Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Свързване на HDMI към телевизор с кинескоп

Започната от Вальоспорт, Април 14, 2024, 06:14:51 PM

« назад - напред »

Вальоспорт

Здравейте на всички, имам приемник на А1 за интерактивна телевизия който беше свързан посредством HDMI към 40 инчов филипс Full HD. Но поради изкарване на телевизора от жилището без одобрението ми се налага да свържа старият телевизор който е Сони Тринитрон 29 инча с кинескоп. В момента съм го свързал с ефирен приемник и посредством чинчове, но искам да си му сложа приемника на А1 който има само HDMI.
Има ли някакви преобразуватели от ХДМИ към скарт примерно и дали ще стане работата?

Ванси

Има . Продават ги. Но виж дали приемника няма рца изход

Вальоспорт

vasilstf

Има преходници по 5-6 лева в Тему, до три седмици е тук, ако ти се чака. Работят.

hector21

Тези кинескопи премигват на 60 херца, ще си повредиш очите и отрязват от картината, помисли за друг вариант.
Skystar S2, 1,1m офсет, Amiko 2400

Вальоспорт

Готово с конвектор от елимекс за 30 лева стана, качеството не е като ХДМИ, но това сигурно е от телевизора

dzumba

Не конвектор,а конвертор!
Я направи една снимка на твоя приемник да видиме,как така  има само HDMI!Отзад ,ако обичаш!

Момчил Минков

Цитат на: dzumba;597336Не конвектор,а конвертор!
Я направи една снимка на твоя приемник да видиме,как така  има само HDMI!Отзад ,ако обичаш!
да, може да има 3.5 мм жак за видео/аудио... :s101
____|_______|_Удряй_|_______|_______|_
|_______|_______|главата|_______|______
____|_______|_______|си_тук_|_______|__

Вальоспорт

Вальоспорт

https://youtu.be/DjE9Q0VRSSM ето го приемника. Интересното е че устройтвото което преобразува сигнала от HDMI към SCART има адаптер 5 волта, а работи без него, при включване на HDMI кабела лампичката светва

vasilstf

Каква резолюция изкарва конвертора?

Вальоспорт

Цитат на: vasilstf;597384Каква резолюция изкарва конвертора?

На NTSC 480I на PAL 576I, поне така пише дали е толкова...

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания