Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Немога да хвана нищо с новата ми антена

Започната от ситалко, Ноември 20, 2010, 08:29:00 PM

« назад - напред »

Боксер

Да не кажа голяма дума, ама ти според мен, въобще не си на 16Е;;601
Dreambox DM 500-S, Opticum MultiRoom Satellite, TRIAX TD-110 OFF SET,Invacom NF 0.3 db., TRIMAX SM-2500, Ariva 100E, NEXT YE-18500 HD, ZHD-100(няма по-смотан приемник от този)

Ивайло Цанков

Сат файндера ти е пълен боклук :) Кажи кой са каналите.Читава парабола може и така да направиш ако си сигурен че си на 16е направи си финна настройка на някои по- слаб транспондер и затягаш чинията да не се мандахерца.Отхлабваш стойката на чинията от тръбата и леко въртиш цялата чиния докато сигнала стане най-добър и затягаш яко.Парабола на чиния може да се прави на всеки сателит.

ситалко

Боксер,приятелю много си прав ;) В момента антената ми е настроена на 23,5 изток.Сканирах транспондерите и от 60 ми излизат 4 с много добър сигнал,да не кажа перфектен,актуализирах си ги,но останалите все още не хващат нищо

Боксер

Избери си един сателит, актуализирай си транспондерите и действай.(нито си първия, нито последния, който се заблуждава по този начин);)
Dreambox DM 500-S, Opticum MultiRoom Satellite, TRIAX TD-110 OFF SET,Invacom NF 0.3 db., TRIMAX SM-2500, Ariva 100E, NEXT YE-18500 HD, ZHD-100(няма по-смотан приемник от този)

lgspasov

търси два отдалечени спътника на изток и запад примерно 75.0°E - 12.5°W  имаш ли сигнал от двата ще имаш и на останалите между тях избери си по една честота от двата спътика и по лесно е без мотор да хванеш дъгата

ситалко

Сега имам още един въпрос,но той е много важен и с повишена трудност.Вкарах нови транспондери които бачкат,но...поляризациите им са обърнати.т.е. ако в сайта пише вертикалана при мен трябва да е хоризонтална..я кажете защо се получава така ???

pp2811

завърти си конвертора докато излезе сигнал на тзи поляризация както е показано
Skybox s9 HD PVR+ferguson ariva 100e+ofset dish 80cm+GT-SAT 0.2db triax 110 inverto black ultra dm 500s

Ивайло Цанков

Конвертора ти е прекалено завъртян или направо е на опаки и обръща поляризацията.

hammerstrikebg

ситалко

Добре де нима е възможно хем да има силен сигнал хем да е обърнат конвертора на опаки ?:s101 ;;646

hammerstrikebg

Цитат на: ситалко;61139Добре де нима е възможно хем да има силен сигнал хем да е обърнат конвертора на опаки ?:s101 ;;646
Не умувай ,а завърти конвертора!

ситалко

Току що си подключих старата по-малка антена и там е същата работа-поляризациите трябва да са наопаки....конвертора е друг и невярвам и той да е сложен наопаки :hammer:

hammerstrikebg

Цитат на: ситалко;61142Току що си подключих старата по-малка антена и там е същата работа-поляризациите трябва да са наопаки....конвертора е друг и невярвам и той да е сложен наопаки :hammer:
А някой да e  пипал настройки lnb

ситалко

Всъщност сега забелязвам че има някои транспондери по поляризация на реалните,но те са единици.Може би приемника ми не е наред,може би софтуера дава проблем.Ще опитам да врътна малко конвертора за всеки случай

фолкръм

Вземи един Булсатски приемник както по горе ти казаха , хем ще елеминираш въпросителната ти " Наред ли ми е приемника или не, читав ли ми е конвертора или не " , хем е удобен за настройка. Не може да нямаш познат с такъв приемник. Идва ми да запаля колата до Перник :s103.
receiver Vu+Ultimo 4K, dish Triax TD 88 - 80E/30W,LNB - AB Com ,dish Selfsat H30D1, motor Moteck H-H   ,dish Panorama 67см,LNB-AB Com TWIN,receiver DL STB-202.

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания