Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

HBO Max

Започната от Енигмус, Март 08, 2022, 08:55:46 AM

« назад - напред »

yavor1

Цитат на: Stack;573355Много внимателно чета.
  Въпросът ми е 4k филм с Dolby Atmos пробва ли?

Няма проблем с гледането и слушането но е кастрирано .....

Предполагам си наясно:
Какво е положението с разделителната способност на видеата? Ще можем ли да гледаме във 4K, както ни обещаха в рекламите?
-  Накратко, ако използвате Kodi инсталирано в сертифицирано Android  устройство (не руутнато), би трябвало да можете, за определени заглавия  (които услугата предлага в това максимално качество). При останалите  устройства, за момента ще гледате в 1280X544 резолюция т.е. SD, защото  компанията HBO гледа на хората употребяващи Open Source технологии, като  на втора класа потребители.
 -  Надълго и Нашироко: Kodi инсталирано в Android устройствата, за  декодиране на защитените с DRM стриймове, използва вградената библиотека  на Google - Widevine. Само при сертифицираните като L1 Widevine  устройства, работи функцията VMP (Verified Media Path) и тя не може да  се включи при другите операционни системи, за които Widevine се изтегля  допълнително през InputStream Helper Addon-a. Това ни прави неотговарящи  на изискванията им за сигурност, за да получим HD стриймове, но за  сметка на това получаваме перфектно аудио

yavor1

Малко продължение по темата за боксове с  Amlogic S912

Както споменах, картината е най-добра на тези боксове, но
липсва звук, ситуация която е смущаваща, има явно коалиция
срещу най-добрите като качество процесори, Amlogic S912 и NVIDIA Tegra за да се купуват боксове тип Chromecast with Google TV ,

които се хардуерно на по-ниско ниво, но пък си плащат на Гугъл.
 Оправданието, че за руутнати боксове не може да се ползва НВО МАХ,
е тотална нелепица, все едно е измислена от ГугЛена (малко политическа аналогия се получава,коалиция АНТИ на кастрираните, но плащащи, срещу доказано по-добрите!), това се усеща като новата мутренска реалност!
 Подменях Dolby Digital Plus, Dolby Atmos , XTREMEMusic, но явно има
рестрикция на аудиото по друг признак,платил-не платил!
 Получава се аудио сигнал, телевизора го опознава като Dolby, излиза си иконата за което, но звука се вдига на мах!
 Това на някои стриймове, на другите сигнала е на минимум.
За момента явно не трябва да им се плаща на Гуглените, има достатъчно алтернативи като стрийм платформи, но горчивия вкус от новата реалност остава....

Малко дълъг ми се получи поста, но вчера над 6 часа експериментирах и това е синтезиран отговор.

Предполагам ще има подходящ отговор на дискриминационната политика на монополиста, но явно няма да е в близкото бъдеще,
опитите продължават, предполагам на по-високо професионално ниво, от моето, което е под нулата :)
 Днес ще си поиграя с идентификацията на бокса, един съм го нарочил за експериментален, в момента се идентифицират като Nvidia Shield, но не вярвам да е толкова просто, само смяна на идентификацията....

yavor1

На A95X Z2 PLUS Android TV Box Rockchip 3318 4GB 64GB работи нормално, бокса го бива но, не е върха на сладоледа.
 Естествено не е с фирмения имидж, префлашнал съм го с някакъв,
който е руутнат и по-оптимизиран.
 Интересува ме от интелектуално любопитство, как се държат другите,  Amlogic процесори с НВО МАХ , което би дало някаква насока евентуално.

Забравих да спомена в предния пост, че на някои от стриймовете се

получава силен, розов шум по оптичния канал на телевизора.
Пробвах AINUR-NARSIL, за да елиминирам шума от ЦАП-а, но никакъв ефект.
 Опитите продължават след обяд.

uniqad

Цитат на: yavor1;573363Днес ще си поиграя с идентификацията на бокса, един съм го нарочил за експериментален, в момента се идентифицират като Nvidia Shield, но не вярвам да е толкова просто, само смяна на идентификацията....
Да, не е толкова просто да ги излъжеш. Можеш да сертифицираш бокса ти индивидуално и само твоя, а не всеки с такъв процесор. Това заобикаля Гугъл плей протект и допуска да теглиш от маркета гугъл приложения, които са налични само за сертифицирани боксове. Но това не решава проблема със сертификацията след като ги инсталираш тези приложения. За да е напълно сертифициран бокса, трябва да е компилиран като user agent. А всички къстъм ромове ги компилират като userdebug... Да приемем, че го компилираш като "чист" user... в момента, в който го рутнеш или модифицираш буут, систем или вендор партишъните и сертификацията изчезва в небитието и се връщаш в исходна позиция... Това е... искаш ли сертифициран бокс, забрави за всички последващи подобрения по рома!  Дори гугъл преинсталираните приложения ако решиш да деинсталираш, ще нарушиш сертификацията на бокса пред гугъл!
Ето ако искаш да си сертифицираш индивидуално бокса и пробвай дали има положителен резултат с hbo или Netflix:

Как да си сертифицирам официално андроид бокса
С черен хайвер се хранят големите риби... Малките риби се хранят със зелен хайвер!

yavor1

Цитат на: uniqad;573372Да, не е толкова просто да ги излъжеш. Можеш да сертифицираш бокса ти индивидуално и само твоя, а не всеки с такъв процесор....  дали има положителен резултат с hbo или Netflix:

Може и да си прав, но как би обяснил факта, че останалите ми боксове са руутнати, не вярвам да са и сертифицирани и въобще нямат проблем с тези приложения?
За мен рестрикцията е по процесор.
Руутването няма нищо общо, то е вид оправдание.

Въпросът е дали е за точно избран процесор - Amlogic S912, или за производителя Amlogic???
Гложди ме въпросът, защо в среда на КОДИ няма проблем с аудиото,
но е с ограничение по резолюция,независимо дали е включен или изключен руута, а с среда на андроид видеото 4к 60Hz 12битна цветност, но без аудио ?

uniqad

А смяташ ли, че ромовете, на които пробваш имат долби атмос или долби диджитал сертификацията? Под Слимбокс също ли няма звук?
С черен хайвер се хранят големите риби... Малките риби се хранят със зелен хайвер!

yavor1

Цитат на: uniqad;573378А смяташ ли, че ромовете, на които пробваш имат долби атмос или долби диджитал сертификацията? Под Слимбокс също ли няма звук?
Пробвах и на Aidan Macgregor, за който пише,че е сертифициран, ама гредата продължава да е безмълвна ;;573
Слимбокса май съм пробвал, не мога да твърдя на 100% за кой бокс беше.
 При теб как е ситуацията, пробвал ли си нещо, или с КОДИ се примиряваш?

uniqad

От както елеците спряха подръжката на s912 с коди избягвам да се занимавам... Общо взето напоследък само гледам, а не ръчкам андроид боксовете... Като ми дойде музата ще докладвам...

yavor1

Dolby Atmos Demo Sound Test пускам различни клипове,

всичко е ОК, само НВО МАХ е греда!
Сложих си и апликацията DolbyDigital....

Дедал

В youtube няма Атмос ... ако и така да пише ;) ... поне до скоро беше така

uplevel

Имам един сателитен приемник с Amlogic S912 Next UHD1000 plus.
Той пък има само звук и субтитри, но пък няма картина :) на HBO Max.
Та една камара китайщини и на мен ми е писнало от тях.
Triax TD88 - 90E<-->8W; Strong 90 - 45Е<-->30W, GigaBlue HD Quad Plus+Multistream tuner SP2246T,TBS 5980,DABlin DAB player

Stack

Цитат на: Дедал;573389В youtube няма Атмос ... ако и така да пише ;) ... поне до скоро беше така

Тубата пуска само стерео, да.
Спрях и аз да ръчкам вече.
Ще вземам още 1 Шийлд по-нататък май, може би чак като пуснат следващата му версия. Там засега няма драми с нищо
Humax PR-HD1000, Triax TD110, Inverto Silver IDLP-40TL+ 0,2dB, STRONG SRT DM-2100 + Deltaline STB S-200, 65 sm Bulsat

бачора

Цитат на: Stack;573401Тубата пуска само стерео, да.
Спрях и аз да ръчкам вече.
Ще вземам още 1 Шийлд по-нататък май, може би чак като пуснат следващата му версия. Там засега няма драми с нищо

И аз така си мислех до вчера. Тубата пуска и 5.1 вече. Пак не е атмос.но все е нещо. https://www.youtube.com/watch?v=9Ey_oeLlM9I&t=85s
На този има и HDR. https://www.youtube.com/watch?v=Y91PXCYc_PI

sasho1bs

Вярно че има 5+1, иначе HDR има поне от 6 години. Като купих HDR тв в началото само там гледах но на 5+1 не бях попадал или не се бях заглеждал.

Ченгел

Цитат на: uniqad;573387От както елеците спряха подръжката на s912 с коди избягвам да се занимавам... Общо взето напоследък само гледам, а не ръчкам андроид боксовете... Като ми дойде музата ще докладвам...
LibreELEC възстановява поддръжката на s912 от версия 11 нататък т.е. в момента може да пробваш само nightly версиите им. Изтегля се tvbox варианта и после посочваш подходящия dtb и т.н. както винаги. Ако нещо не ти проработи, споко. Това са все още нестабилни версии - изчакай и обнови след една-две седмици ;;650

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания