Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

EON - Turn Your TV EON

Започната от ЗЗлатев, Април 04, 2021, 08:55:36 PM

« назад - напред »

Калин Паскалев

Технически въпрос,отдавна го имам този проблем и най-накрая искам да попитам момчетата тук които имат огромен опит.
След ъпдейта,мисля че от април месец, немога да кастна образ, via the Build in Chromecast, нито от телефона ми към EON бокса, нито от компа ми, които са в общата Виваком мрежа у нас. От Google Chrome-а ми изписва грешка "Available for specific video sites" .. а от телефона че най-вероятната причина за несвързването е стар firmware.
Първата една година нямах никакъв проблем, знаете от браузъра може да кастваш и таб или направо целия десктоп. Някаква идея какво да правя. Видях че екстрата още я има в сайт на Виваком, дори EON бокса постоянно получава ъпдейти за хромкаста.
Благодаря предварително.

Gena_Bs

Днес си инсталирах EON Mobile на телефона. Активирах го чрез мобилния номер и SMS.
Стартира се приложението, избрах си family или както там е общият акаунт.
Излиза списъка на каналите, посочвам някой от обявените за EON Mobile Mini и някакво предаване. Обаче за всички програми ми дава, че нямам абонамент.
Това EON Mobile Mini oще ли е безплатно? Или аз не правя нещо правилно?
Да не би да иска инсталиране My Vivacom app или някаква друга апликация и оттам да активирам? Което ще е пълна идиотия...

yavor1

Цитат на: Gena_Bs;603013Днес си инсталирах EON Mobile на телефона. Активирах го чрез мобилния номер и SMS.
Стартира се приложението, избрах си family или както там е общият акаунт.
Излиза списъка на каналите, посочвам някой от обявените за EON Mobile Mini и някакво предаване. Обаче за всички програми ми дава, че нямам абонамент.
Това EON Mobile Mini oще ли е безплатно? Или аз не правя нещо правилно?
 Да не би да иска инсталиране My Vivacom app или някаква друга апликация и оттам да активирам? Което ще е пълна идиотия...
Предполагам имаш акаунт н My Vivacom и за какъв чеп не се регистрира в ЕОН със същия юзер и пас?!?
Тогава в My Vivacom си активираш Пакет EON mobile TV!!!

Gena_Bs

Няма такава опция през сайта или поне за 30мин. ровене из сайта им не я открих!
"Обучаващото" видео не съответства на текущата версия на сайта.
Нямам телевизия и затова се регистрирам с телефонния номер.
https://www.vivacom.bg/bg/tv/eon-activation?tv=eon

В My Vivacom (сайта) не излиза като бонус EON Mobile Mini за 0лв.. Обаче има Подарък пакет Arena Play за 1 година безплатно.
Да не би да трябва него да активирам, за да мога да гледам и останалите канали?
Дали още е безплатно EON Mobile Mini и за кои абонаментни планове? Защото на сайта са турили само Unlimited...

yavor1

Цитат на: Gena_Bs;603021Няма такава опция през сайта или поне за 30мин. ровене из сайта им не я открих!

В My Vivacom (сайта) не излиза като бонус EON Mobile Mini за 0лв.. Обаче има Подарък пакет Arena Play за 1 година безплатно.
 Дали още е безплатно EON Mobile Mini и за кои абонаментни планове? Защото на сайта са турили само Unlimited...
Не се разбира дали си регнат в My Vivacom и въобще гледаш ли нещо от ЕОН, какво си платил или като бонус към пакет ли си го получил?
Явно си абонат на Виваком, щом получаваш СМС , но като цяло нещо или не си обяснил, или си омацал.

Обади се на съпорта им 123 , те поне ще видят договора ти и няма да гадаят кое как....

Gena_Bs

Абонат съм на мобилен план.
Проверих моя екземпляр на договора и в него е включен EON Mobile Mini за целия срок.
Имам акаунт в сайта My Vivacom, естествено. Иначе няма как да виждам бонуса за Arena.
Мислех да не се занимавам с 123, че последния път ме държаха 30 минути на линия. Отделно, че се разправях с тях цял месец през формата за техническа поддръжка от сайта.

yavor1

Цитат на: Gena_Bs;603029Абонат съм на мобилен план.
Проверих моя екземпляр на договора и в него е включен EON Mobile Mini за целия срок.
Имам акаунт в сайта My Vivacom, естествено. Иначе няма как да виждам бонуса за Arena.
Мислех да не се занимавам с 123, че последния път ме държаха 30 минути на линия. Отделно, че се разправях с тях цял месец през формата за техническа поддръжка от сайта.
Регистрирай се в ЕОН по същия начин, както в акаунта My Vivacom, така дори няма да си закачен само към един телефон.

yavor1

Цитат на: Gena_Bs;603021Няма такава опция през сайта или поне за 30мин. ровене из сайта им не я открих!

P.S.
Явно не четеш актуална инструкция ;;basi
Чети това, може и да си го свалиш и да го ползваш офлайн:
https://www.vivacom.bg/bg/files/15999-ak****rane-na-eon-tv.pdf

Gena_Bs

Линкът извежда съобщение: "Несъществуващ файл."

yavor1

Цитат на: Gena_Bs;603035Линкът извежда съобщение: "Несъществуващ файл."
Сигурно се режектва от форума по някакъв признак, или е защото е от Моя Виваком, но идеята трябва да си я вдянал:
Регистрацията в ЕОН трябва да е същата както в Моя Виваком!!!
  Тези фортификации с мобилен номер, които ти си избрал, водят до твоя резултат!
От Полезни връзки виж Активиране на EON TV и конкретно за твоя случай  МОБИНО ПРИОЖЕНИЕ EON TV ЗА СМАРТОН,
ТАБЕТ И КОМПЮТЪР

Докато пишеш и се чешеш по главата, пробва ли да се регистрираш, както съм писал? http://www.dtv-bg.com/showpost.php?p=603032&postcount=2147

Gena_Bs

Благодаря!
Точно това четох: https://www.vivacom.bg/bg/tv/eon-activation?tv=eon
Явно иска първоначална активация, която трябва да се извърши От мобилното приложение My Vivacom
Преди това активацията можеше да се направи и през сайта My Vivacom, а в момента това е невъзможно! Пълна идиотия!
Ще го мъча утре, защото по ред причини не искам да инсталирам app на този номер.

От телефона с акаунта за сайта MyVivacom не става! Това го проверих още преди години, когато закрих телевизията.
А ако се регистрирам в EON сайта, това не значи ли, че автоматично се набутвам с план за телевизия? Такава не ми трябва.

yavor1

Цитат на: Gena_Bs;603037Благодаря!
Точно това четох: https://www.vivacom.bg/bg/tv/eon-activation?tv=eon
Явно иска първоначална активация, която трябва да се извърши От мобилното приложение My Vivacom
Преди това активацията можеше да се направи и през сайта My Vivacom, а в момента това е невъзможно! Пълна идиотия!
Ще го мъча утре, защото по ред причини не искам да инсталирам app на този номер.

От телефона с акаунта за сайта MyVivacom не става! Това го проверих още преди години, когато закрих телевизията.
А ако се регистрирам в EON сайта, това не значи ли, че автоматично се набутвам с план за телевизия? Такава не ми трябва.
За последен път ти казвам да се регистрираш в MyVivacom с мейл и парола, добре е да не е на телефона, а на РС, след което си активираш EON Mobile на РС-то и влизаш със същите мейл и парола на телефона!
Ако си се регистрилал в  сайта MyVivacom през телефона и без мейл и парола, а само по номер, опитай както съм описал, но ти решаваш ;;650

Иван1958

Цитат на: yavor1;603039За последен път ти казвам да се регистрираш в MyVivacom с мейл и парола, добре е да не е на телефона, а на РС, след което си активираш EON Mobile на РС-то и влизаш със същите мейл и парола на телефона!
Ако си се регистрилал в  сайта MyVivacom през телефона и без мейл и парола, а само по номер, опитай както съм описал, но ти решаваш ;;650
Здравей. Няколко пъти се опитвам да активирам EON Mobile и греда. Само да кажа, клиент съм на Булсат и съм в Испания. И аз правя каквото си написал. Стигам до EON Mobile виждам пакети, цени, но къде и как да го активирам не виждам и не знам. Писах с каките, те ми изпращат стъпкие за активация ,същото което пише. Дайте съвет. Благодаря

Gena_Bs

@yavor1,
В Активация на мобилна услуга няма указание/ опция да се направи на PC. Това се опитвам да направя с телефонния номер, понеже нямам активна ТВ услуга.

"≫  От My Vivacom уеб - vivacom.bg
Отворете страницата на Vivacom на Вашия компютър и влезте в My Vivacom с Вашите е-mail и парола.
Отворете таб ,,Настройки", раздел ,,Телевизия".
Отидете в секция ,,Управление на EON ТV мобилно приложение".
По подразбиране за потребителско име е зададено това, което сте използвали при вход в My Vivacom. Това е Вашият Основен потребител.
Въведете Вашата парола и натиснете бутон ,,Регистрирай".EON TV service 2
След правилно въвеждане на Вашите данни за вход, ще се появи потвърдително съобщение.
За вход в мобилното приложение на EON TV, въведете e-mail адреса и паролата от стъпка 6, като e-mail адресът трябва да бъде въведен само с малки букви."

Имам активен account в My Vivacom (site).
Но в ,,Настройки", раздел ,,Телевизия" в моя акаунт липсва опция ,,Телевизия" !
Когато се опитвам да вляза в https://eon.tv/login (ако това имаш предвид) с потребителско име и парола от My Vivacom, получавам "Грешно потребителско име или парола".

Вариантите са два:
1. трябва да си създам нов account с друг e-mail в EON, понеже старият е бил асоцииран към закритата ТВ услуга и вероятно е блокиран
2. да се опитам през app My Vivacom да направя активация, което силно ме съмнява да се получи.
Не знам дали правилно обясних или греша нещо в стъпките за активация?

Иван1958

Цитат на: Gena_Bs;603056@yavor1,
В Активация на мобилна услуга няма указание/ опция да се направи на PC. Това се опитвам да направя с телефонния номер, понеже нямам активна ТВ услуга.

"≫  От My Vivacom уеб - vivacom.bg
Отворете страницата на Vivacom на Вашия компютър и влезте в My Vivacom с Вашите е-mail и парола.
Отворете таб ,,Настройки", раздел ,,Телевизия".
Отидете в секция ,,Управление на EON ТV мобилно приложение".
По подразбиране за потребителско име е зададено това, което сте използвали при вход в My Vivacom. Това е Вашият Основен потребител.
Въведете Вашата парола и натиснете бутон ,,Регистрирай".EON TV service 2
След правилно въвеждане на Вашите данни за вход, ще се появи потвърдително съобщение.
За вход в мобилното приложение на EON TV, въведете e-mail адреса и паролата от стъпка 6, като e-mail адресът трябва да бъде въведен само с малки букви."

Имам активен account в My Vivacom (site).
Но в ,,Настройки", раздел ,,Телевизия" в моя акаунт липсва опция ,,Телевизия" !
Когато се опитвам да вляза в https://eon.tv/login (ако това имаш предвид) с потребителско име и парола от My Vivacom, получавам "Грешно потребителско име или парола".

Вариантите са два:
1. трябва да си създам нов account с друг e-mail в EON, понеже старият е бил асоцииран към закритата ТВ услуга и вероятно е блокиран
2. да се опитам през app My Vivacom да направя активация, което силно ме съмнява да се получи.
Не знам дали правилно обясних или греша нещо в стъпките за активация?

Благодаря много. Явно съм много тъп. Зациклил съм до EON Мобилно приложение и не виждам къде е УПРАВЛЕНИЕ, за да вляза с паролата. Отказвам се.За сега...

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания