Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Питане-Triax TD78 мултифийд 13,16,19Е ???

Започната от alexi, Ноември 07, 2010, 05:25:36 PM

« назад - напред »

лтрифонов

Страхотна тема !!! поздравления за всичкото усилие, снимките и толкова детайлните описания.

Искам да попитам, вероятно сте го правили, на ТД 88, със краен спътник в изток 39Е,  докъде на запад може да се стигне?

знам, че официално на тази антена и дават 20 градуса което значи - до 19Е.

Някой успявал ли е да стигне до 13Е, или дори до 9Е?
Ariva 120 Combo; Amiko Alien

Джак

Цитат на: лтрифонов;60265Искам да попитам, вероятно сте го правили, на ТД 88, със краен спътник в изток 39Е, докъде на запад може да се стигне?

знам, че официално на тази антена и дават 20 градуса което значи - до 19Е.

Някой успявал ли е да стигне до 13Е, или дори до 9Е?

Пуснал съм снимка в предната страница от темата, а и преди съм писал - без удължаване на рейката на TD88 се покриват 26 градуса, а не 20 градуса, както е по книжка.

Най-левият конвертор е 13Е, а най-десния - 39Е.

QUICKBUTTON Mod by Jack 1.3 & Lite (за Енигма 2 приемници)
DM800 320HDD REV:M, Triax 88 {13E, 19E, 23,5E, 28,2E, 39E}, Triax 78 {5W/4W, 1W, 5E, 7E/9E}, DiseqC EMP CENTAURI 9/1 | DiseqC Opticum 4/1, Alps, Inverto, Invacom

Triax

Цитат на: Ooo_Pepi;59989При турските държачи нещата са по-модерни така да се каже...
:) Тука вече се разсмях... Чуждата кокошка на патка изглежда... На Триакс не им е нужно да имитират някого.
А обърнал ли си внимание на по-голямата функционалност на Мултиблока? Ето, сравни с моя и открий разликите:

Triax

Лошо е, че си счупил щипките на пластмасовия крепеж на носача. Един съвет: върни крепежа, сложи по-дълги болчета като ги прекараш през целия носач.
И още един съвет (последен, обещавам!). Когато правиш окабеляване на Триакс, прави го ето така, по-красиво е... :)

Ooo_Pepi

Цитат на: Triax;60709:) Тука вече се разсмях... Чуждата кокошка на патка изглежда... На Триакс не им е нужно да имитират някого.
А обърнал ли си внимание на по-голямата функционалност на Мултиблока? Ето, сравни с моя и открий разликите:

На триакс може и да не им е нужно да имитират някого, но на мен ми е нужно да сложа рапидки ако желая, но на триакс пластмасите са направени само за техния си държач. Затова турските са направени с по-голяма функционалност. Относно същата на мултиблока и разликите да ти кажа не виждам за кое говориш... дай жокер.

Цитат на: Triax;60711Лошо е, че си счупил щипките на пластмасовия крепеж на носача. Един съвет: върни крепежа, сложи по-дълги болчета като ги прекараш през целия носач.

Нищо не съм чупил, от къде ти хрумна че съм счупил нещо ?
Не можах да ти схвана крайния замисъл, дай пак, мерси.
TechniSat [SIGPIC]http://h-7.abload.de/img/decuvq.gif[/SIGPIC] Das Original - SkyStar HD2 - SkyStar USB HD - SkyStar 2 eXpress HD and... Latest ProgDVB !

Triax

Цитат на: Ooo_Pepi;60749но на триакс пластмасите са направени само за техния си държач.
Точно това ти казвам...не са имитация...

Жокери: централен болт, асиметрия

Цитат на: Ooo_Pepi;60749Нищо не съм чупил, от къде ти хрумна че съм счупил нещо ?
Ами защото:
Цитат на: Ooo_Pepi;59820Затова натиснах тия конусовидните пъпки и взех да напъвах рамото нагоре.  Стисках ги тия джаджи стисках ги ръцете ме заболяха от стискане, но не  излизат. Продължих да напъвам накрая изпукаха и се спраскаха, не знам  как са ги предвидили да се изваждат ама при мене се счупиха и още  по-добре.
Апропо, аз ги вадя без да ги чупя...наистина е играчка и е по-добре и по-малките антени да са като 110, с болт.
Ако върнеш тази пластмаса ще заздравиш закрепването на носача. Без него ми се струва, че има опасност да се скъсат алуминииевите уши.
Повдигай носача при конверторите леко нагоре и гледай какво става отзад, ще разбереш какво имам в предвид.

Иначе поздравления, че ти се занимава с тестване и мултифийлди.

лтрифонов

Здравейте,

започвам да правя мултифийд.
Чета, ровя в нета, формули откривам, теоретично подготвям нещата...
Харесва ми да смятам, мога :) синуси косинусуи - цар съм.

обаче опирам до неизвестни:
антената ми е триакс 88 и не успявам да открия колко е фокусното разстояние?!?! помагайте.

ползвам формулата:
ЦитатА = F * sin |a| ,
където
F  – разстоянието от централния конвертор до центъра на офсета (само за  пояснение: при параболичните антени се взима фокусното разстояние),

Понеже Джак има такава антена - нахално ли е да помоля да пусне наготово разстоянията и наклоните за ТД88?

и освен това - ще ползвам оригиналния държач за 4 конвертора на триакс - на него има една зъбчатка и едни градуси - 120, 140, 180...
чрез тях се променя наклона на цялата рейка, обаче при тд88 на колко трябва да е?

елевацията на антената отзад по крепежната скала каква трябва да е?

събраха ми се доста неизвестни, моля за помощ!

Джак

Моята стойка на антената не е идеално права, така че моите параметри няма да ти свършат работа. Аз без формули съм я настройвал.
DM800 320HDD REV:M, Triax 88 {13E, 19E, 23,5E, 28,2E, 39E}, Triax 78 {5W/4W, 1W, 5E, 7E/9E}, DiseqC EMP CENTAURI 9/1 | DiseqC Opticum 4/1, Alps, Inverto, Invacom

Ooo_Pepi

Цитат на: Triax;61045Апропо, аз ги вадя без да ги чупя...наистина е играчка и е по-добре и по-малките антени да са като 110, с болт.

Ааа да, това се счупи още миналата година и вече бях забравил за него защото там има 2 болта в момента.
Аз мислех, че ми говориш за държачите по рейката... за тях че съм ги счупил пък те са си здрави :)
Нищо не барам особено това отзад с двата болта тамън сега е супер здраво, а и не виждам някаква логика да бутам нагоре рамато и тогава да гледам отзад какво се случва... нали конверторите го напъват надолу от самата им тежест, аз от какъв зор трябва да го бутам нагоре и в реална експлоатация не виждам как може нещо да го бута нагоре, че да се огъне или строши... просто никакъв шанс. И може би по пътя на тая логика датчаните са сложили тая пластмасова джаджа.

Относно жокера за централен болт и асиметрия пак не стоплям за какво говориш след като и на турския и на датския болта е точно в средата, но с турските държачи конвертора ходи повече към идеалния център, за какво ми е да гледам някаква симетрия като аз гледам резултата затова съм турил турски държач.
Искам да кажа кой ти гледа красиво ли е или не като крайния резултат е най-важен.
TechniSat [SIGPIC]http://h-7.abload.de/img/decuvq.gif[/SIGPIC] Das Original - SkyStar HD2 - SkyStar USB HD - SkyStar 2 eXpress HD and... Latest ProgDVB !

nokia n96

Здравейте колеги, ето днес каква самоделка си направих на турското тенекенце. От ляво на дясно 23е 16е централен и 9/10е краен  десен.;)
Като да отбележа на 23е от 3А хоризонталите не излизат, а някой вертикали са  ми на ръба.Но дори и централен като го сложа пак не ми излизат така ,че мисля като за направи си сам добре съм се справил.:D
Vu solo 4K параболи 1x142,1x180 1x 210,2X360см- offsets 1x270см 1xTriax TD88-multifeed,Hirshmann 90 + 2x90 1x120 1x135  Diseq emp centauri 8x1 +5 diseq 4/1 Сателити;-30W, 5W/4W,4,8Е ,9Е, 10Е,13E 16E,19Е,23,5E,28Е,31,5Е,39E,42E 45E/46E,52/53Е

лтрифонов

Понеже никой не взе отношение:

за Триакс ТД88
F  – разстоянието от централния конвертор до центъра на офсета е 58 см (измерих го с рулетка)

докато си правя сам мултифийда ще пускам и други параметри, на следващите захванали се ще са от полза.

dzumba

Следващите едва ли ще смятат синуси и косинуси!Мултифийда е направен,за зидаро-мазачи,твърда връзка,без математика!Слагаш клончето и врабчетата сами кацат!

лтрифонов

Цитат на: dzumba;61425Следващите едва ли ще смятат синуси и косинуси!Мултифийда е направен,за зидаро-мазачи,твърда връзка,без математика!Слагаш клончето и врабчетата сами кацат!

ех приятелю... :)

нали точно това имах предвид - ако някой ги е смятал за тази антена - да си пусне разстоянията, иначе аз ще ги сметна и ще ги пусна.

ето: за антена ТД88 triax TD88 триакс
за 3 спътника - 39Е 28.2Е(централен) и 19,2Е:
при отстояние 58 см (измерено) за тд88

се получава:
39е се намира на 2,29 см надолу и 15,3 см в дясно
19,2е се манира на 0 см нагоре и 13,27 см в ляво      

(налко е объркващо, защото трите точки не лежат на една права, истината сигурно ще е по средата )

Важното е във форума като напишеш в търсачката "мултифийд тд88" да откриеш че вече някой ги е сметнал и да ги вземеш наготово.

никой не иска да открива топлата вода отново, но поне веднъж трябва да се "открие" като се публикува нали?

ПП: а от присмехулни мнения без смисъл едва ли някой има нужда!

лтрифонов

Аз продължавам по мултифийда, още съм на теоретичната част,
въртя си рейката в ръка и меря с линийка.

правейки това веднага ми се натрапва една идея:
дали ще бъде проблем ако отрежа малка част от държача на триакс мултиблок ето така:
(взех част от снимка на Ooo_Pepi)
[ATTACH]3768[/ATTACH]

ако не го направя, вероятно мога да си разпробия малко по-встрани рейката, но пак няма да имам конвертор точно в самия център на антената, там мястото е заето от държача.

А по този начин ще успея да прибутам доста по в центъра централния си конвертор (28.2Е), а така най-крайния(39Е) няма да се налага да виси 3/4 извън рейката, а укрепването едва ли ще пострада защото фиксиращия болт е от другата страна отзад.

някой опитвал ли е?

Джак

Цитат на: лтрифонов;61536А по този начин ще успея да прибутам доста по в центъра централния си конвертор (28.2Е), а така най-крайния(39Е) няма да се налага да виси 3/4 извън рейката... някой опитвал ли е?
Според мен не са ти верни сметките. Остави теорията и се захващай с практиката. Ето при мен 28Е и 39Е къде са (на дясната част на рейката). Както се вижда 39Е не виси извън рейката, дори е малко навътре. 28Е въпреки, че не е в идеалния център хваща всичко без 2D. Антената е Триакс 88.

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания