Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Немога да хвана нищо с новата ми антена

Започната от ситалко, Ноември 20, 2010, 08:29:00 PM

« назад - напред »

gentu

Цитат на: фолкръм;61164Идва ми да запаля колата до Перник :s103.
-направо вземай chano(за чирак) и се меткайте до Перник да оправите човека ,стига се е мъчил като грешен дявол!:c040::c040::c040:
[SIGPIC][/SIGPIC]-"Знанието е сила"
Всеки може да опикае стените. - Бъди мъж! - осери тавана!

dsc

Цитат на: gentu;61171-направо вземай chano(за чирак) и се меткайте до Перник да оправите човека ,стига се е мъчил като грешен дявол!:c040::c040::c040:

И да не забравят електрожена...;;573
Triax 110 - GiGaBlue HD Quad

фолкръм

Цитат на: gentu;61171-направо вземай chano(за чирак) и се меткайте до Перник да оправите човека ,стига се е мъчил като грешен дявол!:c040::c040::c040:
Хихихихихих да има кой да ме весели и да носи багажа ;;675нали
receiver Vu+Ultimo 4K, dish Triax TD 88 - 80E/30W,LNB - AB Com ,dish Selfsat H30D1, motor Moteck H-H   ,dish Panorama 67см,LNB-AB Com TWIN,receiver DL STB-202.

gentu

Цитат на: фолкръм;61175Хихихихихих да има кой да ме весели и да носи багажа ;;675нали
-точно така!!!
А и той за сега е само по офсетките ,та ще го светнеш и на параболи и полярно.
А после ,като оправите човека ,се хващате тримцата и скачате до онова село до Ботевград ,да свършите и там работата.И така току виж вече сте си станали от бранша!;;650

п.п. - сорка
Цитат на: фолкръм;61180.......... така че съм в бранша от отдавна . Наздраве.;;650
- ама аз за другите двама говорех!!!
-а и малко ме подведе с това
ЦитатИдва ми да запаля колата до Перник
-то от Бургас е малко по сложна работата. :;810

фолкръм

Цитат на: gentu;61177-точно така!!!
А и той за сега е само по офсетките ,та ще го светнеш и на параболи и полярно.
А после ,като оправите човека ,се хващате тримцата и скачате до онова село до Ботевград ,да свършите и там работата.И така току виж вече сте си станали от бранша!;;650
Абе не искам да прозвучи като хвалба но 1993г си настроих първата дъга на покрива ми, после правих монтажите на Сатком в Бургас, но от скоро пак ме хвана крастата и даже прописах тук във форума , така че съм в бранша от отдавна :lol15:. Наздраве.;;650
receiver Vu+Ultimo 4K, dish Triax TD 88 - 80E/30W,LNB - AB Com ,dish Selfsat H30D1, motor Moteck H-H   ,dish Panorama 67см,LNB-AB Com TWIN,receiver DL STB-202.

BOBIKAT

Цитат на: Васил;61095Направи си компас като намагнетизираш една игла...Направи снимки да видим за какво става дума.Колкото е по-голяма антената е по-остро насочена и за това е по-трудно да улучиш нещо намиращо се на няколко стотин километра.Ако имаш скайп или поща мога да ти пратя едно ръководство за по -лесно настройване.
Хиляди, колега, хиляди!
In the beginning was dark, and then bang...

Най-баннатият измамник

До Пича от Перник,като хванеш 23.5Е,давай по хоризонталата и вертикалата да видиш дали ще изкараш максимален сигнал... Ако изкараш перфектен сигнал,стегни и пробвай самата дъга останалите и най-вече крайните спътници...Ако крайните спътници липсват (като 75Е,30W)значи не си уцелил точния юг...

П.С. Много поздрави на Перник,пробвай това,дето го написах и усили до дупка Ултра Перник! :lol15: :lol15:
Triax TD78 with H-H motor-Sat Control; GTSat-0.2dB;Dreambox DM500S;Repotec-Wireless G-Router ;)

Боксер

човека няма мотор за това упражнение....
Dreambox DM 500-S, Opticum MultiRoom Satellite, TRIAX TD-110 OFF SET,Invacom NF 0.3 db., TRIMAX SM-2500, Ariva 100E, NEXT YE-18500 HD, ZHD-100(няма по-смотан приемник от този)

goshob

Цитат на: ситалко;61148Всъщност сега забелязвам че има някои транспондери по поляризация на реалните,но те са единици.Може би приемника ми не е наред,може би софтуера дава проблем.Ще опитам да врътна малко конвертора за всеки случай
Приятелю,
Хайде да започнем малко по-от начало. Защо не кажеш ти полярно окачване ли се опитваш да настроиш или нещо друго? Защото, ако това е така аз ще ти дам някои цифри, които може и да ти помогнат:
Координатите на Перник са 42.6 град N (Север) и 23.033 град. Е (Изток). При това положение най-южният ти спътник ще бъде Astra 3A/3B на 23.5 Е, за който елевацията на антената ти е 40.8 град., азимута по магнитен компас 175.2 град, scew 7 град., основният ъгъл на полярното окачване - 43.3 град. и отместването - 5.86 град. Това не е преоткриване на колелото, а въпрос на сметки, нищо, че някои не ги обичат. Основата ти я дадох днес на лични.
Аз лично бих ти препоръчал да зарежеш всичко останало, да си регулираш елевацията на окачването по последните два параметъра (ама не едно към кесим, а точно. Тук малко може и да се поизпотиш, особено ако не си внимавал в час, когато са разправяли какво е sin, cos и tan :)) и да започнеш от Astra, която е твоят Юг. Tedy58 май ти обясни как става това.
И още нещо - престани да се играеш с разни измислени конвертори и сатфайндери, а намери едно стабилно LNB и една стара Булсатска печка, която ако не друго поне може да се използва за настройки и дерзай. Като си настроиш Astra, ама така че да ти излизат нещата, тогава се занимавай със 75Е и 30W.
Дано съм помогнал поне малко. ;;650
"В двайсет годишният човек властва желанието, в трийсет годишния - разум, в четирийсет годишният - разсъдък." Franklin

Най-баннатият измамник

Ами,да,нали и аз това казвам,първо да изстиска 23.5Е,после да види дали близката част е добре и най-накрая да прави фина настройка на крайните,ако му се губят някъде из дъгата... :) Но най-голямото мъчение е да се намери юга,най-лесно се намира с един обикновен компас... ;)
Triax TD78 with H-H motor-Sat Control; GTSat-0.2dB;Dreambox DM500S;Repotec-Wireless G-Router ;)

dzumba

70 поста и само Чано е в час!Трагедия!

Васил

Цитат на: BOBIKAT;61198Хиляди, колега, хиляди!
В апогей,а в перигей?Хайде да не издребняваме.Едвали е толкова важно за него.
210см руска на мотор.145см офсет с кръгов конв.на 36Е

AChechev

Що не си провериш вертикала на който е поставена антената дали е под отвес.

gentu

Цитат на: dzumba;6121170 поста и само Чано е в час!Трагедия!
-е да де ,но за параболите още не е съвсем в час ,но скоро се очаква да влезне!;;602

ivo

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания