Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Питане-Triax TD78 мултифийд 13,16,19Е ???

Започната от alexi, Ноември 07, 2010, 05:25:36 PM

« назад - напред »

Хиена

Точно така, до 4 антенки можеш си закачиш на вивакомския приемник.
Друг е въпроса, че повечето хубави ХД са кодирани/ще отпушат опцията за хд в приемника, има си меню за смяна, което не работи/.
Аз лично мултифийд не правя, не обичам да ме гложди, че може и по добре.Ако имаш място всеки сателит на отделна антенка, няма да сбъркаш.;;650
Умният човек ще се съгласи с умния, глупавия обикновено не се съгласява нито с умните, нито с глупавите.

kostading

@alexi

За 13,16 и 19 аз ги вадех със стандартна паница на вайтиви и троен държач пак техен и конвертори alps.
Ето го: http://koce.dynalias.net/tmp1/ITV1/DSC_0676.jpg

Както ти казаха колегите по горе конверторите трябва да са alps или sharp.

С триакса би следвало да имаш доста по добри нива от мен.
1. Своге: http://koce.dynalias.net/razni/satgadjets/SatShema.jpg
2. София: Dish: 60 sm, Lnb: GT-T40, Tuner: Optimuss os2 plus

alexi

Цитат на: kostading;58278@alexi

За 13,16 и 19 аз ги вадех със стандартна паница на вайтиви и троен държач пак техен и конвертори alps.
Ето го: http://koce.dynalias.net/tmp1/ITV1/DSC_0676.jpg

Както ти казаха колегите по горе конверторите трябва да са alps или sharp.

С триакса би следвало да имаш доста по добри нива от мен.

Alps-овете са проблем.....четворните са към 75 лв бройката :-(
Така както си имам конвертори излиза че ще излезе по-евтино, а и по-качествено като гледам мнението на Хиената да си взема още две 60 см антени за 13Е и 19Е и да си накича терасата докрай :hammer: Или да изчакам да успеят да качат друга щайга най-сетне на 16 Е за да мога да направя мултифийд на Триакса за 16 и 13 градуса с този държач http://satshop.bg/product.php?id_product=110 и да сложа отделна антена за 19Е.

Чък Норис

Сложи 2 GT-та на този триакс за 13 и 19, нека 19 да ти е централен, а на 16 му е*и мам*та и чакай по-добри времена.

Ooo_Pepi

Цитат на: Джак;58243Не си струва заради 15 лв разлика да експериментираш с неоригинален държач.

Смея ли да попитам защо пък да не си струва ?
Аз сложих преди 2 дена такъв неоригинален държач на TD88, ти си с оригинален държач на триакс на твоята TD88.
Аз сложих 2 шота на които се вижда приемането на каналсат франсе хд на 1Н, ти каза, че ще провериш тази вечер дали ловиш франсетата, но виждам, че в другата тема не си писал няма и снимки.
Та исках да те попитам: не си имал време да провериш или аз с неоригиналния държач постигам по-добър резултат отколкото ти с оригиналния ?
Очаквам с нетърпение отговора ти, също така смятам, че това ще е полезно за всеки който реши да си прави мултифийд. С други думи от моя и твоя пост ще зависи накъде ще насочим хората при избора им на държач.
Не на последно място искам да кажа, че цената е определяща (стига да има добър ефект с неоригиналния държач) както се вижда в мнението на човека пуснал темата.
Двойно по-евтино никак не е малка разлика защото ако избера оригинален с 4 бр. държачи  за конв. ще ми струва 39лв. А за 36лв ще взема два неоригинални държача всеки с по 3 бр. държачи за конв. и ще имам 6 за същите пари :D.
Както е написал Продуцентът ползвай си твоите конв. на неоригинален държач и забрави за 16Е, може да сложиш конв. и на 23,5Е като забравиш за астра 3А с тая малка антена и мултифийд.
TechniSat [SIGPIC]http://h-7.abload.de/img/decuvq.gif[/SIGPIC] Das Original - SkyStar HD2 - SkyStar USB HD - SkyStar 2 eXpress HD and... Latest ProgDVB !

Джак

Цитат на: Ooo_Pepi;58301Смея ли да попитам защо пък да не си струва ?
Аз сложих преди 2 дена такъв неоригинален държач на TD88, ти си с оригинален държач на триакс на твоята TD88.
Аз сложих 2 шота на които се вижда приемането на каналсат франсе хд на 1Н, ти каза, че ще провериш тази вечер дали ловиш франсетата, но виждам, че в другата тема не си писал няма и снимки.
Та исках да те попитам: не си имал време да провериш или аз с неоригиналния държач постигам по-добър резултат отколкото ти с оригиналния ?

1. Оригиналния държач е изчислен точно според геометрията на конкретната антена и с оригинален държач мултифийда следва да работи оптимално.

2. Снощи съвсем ми изкочи от главата да сканирам и да правя скрийншотове, а ти изкарваш едва ли не че се спотайвам. Тази вечер ще се опитам да направя по времето по което и ти си правил своите - 2 ч. през нощта и ще пиша за резултатите.

3. Дори направено по едно и също време сравнението няма да е коректно, защото твоя конвертор на 19Е е близо до центъра на рейката, а моя конвертор е по-встрани. За слабия сигнал на 1H, това е от огромно значение. Преди време когато конфигурацията на конверторите ми бе различна и 19Е беше по-към центъра с няколко сантиметра също съм изкарвал за няколко часа около полунощ някои от френските HD-та. Плюс това аз съм "изцедил" антената си за 28Е и за 39Е , който е краен конвертор, а не за 19Е.

4. Не смятам да местя 19Е към средата на рейката и да си пренареждам мултифийда от 6 конвертора, за да си мера пишката с някой (съжалявам за израза, но в такава стилистика ти е написан поста).
QUICKBUTTON Mod by Jack 1.3 & Lite (за Енигма 2 приемници)
DM800 320HDD REV:M, Triax 88 {13E, 19E, 23,5E, 28,2E, 39E}, Triax 78 {5W/4W, 1W, 5E, 7E/9E}, DiseqC EMP CENTAURI 9/1 | DiseqC Opticum 4/1, Alps, Inverto, Invacom

Ooo_Pepi

Ясно, еми на мене не ми се дават 40лв само за да разбера оригиналния държач ли ще постигне по-добри резултати.
Както написах по-горе за 40лв ще си купя 2 от неоригиналните, а ако работят еднакво с оригиналните още по-добре за всеки решил да прави мултифийд.
Това ми беше идеята а не тия неща които си писал накрая, но съм напълно съгласен с изказването ти в т.3 ;;650
Щеше да е най-хубаво както ми е нагласена сега антената да извадя държача и да поставя другия. Същите конвертори да ги напасна в най-доброто положение и щеше да си покаже има ли разлика в двата държача.
TechniSat [SIGPIC]http://h-7.abload.de/img/decuvq.gif[/SIGPIC] Das Original - SkyStar HD2 - SkyStar USB HD - SkyStar 2 eXpress HD and... Latest ProgDVB !

Джак

Според мен разликата най-много би проличала при конверторите, които са на края на рейката, тъй като там кривината на рейката е по-голяма.

Също така друго място където би могло да има разлика в рейката е пластмасовата снадка за която тя е закрепена - тази част, която се пъха в рамото на антената и има две щракалки. Тази снадка прави ъгъл под определен градус. Не се знае дали неоригиналния държач ще има абсолютно същия ъгъл.

Освен този ъгъл, снадката повдига рейката на определена височина, за да попадне в идеалния фокус на антената. Не съм сигурен дали разликата в тази височина не може да се компенсира с наклона на антената, но си мисля, че и това има значение.

И не на последно място не бива да се обобщават всички неоригинални държачи под общ знаменател. Ако твоя неоригинален държач е максимално близо като геометрия до оригиналния държач на Триакс, то това не значи, че всички останали видове неоригинални държачи са такива.

Да си купиш оригинален държач след като постигаш добри резултати с неоригиналния, който вече имаш вероятно не си струва, но ако нямаш никакъв държач и в момента ще купуваш, според мен заради ралика от 15-30 лв в цената не си струва да се вземе неоригинален. Още повече човека вече е платил за TD78, която не е евтина антена - няма защо да рискува да я развали с неоригинален държач. Но това си е мое мнение. Аз бих взел оригиналът.
DM800 320HDD REV:M, Triax 88 {13E, 19E, 23,5E, 28,2E, 39E}, Triax 78 {5W/4W, 1W, 5E, 7E/9E}, DiseqC EMP CENTAURI 9/1 | DiseqC Opticum 4/1, Alps, Inverto, Invacom

alexi

И аз харесвам оргиналните неща, но ми се струва че с този държач http://www.satshop.bg/product.php?id_product=110 няма да мога да използвам пълния капацитет на антената, защото конвертора не е в средата, а както всички знаем на 16Е сигнала е слаб затова си мислех да сложа неоргиналния държач без да местя антената от сегашното и положение. Според вас ако сложа този държач на Triax дето ставал за всякакви конвертори с колко ще ми падне сигнала?

Джак

Няма да има забележимо падане на сигнала.

alexi

Цитат на: Джак;58346Няма да има забележимо падане на сигнала.

А при лошо време ще има ли запас на 16Е, защото преди триакса бях с булсатска паница и при по-плътна облачност бая трансподери отиваха в джаза ?

Джак

Според мен при добре настроена антена няма да имаш проблеми.

Triax

Алекси, с дуоблока няма да имаш особен успех на ТД78. Издевателство е на тази антена да се правят мултифийлди през 3 градуса с двойни/четворни конвертори. По-нагоре ти написаха най-удачното за теб - вземи си още една антена, флексиблок и направи муслтифийлд на 13 и 19Е. Така ще използваш конверторите, които имаш и ще се съберат без проблеми на планката.

Пепи-нце, убеден ли си, че менте-държача е с необходимата качествена пластмаса, и че след 1 лято и някой ветровит ден няма да видиш конверторите да висят безпомощно на кабелите си?...

Джак

Няма как в темата за мултифийд на Triax 78 да не сложа снимки на моята антенка, с която, както в подписа ми може да се види хващам 6 сателита с 4 конвертора:
ЦитатTriax 78 { 5W/4W, 1W, 5E, 7E/9E }.
... разбира се, без скандинавските лъчи.

Някой ден ще разкарам жълтия конвертор, въпреки че си работи добре (защото ме дразни между алпсовете).

Най-левия хваща едновременно 5W/4W, а най-десния - 7Е/9Е. Не съм сигурен, че с Triax 88 този номер (със 7E/9E) може да стане, защото там растоянията между градусите са по-големи заради по-дългото рамо на антената.

Това е четворния дисек Opticum, който е свързан каскадно с EMP CENTAURI P.168-W V2

Конверторите са единични, не съм пробвал с двойни или четворни дали ще е затруднено подреждането им.

PS. Чак сега виждам булсатската стойка колко е ръждясала. :hammer:

Джак

Цитат на: Джак;58310Снощи съвсем ми изкочи от главата да сканирам и да правя скрийншотове... Тази вечер ще се опитам да направя по времето по което и ти си правил своите.
Посочения транспондер от 1H не излиза при мен. Щеше да е цяло чудо, ако бе излезнал при такава конфигурация на конверторите, още повече че не съм "изцеждал" 19Е.

Въпросният конвертор e третият отляво надясно:

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания