Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

EON - Turn Your TV EON

Започната от ЗЗлатев, Април 04, 2021, 08:55:36 PM

« назад - напред »

danahold

Цитат на: Павлов35;559098Здравейте, пичове.
Лично аз, не можах да намеря инфо тук, как може да се настрои дистанционното да управлява телевизора. След ровене из нета, намерих решението.

Софтуерната версия на дистанционното, трябва да е поне 0133.03.07. Това се проверява от настройките на Еон апликацията -> Дистанционно управление.
След като сме се уверили за версията и ъпдейтнали, ако има нужда, задържаме заедно за 3 секунди , бутоните TV/STDB и OK.
Зелената лампа на дистанционното ще светне. Въвеждаме кода на марката телевизор от ТОЗИ файл. Пробваме дали работи. Ако не, отново същата процедура,с друг код. Това е.

Малко тъп въпрос, ама след double-click-a на "О" излизат всички отворени таскове на андроида, но не мога да разбера как да ги затворя. Не става. Има ли начин ?

Здравей, имаш ли друг линк за файла с кодовете, че изглежда този не работи вече? Мерси предварително.

BULLET

Цитат на: Сплендор;564734Приложението  за  телевизор е напълно съвместимо  с дистанционното и  се  управлява  чрез него.  За да  активираш приложение  за  телевизор  или  тв  бокс първо  трябва  да  го  изтеглиш  от  маркерта,  след  това  избираш  виваком от операторите,  при  което  получаваш  код, с който отиваш  в  профила си  във  виваком и  там  в  настройки  търсиш  опцията  за  активиране  на  тв  приложение  и  въвеждаш  този  код.  След  това  изчакваш  сайта  да  обработи  кода  и  на  устройството вече  имаш  опция  за  създаване  на  профил в  ЕОН.  :)
Инсталирал съм го на бокса дистанципнното работи но не виждам какво съм селектирал, някакси на слуки се цъка. Трябва все с еър маусе но това не ме кефи

Изпратено от моят STK-LX1 с помощта на Tapatalk
OCTAGON SF8008, VU+ SOLO SE V2 , Diseq 10X1 + 13.0Е,16.0Е,19.2E,23.5E,39.0E,45.0E,1.9E + 2X200 sm 43.0w <->90.0e Lg47la690 + Philips 55PUS7906

Сплендор

Странно при  мен,  когато  цъкнеш на  нещо  било  то  канал  или  нъкъде  в  менюто то то се  оцветява  със син  фон  и така  знаеш  къде  си.

Стоянов_

Някой от имащите обратна връзка за услугата ? Има ли ъпдейти, подобрения ?

демиров

Цитат на: Сплендор;564695при  ЕОН приложението  е  равносилно  на  приемника  на  ЕОН

НЕ е равнисилно в никакъв случай!  

Виждам много сериозни разлики в качеството на излъчване между двете  - тъй като ползвам ЕОН приложението/освен на смартфоните си/ и на настолен компютър със 27 инча 2К монитор и качеството от приложението е гъз и половина сравнение с ЕОН 4К тв приемника на 50 инча 4К телевизор!  

Парадоксално или не - на ЕОН приложението на 27 инчовия монитор дори ХД каналите мазнеят! - за Нова Нюз ХД да не пиша - трагична мазня е на приложението и то при максимално зададената възможност  за приложението - 4 мбит и дори Диема Спорт ХД мазнеят на приложението.

ANONIMNIQ

Колеги, може ли малко информация, че майка ми е подписала днес договор без да разбира много много, до колкото разбрах е подписала за пакета EON FULL. До сега бяхме на иптв и интернет, та въпроса ми е следния, понеже не са и споменали нищо за интернета, само за телевизията че ще идват другата седмица да сменят приемника, нали трябва и рутера за интернет да сменят? И друго - сега плащам за мобилния EON и гледам основно през сайта на компютър същите канали които са на иптв, сега трябва ли да го прекратя, защото в пакета до колкото знам е включено безплатно гледането през сайта? Всички ли канали които са в пакета ще се гледат и през сайта и също мога ли безплатно да инсталирам приложението и на още 1 телевизор?

ANONIMNIQ

И малък ъпдейт след като им се обадих, оказа се, че до моя блок още няма прокарано гигабитово оптично трасе, и трябва да си карам на старата 100 Мпбс скорост. Като погледнах картата им на сайта, в съседния комплекс има прокарана мрежа, но в много комплекси в моя град още няма. Защо тогава искат да взимат същите пари за тези пакети, след като доставят в пъти по-ниска скорост от обещаната според съответния план? Единствено обещават първите 6 месеца таксата да е по-ниска, но какво правим ако след още 6 месеца не ми пуснат по-бърза скорост? И сегашната скорост достатъчна ли е за да вървят нормално 4к каналите?

Сплендор

Цитат на: демиров;564861НЕ е равнисилно в никакъв случай!  

Виждам много сериозни разлики в качеството на излъчване между двете  - тъй като ползвам ЕОН приложението/освен на смартфоните си/ и на настолен компютър със 27 инча 2К монитор и качеството от приложението е гъз и половина сравнение с ЕОН 4К тв приемника на 50 инча 4К телевизор!  

Парадоксално или не - на ЕОН приложението на 27 инчовия монитор дори ХД каналите мазнеят! - за Нова Нюз ХД да не пиша - трагична мазня е на приложението и то при максимално зададената възможност  за приложението - 4 мбит и дори Диема Спорт ХД мазнеят на приложението.

Ти май  не  четеш какво  пишат  хората  а си  говориш каквото  ти  дойде. :)
Кажи ми  къде  гледаш  на  андроид тв?  Като  почнеш  да  гледаш  на  андроид тв тогава  ела  пак  да  пишеш. :)

демиров

Какъв го дириш в тази тема - като си абонат на БУЛСАТКОМ ТЕЛЕВИЗИЯ и имаш само едно керливо смарт приложение???
 Мястото ти е в темата за Старозагорската кабеларка - НЕ ТУК!!!
  ТИ НЕ СИ АБОНАТ НА ЕОН ТЕЛЕВИЗИЯ И НЯМАШ ЕОН 4К ПРИЕМНИК!!!

polomski

Мале, колко си горд, че си абонат на БТК и си се вързал с двугодишен договор и са ти дали една кутийка с едно инсталирано приложение за смарт ТВ, което може да се инсталира на всякакъв Andoid box и да работи със същото качество.

Ако човек е мъртъв, на хората около него им е тежко, но самият той нищо не усеща. Същото е и когато си глупав ! Затова се спри !

Сплендор

Цитат на: демиров;564879Какъв го дириш в тази тема - като си абонат на БУЛСАТКОМ ТЕЛЕВИЗИЯ и имаш само едно керливо смарт приложение???
 Мястото ти е в темата за Старозагорската кабеларка - НЕ ТУК!!!
  ТИ НЕ СИ АБОНАТ НА ЕОН ТЕЛЕВИЗИЯ И НЯМАШ ЕОН 4К ПРИЕМНИК!!!

Пич, не  се  напъвай,  че  виж  пръкнало  нещо. :)  Какво  имам  аз  и  какво  нямам  си  е  моя  работа. Фактите тук  са,  че  приложението ЕОН за  андроид  тв  е  равносилно  на  еон приемника. Преглътни  го :)

Стоянов_

Търсих, обаче не намерих - колко мобилни приложения могат да се инсташират/работят едновременно ? Има ли изобщо ограничение ?

AleksK

Цитат на: Стоянов_;564925Търсих, обаче не намерих - колко мобилни приложения могат да се инсташират/работят едновременно ? Има ли изобщо ограничение ?

Може да инсталираш колкото си искаш, да работят едновременно на до 3 устройства.

uplevel

Вече са пуснали пакети за усвояване от бюджета, който беше с плановете Смарт и TVGo.
Това в приложението My Vivacom и си гледате съдържанието в EonTV.
Triax TD88 - 90E<-->8W; Strong 90 - 45Е<-->30W, GigaBlue HD Quad Plus+Multistream tuner SP2246T,TBS 5980,DABlin DAB player

бачора

Цитат на: uplevel;564952Вече са пуснали пакети за усвояване от бюджета, който беше с плановете Смарт и TVGo.
Това в приложението My Vivacom и си гледате съдържанието в EonTV.

За теб е "вече",но за мен е "сетиха се". Някъде прочетох,че от първи септември ще работят пакетите и в двете апликации.Още вчера от любопитство реших да си заредя пакетите,така да се каже да си изхарча виртуалните 15лв. Но какво се оказа. Влизам в TV GO, по скоро се опитвам да вляза. Не ме пуска нито с номер нито с имейл. Съотвенто влизам в My VIvacom и понеже имам спомен,че от там в секция оферти също съм зареждал от пакетите и си заредих,като си правя сметката да са до 15лв. И понеже всичко това е сутринта тази секция/опция "използвай от бюджета" не съществуваше. Но мен ме човърка,че нещо не е наред и съм се прецакал. Отделно и ме човърка въпроса дали само през My Vivacom ще се заявяват пакетите или ще пуснат някак си някаква опция и през EON Mobile-mini. Писах им имейл след два часа ми звъннаха да ми обясняват,но бях на път и отделно не ми се зареждаше MY Vivacom и така до днес. Днес TV GO се стартира и гледам пакетите които заявих са неактивни. Отделно в секция абонаменти на TV GO ми излиза съобщение"В момента няма актуални оферти за TV GO". Звъня на 123 и се оказва,че още "мигрирали" и затова "използвай от бюджета" не било напълно готово.Служителката ми каза,че ще отнесе казуса ми на вишестоящи и до пет дена ще вземат решение дали ще ми приспаднат парите/заявените пакети. Така,че заявяването на пакетите ще става единствено през използвай от бюджета. Отделно питах и за гледане през WEB/лаптоп/комютър, за сега нямало да има такава възможност. Един вид нарушаване на договора. Единственото хубаво е ,че намерих начин да го гледам на Телевизор/ТВбокс през хромкаст опцията,като създам мобилна точка за достъп от мобилния интернет и свържа към съответния нет телевизора или каквото е там. Като за целта се спира достъпа на телефона до домашния интернет. Това последното го пиша понеже в договора имаме някакви промо/безплати мегабайти за гледане на TV GO.

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания