Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Немога да хвана нищо с новата ми антена

Започната от ситалко, Ноември 20, 2010, 08:29:00 PM

« назад - напред »

Васил

Ба си! И фараоните настройват антени!Това на пирамидите ли го пише?
210см руска на мотор.145см офсет с кръгов конв.на 36Е

dodo_pv

Цитат на: ФАРАОН;68402;;601

Има основни правила при настройка на сателитна антена "на слух". Задължително е да разполагаш с компас! Далеч от метални предмети с компаса определяш оста "север-юг".За да ти е по-лесно постави летва успоредна на тази ос. Летвата не пипаш повече докото настройваш антената. Така имаш основната отправна линия. Спрямо нея трябва да ориентираш антената си.
Колега, много грешка дава пустия му компас, особено в града. Не е ли по-лесно с колче и канап, опънат между него и мачтата? при мен така излезе дъгата от 75Е до 30W от първия път, без настройки, с минимални отклонения. Сметнах кога сянката на мачтата сочи север и опънах канапа по нея (при мен в 12ч. и 41 минути). Лошото е, че при лошо време пийваш студена водица, иначе няма грешка. После следва малко tracking и минаваш на бира...

goshob

Цитат на: Въйко;68813Мани го тоя,веднъж дойде при мен с трактора да изкара едно ремарке оборска тор и ми бутна оградата докато излизаше.И после за антени ще говори.
Истинския метод за настройка е на @Фараон,два метра летва,тесла и перони,опъва се канапчето и всичко излиза перфектно.
Предлагам следващя артикул при собственика на магазина да бъде комплект дървена летва,рендосана,родопски бор от Смолянско;;602
Здравейте,
Ама на мене съвсем не ми е ясно защо трябва да спорите за очевидни неща. Тази тема я чепкахме и преди в предната страница на същият пост. Ето тук например: http://www.dtv-bg.com/showthread.php?t=12088&page=4
От всяка една карта може да се разбере, че Координатите на Перник са 42.6 град N (Север) и 23.033 град. Е (Източно спрямо същият онзи Гринуички меридиан). При това положение най-южният спътник ще бъде Astra 3A/3B на 23.5 Е. Именно защото спътниците са на геостационарна орбита, то този спътник си седи винаги на 23.5 Е и покрива следната зона http://www.ses-astra.com/business/en/support/media-library/Footprint-Graphics/Footprint-Graphics-23-5-East/astra-3b-pan-european-beam-pe2-downlink.php , в която влиза, и то доста добре, не само Перник. Та именно заради това никак не ми е ясно защо да не се приеме, това което казва Въйко и да се настройва антената по него, ами да се правят разни сложни аритметики и да се търси Astra 1??? :lol15:
"В двайсет годишният човек властва желанието, в трийсет годишния - разум, в четирийсет годишният - разсъдък." Franklin

Ламерът

Цитат на: ФАРАОН;68808Умнико, ти представа за четене на книги имаш ли?

Незнам какво е това все пак съм тракторист не библиотекар.

Цитат на: ФАРАОН;68808Нещо между ушите да ти е влязло за спътниците на ГЕОСТАЦИОНАРНА ОРБИТА? Като си толкова отворен напиши на колко км от земната повърхност е отдалечена?

На 35786 км. над земната повърхност. Сега завий след голямата косматка.

Цитат на: ФАРАОН;68808Вникни по-добре в написаното от мен и ще разбереш, че е представена елементарна методика за настройка на антената по тази орбита на "Слух". Без уреди можеш да хванеш всички видими от България спътници, а не най-близкият до твоята отправна точка.

Веднага отивам да си разбича една греда и да си купя шепа пирони и започвам да се правя на Коперник. И тия компаси де се ползват кой от кой по китайски направени да се надъхват скаутите по покривите. Аз знам уреда с диаграмата и да си напрая финана настройка не да ползвам летви и компаси да се правя на МакГайвър.
А и защо ми обръщаш толкова внимание все пак съм прост тракторист не висш монтажник от 85г.
Рускиня 2,10 с Invacom ADF-120 и SNF-031 ; Tecatel 120см за 36е и 39е ; Paraclipce 180см легнал зимен сън ;)

Devnull

Сори за спама ама търся Фараона да ми поопрай пирамидата.

tenev666

ето и един поздрав от мен;;650;;650;;650;;650
SKYPE tenev666

tenev666

SKYPE tenev666

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания