Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Питане-Triax TD78 мултифийд 13,16,19Е ???

Започната от alexi, Ноември 07, 2010, 05:25:36 PM

« назад - напред »

alexi

Здравейте имам Triax TD78, който в момента е насочен към 16Е, питането ми е дали ще мога да направя мултифийд 13,16,19Е с този държач: http://www.satshop.bg/product.php?id_product=232 и конвертори GT Sat http://www.satshop.bg/product.php?id_product=130 , като конвертора за 16Е си стои, както си е в момента /идеята ми е да не размествам антената защото бая си играх да изцедя максимума на тази позиция/. Ако не стане троен мултифийд, поне двоен 16Е и 13Е ще стане ли със същите конвертори и този държач: http://www.satshop.bg/product.php?id_product=108

Благодаря предварително на знаещите!
;;650

Чък Норис

С този държач ще имаш по-голям успех, с конвертори ALPS или SHARP, на GT-то облъчвателя е прекалено голям и няма да може да събереш толкова на близко.

Джак

Не си струва заради 15 лв разлика да експериментираш с неоригинален държач. Вземи си за 30 лв оригиналния на Триакс за 3 конвертора, или още по-добре за 39 лв - оригинален за 4 конвертора (защото апетита идва с яденето и после ще съжаляваш че не си дал 9 лв повече за четворния държач).
Конвертори - задължително ALPS за да можеш да ги наредиш един до друг през 3 градуса, или в краен случай SHARP (те са по-евтини).
QUICKBUTTON Mod by Jack 1.3 & Lite (за Енигма 2 приемници)
DM800 320HDD REV:M, Triax 88 {13E, 19E, 23,5E, 28,2E, 39E}, Triax 78 {5W/4W, 1W, 5E, 7E/9E}, DiseqC EMP CENTAURI 9/1 | DiseqC Opticum 4/1, Alps, Inverto, Invacom

alexi

Цитат на: Продуцентът;58242С този държач ще имаш по-голям успех, с конвертори ALPS или SHARP, на GT-то облъчвателя е прекалено голям и няма да може да събереш толкова на близко.

С този държач, ще мога ли да оставя конвертора за 16Е точно по средата? Лошото е, че в момента имам 3 четворни конвертора GT /2 от тях чисто нови/ и не ми се дават пари за други......

DIMCHO

Можеш да го оставиш там където е ,но няма да можеш да ползваш тези конвертори,по горе ти го казаха.
САТ-TV Стара Загора
0888 45 76 90 , 042 68 08 15
ICQ 52330474
Skype dimcho_64

alexi

Явно ще трябва да сложа още 2 малки 60см антени :sad:
По-евтино ще ми излезе май.....;;601

Ламерът

Ако си фен на hd телевизията по удачен вариант е 23.5, 19.2, 16 и 13.
Рускиня 2,10 с Invacom ADF-120 и SNF-031 ; Tecatel 120см за 36е и 39е ; Paraclipce 180см легнал зимен сън ;)

alexi

Цитат на: exxor;58254Ако си фен на hd телевизията по удачен вариант е 23.5, 19.2, 16 и 13.

Фен съм, ама засега поради липса на средства съм с Вивакомски приемници, а те не са HD :sad:

Чък Норис

Цитат на: exxor;58254Ако си фен на hd телевизията по удачен вариант е 23.5, 19.2, 16 и 13.
Ако е за ХД мисля, че 9Е не трябва да се прескача.
Цитат на: alexi;58258Фен съм, ама засега поради липса на средства съм с Вивакомски приемници, а те не са HD :sad:
А с този вивакомски приемник как мислиш да гледаш 13-16-19?

alexi

Цитат на: Продуцентът;58259А с този вивакомски приемник как мислиш да гледаш 13-16-19?

Ми с четворен дайсек, бая мазохистично е докато подкараш нещата, но тръгват..... В момента гледам 45Е и 16Е с Вивакомските приемници, но трансподерите на 16Е съм ги въвеждал ръчно и антената съм я нагласял предварително с една Еспекта взета назаем от приятел.....луда работа ама като те хване крастата гледаш с минимум средства да постигнеш максимален резултат.;;650

Чък Норис

Че кога са пуснали дисека, беше забранен? Явно имаме някаква новина.;;573

alexi

Цитат на: Продуцентът;58266Че кога са пуснали дисека, беше забранен? Явно имаме някаква новина.;;573

ми забранен си е, има не съвсем...аз от месец  гледам и съвсем случайно открих как става, даже бях написал тук за за знаят хората

gentu

Цитат на: alexi;58267ми забранен си е, има не съвсем...аз от месец гледам и съвсем случайно открих как става, даже бях написал тук за за знаят хората
-написал си това:
ЦитатОказа се, че след ъпдейта дайсека работи, но втората антена трябва да е предварително настроена, освен това в настройките за сателит трябва да се направи така че основната настройка на виваком си е стандартната а као цънеш брой LNB -2 да показва, сателит-none, дайсек-B.
След това се отива на свободни програми и там-сателит-none,трансподер-user, въвеждаш трансподерите ръчно и тръгва. Странното е, че например на 16Е тръгват около 70% от програмите останалите не ги намира. Вивакомската антена трябва да е на порт-А на дайсека !!!
-ама само ти можеш да си разбереш какво точно си написал! *************** ****************
Мод. Джак: Без обиди и тънки намеци към останалите потребители във форума!

п.п. - виноват ,никога повече!!!:;810:;810:;810
[SIGPIC][/SIGPIC]-"Знанието е сила"
Всеки може да опикае стените. - Бъди мъж! - осери тавана!

alexi

Цитат на: gentu;58268-написал си това:
-ама само ти можеш да си разбереш какво точно си написал!

Написал съм си го точно както трябва, ако имаш вивакомски приемник и ти се занимава да подкараш дайсек в най-лошия случай на четвъртия опит ще успееш да го направиш. Ако някой го интересува мога да му отговоря на лично, ти какво искаш да обясня на всеослушание къде е грешката в софтуера на Виваком та да могат да си я оправят и хората да не могат да гледат други спътници????:lol15:
А на теб да не би детската мечта да ти е била да се заяждаш с хората по форумите?????:worry:

Вместо да се ядеш с мен да беше помогнал, все пак темата е за мултифийд на TriaxTD 78 е мултифийд на 13,16 и 19Е с неоргинален държач и четворни конвертори GT Sat ;;650

kostading

Цитат на: alexi;58274Написал съм си го точно както трябва, ако имаш вивакомски приемник и ти се занимава да подкараш дайсек в най-лошия случай на четвъртия опит ще успееш да го направиш. Ако някой го интересува мога да му отговоря на лично, ти какво искаш да обясня на всеослушание къде е грешката в софтуера на Виваком та да могат да си я оправят и хората да не могат да гледат други спътници????:lol15:
А на теб да не би детската мечта да ти е била да се заяждаш с хората по форумите?????:worry:

Вместо да се ядеш с мен да беше помогнал, все пак темата е за мултифийд на TriaxTD 78 е мултифийд на 13,16 и 19Е с неоргинален държач и четворни конвертори GT Sat ;;650

Генти фен на друг приемник, или е другия приемник или е нищо.
Извинявам се за офтопика.
1. Своге: http://koce.dynalias.net/razni/satgadjets/SatShema.jpg
2. София: Dish: 60 sm, Lnb: GT-T40, Tuner: Optimuss os2 plus

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания