Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Немога да хвана нищо с новата ми антена

Започната от ситалко, Ноември 20, 2010, 08:29:00 PM

« назад - напред »

Rabin

Цитат на: Васил;61213В апогей,а в перигей?Хайде да не издребняваме.Едвали е толкова важно за него.
Няма такива неща в геостационарната! Верно да не издребняваме!

Васил

Верно!Те бяха  на  геостационарна:hammer:
210см руска на мотор.145см офсет с кръгов конв.на 36Е

dido sat 2010

Предлагам модераторите да заключат темата защото няколко човека везаха и тази тема за лаф муабет , а колегата от Перник искаше само малко помощт а не даму пълните главата със глупости , и разни пишман техници които довчера питах как да си настроят антените  да пишат глупости и да минават добрия тон . :s103
AC MILAN TU SEI TUTTA LA MIA VITA

AC Milan champions Italy with 18 league title it the best we have!

chano

Цитат на: dzumba;6121170 поста и само Чано е в час!Трагедия!
оооо ,вие с мен не може да се сръвнявате мисля тук,с такива инжинери като мен няма какво да се спори,а относно настроиката на човека от Перник-трябва да знам дали има Голф и ако има може да се разберем за малка размяна срещу моите знания..и от голф 3 нагоре говорим,да не се подценяваме моля.......
всиЧКО Безплатно е Добре Дошло

ситалко

Здравейте пак.Оправих се с дъгата и правилния юг..нивелирах си антената и я позавъртях и нещата станаха.Но ми изникна нов проблем-не мога да хвана нито един транспондер с различна скорост на обмен от 27500 .. освен че поляризаците не съвпадат ( а конвертора е идеално прав) сега и скоростта на обмен ме съмнява..Защо се получава така ? Иначе хващам сигнал по цялата дъга от 30 W до 30 Е ..

Васил

Щом  си  оправил  дъгата  е добре,другото е  по-лесно.Ако  си  оправил  конвертора , както ти казах и  пак  не съвпадат  поляризациите ще ти трябва друг.Тоя  може да е за  кръгова  или нещо повреден,но на снимката беше завъртян на 90 градуса!
210см руска на мотор.145см офсет с кръгов конв.на 36Е

Ламерът

Цитат на: chano;61509оооо ,вие с мен не може да се сръвнявате мисля тук,с такива инжинери като мен няма какво да се спори,а относно настроиката на човека от Перник-трябва да знам дали има Голф и ако има може да се разберем за малка размяна срещу моите знания..и от голф 3 нагоре говорим,да не се подценяваме моля.......

Като ти знам знанията може да се снимаш само с голфа ;) . Я кажи като си толкова навътре кой ти настрой антената на покрива и ти конфигурура приемника. Нестига че нищо не схващаш ами си нагъл и нахален. Много поздрави от Бай ти Сотир ( PROстия тракторист).
Рускиня 2,10 с Invacom ADF-120 и SNF-031 ; Tecatel 120см за 36е и 39е ; Paraclipce 180см легнал зимен сън ;)

Въйко

Цитат на: ситалко;61845...Иначе хващам сигнал по цялата дъга от 30 W до 30 Е ...
Я пак?Ти това ли наричаш цялата дъга?
aatns
gmkd

Оги

Цитат на: Въйко;61949Я пак?Ти това ли наричаш цялата дъга?
Въйко, тури старата снимка, че на тая като те видя и цяла нощ сънувам кошмари :s104
DB500HD;500s, Triax TD110, Inverto Black Ultra 0.2dB, H-H Strong SRT DM2100, Panasonic TX-P42UT50E

ситалко

Здравейте колеги,понастроих антената почти перфектно-от 40w до85E,след това има къща.Понастроих означава че цялата дъга я хващам с малки корекции на вертикалата на антената.Когато сложа мотор ще трябва да е перфектна,но за сега не ми се занимава,защото доста се заиграх с тая антена.
Тъй като съм нов бих искал да получа някои нови отговори по следните теми:
1.пише че конвертора е универсален, а как да хвана с банд,лява и дясна поляризация,като в менюто му има вертикална и хоризонтална
2.информация за free card sharing -какво ми трябва да го поткарам за даден пакет
иначе успях да разкодирам някои програми с софткамчета,но не задоволително-слаба работа
и два пъти bulsat за по 4 дни с fausto
много ще се радвам ако ми обясните някой по резултатен метод
извинете че не е нова тема,ако трябва ще я преместя и благодаря предварително:c040:
това да не го четат всички:
                                chano                 СУПЕР ФОРУМЕЦО--      бацке немам голф а 2бр  bmw -да не сбърка ГОЛЕМИЬО професионалист Дай експертното си мнение по C++,PYTHON,УЕБ ДИЗАЙН Аре смешко не се обаждай повече :worry:

ФАРАОН

;;601

Има основни правила при настройка на сателитна антена "на слух". Задължително е да разполагаш с компас! Далеч от метални предмети с компаса определяш оста "север-юг".За да ти е по-лесно постави летва успоредна на тази ос. Летвата не пипаш повече докото настройваш антената. Така имаш основната отправна линия. Спрямо нея трябва да ориентираш антената си.Какво е много важно още? Перник по географската карта е приблизително на 23 градуса източна дължина. Най близкия спътник до тази дължина е Astra 1 19 градуса спрямо Гринуичкия меридиан. Какво остава да направим? Изваждаме 23-19= 4 градуса, т.е. завъртаме на изток антената на тези 4 градуса. Настройваме приемника си на актуален транспондер от Астра и по линииките за сила и качество на сигнала, търсим оптимум, премествайки антената по вертикалата. Излезе ли сигнал може да се оптимизира настройката и по хоризонтала. Много близо са спътниците Ewtelsat w2 ( ITV Partner ) 16 градуса и Hotbird 13 градуса, които откриваме с въртене на дясно, посока запад по хоризонтала.
Излязат ли трите спътника запаметени в позиционер управляващ двигател за въртене на антената, то вече на 60 % сме я настроили по геостационарната орбита, на която се намират всички видими спътници от Перник, споменатата в дебатите "дъга". С други думи ако са ти качени актуалните транспондери на тези спътници, би трябвало да получиш и съответната картина от тях (има достатъчно отворени програми за гледане). С прецизиране на настройката можеш спокойна да хванеш 13 до 15 спътника от Перник. Имай в пред вид, че механичните елементи по конструкцията на мачтата, ако имат и най-малките хлабини и луфтове, ще се луташ яко из космоса издирвайки желаните спътници.Настройвайки един губиш останалите. Знай, че в механичното укрепване на антената ти компромиси са НЕДОПУСТИМИ за да получиш добри резултати. Приятно гледане. FARAON.

Ламерът

Цитат на: ФАРАОН;68402Перник по географската карта е приблизително на 23 градуса източна дължина. Най близкия спътник до тази дължина е Astra 1 19 градуса спрямо Гринуичкия меридиан. Какво остава да направим? Изваждаме 23-19= 4 градуса, т.е. завъртаме на изток антената на тези 4 градуса.

Имаш много поздрави за коледа от простия тракторист като мен. Схемата ти малко куца най близки спътник на 23 е на 23,5 Astra 3A/3B даже са цели два на тази позиция и имат покритие над България. Така че няма да вадиш 4 градуса а добавяш 0,5 което е и по лесно. Айде приятоно гледане от екзорчо и другия път повече четене. И ако всикчо е ок с настройката трябва изкараш от 90Е до 30W. Успех.

П.С. Жокер транспондерите 12168 V 27500-3/4, 11876 H 27500-3/4 и 11992 H 27500-3/4 на Astra 3A/3B 23.5°E са достатъчно силни че излизат и на 23 без половония градус.
Рускиня 2,10 с Invacom ADF-120 и SNF-031 ; Tecatel 120см за 36е и 39е ; Paraclipce 180см легнал зимен сън ;)

ФАРАОН

Цитат на: exxor;68415Имаш много поздрави за коледа от простия тракторист като мен. Схемата ти малко куца най близки спътник на 23 е на 23,5 Astra 3A/3B даже са цели два на тази позиция и имат покритие над България. Така че няма да вадиш 4 градуса а добавяш 0,5 което е и по лесно. Айде приятоно гледане от екзорчо и другия път повече четене. И ако всикчо е ок с настройката трябва изкараш от 90Е до 30W. Успех.

П.С. Жокер транспондерите 12168 V 27500-3/4, 11876 H 27500-3/4 и 11992 H 27500-3/4 на Astra 3A/3B 23.5°E са достатъчно силни че излизат и на 23 без половония градус.

Умнико, ти представа за четене на книги имаш ли? Нещо между ушите да ти е влязло за спътниците на ГЕОСТАЦИОНАРНА ОРБИТА? Като си толкова отворен напиши на колко км от земната повърхност е отдалечена? Вникни по-добре в написаното от мен и ще разбереш, че е представена елементарна методика за настройка на антената по тази орбита на "Слух". Без уреди можеш да хванеш всички видими от България спътници, а не най-близкият до твоята отправна точка. Преследва се оста  север - юг спрямо Гринуич, а не Астра 23,5. Но майстори - трактористи, като теб явно имат друго мислене.

Боксер

Dreambox DM 500-S, Opticum MultiRoom Satellite, TRIAX TD-110 OFF SET,Invacom NF 0.3 db., TRIMAX SM-2500, Ariva 100E, NEXT YE-18500 HD, ZHD-100(няма по-смотан приемник от този)

Въйко

Цитат на: ФАРАОН;68808...Но майстори - трактористи, като теб явно имат друго мислене.
Мани го тоя,веднъж дойде при мен с трактора да изкара едно ремарке оборска тор и ми бутна оградата докато излизаше.И после за антени ще говори.
Истинския метод за настройка е на @Фараон,два метра летва,тесла и перони,опъва се канапчето и всичко излиза перфектно.
Предлагам следващя артикул при собственика на магазина да бъде комплект дървена летва,рендосана,родопски бор от Смолянско;;602
aatns
gmkd

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания