Чат

🕑 ↗
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Интернет на Булсатком

Започната от hamelolna, 26-09-2010, 00:01

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Деян

Спектър предлагат PON до дома и влакното наистина влиза в апартамента. Но не знам Булсат да са купували Спектър:)

Kolcho

Цитат на: hitman;54476Това ще стане ама на 31 февруари :worry:
Оптиката ще е най много до блока в който живееш!
Глупости недей да говориш . Оптиката стига до крайния клиент. В моя вход има влакно. След като сигнала достигне до крайния клиент той минава през комутатор който освен комутатор е и конвертор.
Я сега кажи това на кво ти прилича?

И къде се намира и що е в гофрет?

Kolcho

Цитат на: Деян;54479Спектър предлагат PON до дома и влакното наистина влиза в апартамента. Но не знам Булсат да са купували Спектър:)
Булсат не ас купували Спектър - просто са видели че тяхната технология е добра.

антена

аз като си купих компютъра имаше  лан карта за оптика ама я изхвърлих понеже казаха в бг не се подържа:s104 а доколкото знам спектър нет мтел ги купиха не бск
:itv:

netman

Цитат на: Kolcho;54490Глупости недей да говориш . Оптиката стига до крайния клиент. В моя вход има влакно. След като сигнала достигне до крайния клиент той минава през комутатор който освен комутатор е и конвертор.

Колега, мноу здраше от мене за ПОН-а и комутатор на блока - май ти си за юетене в Гугъл - спектър ползват само пасивни сплитери по пътя от станционното ПОН СФП до крайния конвертор - ай др път не с рогите напреде ... инак Добре дояъл във форума. ;;650
7x   3x[SIGPIC][/SIGPIC]

Kolcho

Цитат на: антена;54492аз като си купих компютъра имаше  лан карта за оптика ама я изхвърлих понеже казаха в бг не се подържа:s104 а доколкото знам спектър нет мтел ги купиха не бск
Виж няколко поста по горе и кажи кво прави този оптичен кабел в мазето ми. И на теб ли да вярвам или на хората дето са прекарали това трасе?
След като подизпълнителите прекрали трасето работят за Булсат и казват че интернета ще достига до крайния клиент чрез пасивна  опична точка аз съм склонен да им вярвам. Особено след като съм видял цялата топология прекарана в блока и във входа в който живея. И не на последно място не виждам това дето съм приложил на снимката да мяза нито на ФТП нито на ЮТП кабел.

Kolcho

Цитат на: netman;54493Колега, мноу здраше от мене за ПОН-а и комутатор на блока - май ти си за юетене в Гугъл - спектър ползват само пасивни сплитери по пътя от станционното ПОН СФП до крайния конвертор - ай др път не с рогите напреде ... инак Добре дояъл във форума. ;;650
Ок - грешката е моя. Въпреки това се ползва ПОН Технология поне в София. За останалите градове в България не мога да знам на къв хал е топологията по която се изгражда мрежата на Булсат. Както и не мога да знам дали ще преизградят трасетата на доставчиците които са закупили за да достигнат до стандарта ПОН.

лтрифонов

Това е доста странно - бул-"САТ" вероятно се превръщат в бул-"ЖИЦА" :) ако  докарат оптика до къщата - вероятно ще махнат антената?! защото по оптиката може всичко да се прекара - ТВ, нет, каквото си поискат. - размишления
Ariva 120 Combo; Amiko Alien

Kolcho

Цитат на: лтрифонов;54500Това е доста странно - бул-"САТ" вероятно се превръщат в бул-"ЖИЦА" :) ако  докарат оптика до къщата - вероятно ще махнат антената?! защото по оптиката може всичко да се прекара - ТВ, нет, каквото си поискат. - размишления
Да на там отиват работите. При нас в Младост 3 в София бл 373 - това е в близост до адреса на който живея вчера копаха трасираха мястото на което ще се намира оптичната точка която ще отговаря за блок 373.
Предполагам интернета който ще доставят Булсат ще е доста добре като съотношение цена качество... В момента моя доставчик на интернет в Младост е Нет1, след като преминах през услугите на PowerNet, Intech, Megalan, вече несъществуващите Homelan. Mога да кажа че преноса на данни при тях става с оптика до входа и след това сигнала достига до крайния клиент по ФТП кабел категория 6. Скороста и качеството на услугата са доста добри. Само мога да предположа какво ще стане когато Булсат започват да навръзват клиентите си  по технологията ПОН.
@hamelolna - би ли споделил в кой град живееш?

nhh666

Цитат на: Kolcho;54606Да на там отиват работите. При нас в Младост 3 в София бл 373 - това е в близост до адреса на който живея вчера копаха трасираха мястото на което ще се намира оптичната точка която ще отговаря за блок 373.
Предполагам интернета който ще доставят Булсат ще е доста добре като съотношение цена качество... В момента моя доставчик на интернет в Младост е Нет1, след като преминах през услугите на PowerNet, Intech, Megalan, вече несъществуващите Homelan. Mога да кажа че преноса на данни при тях става с оптика до входа и след това сигнала достига до крайния клиент по ФТП кабел категория 6. Скороста и качеството на услугата са доста добри. Само мога да предположа какво ще стане когато Булсат започват да навръзват клиентите си  по технологията ПОН.
@hamelolna - би ли споделил в кой град живееш?

вече пускат интернет в кварталите младост 1А,1,2,3,4
и оптиката е направо до дома, няма медни жици.

ivo

И като си пуснете нет от була да не се чудите що не ви върви кака шер? Рано или късно ще филтрират пакетите.:D

фолкръм

Цитат на: hamelolna;53238Аз се местя на Булсатком и в сряда ще ме прекарат и ще ви кажа подробно какав е нета!!! Така се налага зашото в цял пловдив  толкова фирми на нет апак една няма свясна Близо е скапан БТК сашто и то неостана КоолБокс нямат покритие в Тракия както и Н3 Таиче остава булсат :s103:s103
В тракия съм и съм доволен от Евроком лан бившата Гигабит!
receiver Vu+Ultimo 4K, dish Triax TD 88 - 80E/30W,LNB - AB Com ,dish Selfsat H30D1, motor Moteck H-H   ,dish Panorama 67см,LNB-AB Com TWIN,receiver DL STB-202.

Чък Норис

Явно не си особенно претенциозен за да кажеш, че гигашит са добре.:lol15:

фолкръм

Цитат на: Продуцентът;61367Баце не всички са от Пловдив за да използват "супер якия" интернет на гигашит.:lol15:

ПП: Явно не си особенно претенциозен за да кажеш, че гигашит са добре.;)
Виж на кого го казах първо преди да философстваш, момчето казва, че е от там и не го отбеляза като опция пред него, инъче  за твое инфо почти винаги D - 20, U - 17-20 което мен ме удовлетворява за 19 лв и при по слабите оферти за района на Тракия.:lol15:
п.с. Тъкмо ги похвалих и сега измерих наполовина по слаб, но е рядко тва за да съм коректен до край към тях и теб!
receiver Vu+Ultimo 4K, dish Triax TD 88 - 80E/30W,LNB - AB Com ,dish Selfsat H30D1, motor Moteck H-H   ,dish Panorama 67см,LNB-AB Com TWIN,receiver DL STB-202.

Чък Норис

Явно имало Хамелолна и Хамелеона, та ги обърках;;573

Все пак гигашит са много зле, огледай се за визио и Н3.

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания