да не е на лизинг, или нещо се замота в обясненията си.
май наистина е скрита вретарска реклама в сателитен форум.
май трябва да се намеси Продуцента и да я прехвърли в съответния раздел (Кошче ) тази тема ;;650

Егати, къде ли я виждате тая реклама не мога да разбера. Нито продукти рекламирам, нито услуги. Вратата не е моя защото в момента жилището все още е под наем. Затова не искам да правя генерални интервенции, така и не е 100% сигурно, че скоро ще стане лично мое. Правил съм разни неща преди време, имам идея кое как става, но потърсих просто съвет от хора, защото повече глави раждат повече умни идеи. На фона на всичко не ми се ще да казвам, че мога и СОТ-а сам да си сложа, лепенки имам колкото за това също. Но знам и как лесно може да се заобиколи, пък и не искма да се стига до него, искам да опитам поне да затрудня самото влизане вътре...
Егати братче, то реклами, то не знам какво :lol15:

елмаз0

Здравейте,
Погледнете тук заключвания и цени. Не се занимавайте с глупости.
има и RFID устройства.

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания