Чат

🕑 ↗
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Xplore TV ????

Започната от ВКВ, Август 06, 2020, 04:01:20 AM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Gena_Bs

Направих Factory reset, защото някои от фабричните приложения не работеха.
Отделно Downloader-а и browser-а не ми позволяваха да скролирам надолу страницата, ако последната е по-дълга.
Примерно в страницата със старите приложения (независимо от зададения вид подреждане), а в Google.com - избор на кукитата.
Машинката си направи update, но изписа Gen3, при реално Gen1/ 2019.
FW показва същата версия Fire OS 6.7.1.1.
Старите приложения без поддръжка изчезнаха, появиха се 1-2 нови.

За съжаление нищо друго не се промени!
Проблемите със скролването, невъзможността за инсталация на приложения - нищичко!
Абсолютно същото поведение, няколко пъти soft reset и чистене на cash на Downloader.
На телефона имам критични работни приложения, а не искам да скапя и тях с atv tools.
Стикът няма USB за данни, а съществуващият е зает със захранването му. Иначе не работи.

Последно:
Единствения начин да подкарам A1 Xplore TV на Fire TV device, е да си купя някоя от по-новите генерации.
Което не възнамерявам да правя.
"You cannot natively run the official A1 Xplore TV Smart TV app on
an Amazon Fire TV Stick 4K (1st Generation) running Fire OS 6.7.1.1.
The primary version of the A1 Xplore TV Smart TV app requires Android 9.0 or higher.
Because Fire OS 6.7.1.1 is built on Android 7.1, the TV app will either refuse to install, crash, or fail to log in. "
Check the Latest Software Version of Your Fire TV Device - Amazon Customer Service

marto

@Gena_Bs
А пробва ли да инсталираш "A1 Xplore TV" директно от австрийския амазон стор? Не знам дали е същото и дали ще работи, но сега проверих и се инсталира на моите стикове 4к Max. Нямам акаунт за тази ТВ да пробвамм дали може въобще да тръгне БГ акаунт, но не пречи да пробваш.
VU+Ultimo 4K; ET9000; IPbox9000HD ; dm500s; Triax TD110; Invacom SNH-0.3dB; Samsung Q950TS 8K

Калито

Не работи а и няма логика да работи!
Triax110-23.5E,19E,16E,13E,9E Triax110-36E,39Е,42Е Triax110-52Е,46Е 90см-4.8Е,1.9Е,0.8W,80см-80Е
GIGABLUE ULTRA UE 4K,EDISION OS MIO+ 4K,OCTAGON SF8008 4K, ZGEMMA H7S 4K,SUNGATE TITAN 4K,SENATOR HULK 8K,TIGER ONE BILLION V2 ALEXANDER 8K,(SPIDER T21 PROMAX 8K NASHARE2)

Пешито

Цитат на: Gena_Bs - Септември 11, 2026, 05:17:55 PMБлагодаря!

1.Инсталирах с Downloader AuroraStore-4.8.4-nightly-signed-2026-09-12 от официалния сайт.
С Anonymous login.
Избрах Spoof Manager Sony, излезе ми съобщение дали да рестартирам. Вероятно самия app.
И тук възникна проблем - с никой бутон на дистанционното не мога дa избера Restart.
Иначе си стои селектирано Sony.
2.В AuroraStore намерих единствено A1 Xplore TV Go за Словения.
А вероятно ми е нужна такава без Go - за TV.
Ако не греша, това е актуалната 469 (v37.1.8 ).
При опит (няколко пъти и след power reset от RC) за инсталацията й, обаче,
ми извежда съобщение "App not supported".
А manual инсталация не мога да направя, тъй като не знам номера на съвместимата версия.
Пробвах с EON TV app, то се инсталира успешно и ми изведе код за регистрация, но за Виваком нямам абонамент.
Къде бъркам?
Стикът ли е стар (4K Gen1 2019, Germany) или задължително трябва да ползвам "патерици" с някакви цифрови кодове?
Инсталирай Aurora Store версия 4.6.4 и тогава задай spoof manager на Bravia Vu 2 - трябва да рестартираш стор-а, за да приеме промените. След това потърси A1 xplore tv.

Gena_Bs

@Пешито,
Благодаря много!
За съжаление напредъкът ми е микроскопичен!

1.Инсталирах наново Downloader, последната v2.0.4 от амазонския магазин.
От виртуалка android на компютър с Apps2Fire - също без успех.
През Downloader от сайта на Aurora > Downloads/ AuroraStore/ Release/ AuroraStore/ Release/ AuroraStore-4.6.4.
Преди това бях инсталирал AuroraStore-4.8.4-nightly-signed, за която писах преди.
2.Anonimous login > Spoof manager > Sony Bravia VU2 > този път ми даде да избера Reset.
AuroraStore се рестартира сам до Log-in екрана > Anonimous login.
Това ли е рестарта?
3.Намирам две приложения на А1 - за TV и Go. И дотам!
С дистанционното имам достъп единствено до горния навигационен ред.
Нямам до основната част на екрана, под чертата. където е списъкът с приложенията.
Съответно нищо не е възможно да инсталирам.
Все едно съм отворил виртуалка, но курсорът на мишката не е в guest OS, ако ме разбираш.
В Aurora, Downloader, Silk browser и вероятно в други приложения.
Да не би да трябват някакви допълнителни разрешения?
Прерових няколко пъти настройките на стика и приложенията, пробвах доста комбинации от тях - без резултат!

Напълно е възможно да бъркам някъде, да съм направил неправилни или непълни настройки в самия stick.
Още повече, че след Factory reset вече нямам достъп до и A1 Xplore TV през вградения browser!
Пиша адреса и ме пренасочва в началния екран на A1 Xplore TV Go???

marto

Цитат на: Gena_Bs - Септември 23, 2026, 05:25:23 AM@Пешито,

С дистанционното имам достъп единствено до горния навигационен ред.
Нямам до основната част на екрана, под чертата. където е списъкът с приложенията.
Съответно нищо не е възможно да инсталирам.

Свържи една Bluetooth мишка към Fire stick-a и с нея през Aurora ще можеш да избираш приложенията които да инсталираш. A1 Xplore TV се инсталира нормално от там.
VU+Ultimo 4K; ET9000; IPbox9000HD ; dm500s; Triax TD110; Invacom SNH-0.3dB; Samsung Q950TS 8K

Gena_Bs

Благодаря!
Още вчера ми мина тази мисъл за безжични клавиатура и мишка.
Довечера ще измоля един комплект за проба.
Мини клавиатурите от Jumbo дали ще работят със Fire Stick 4k, за да си купя?
https://www.e-jumbo.bg/bg/tekhnologichni-produkti/aksesoari-za-televizori-klimatitsi/kabeli-klaviaturi-za-televizori/mini-bezzhichna-klaviatura-s-tiechpad-i-led-podsvetka-za-ustroistva_1696921/
https://www.emag.bg/mini-klaviatura-1tech-model-i8-l-bezzhichna-tychpad-cheren-sp-181020231748/pd/D8R897YBM/?X-Search-Id=8daf850827dd6497b0c1&X-Product-Id=148786957&X-Search-Page=1&X-Sear
https://www.jarcomputers.com/klaviatura-i8-l-13053-prod-kbdf13053.html

Mай този вид са само RF 2.4GHz, а не BT. Вероятно ще е нужен и OTG кабел за донгъла.
https://www.amazon.com/otg-cable-fire-stick/s?k=otg+cable+for+fire+stick

marto

Опциите които си посочил не са BT. За тях има USB донгъл и съответно ти трябва OTG кабел. То не че и с дистанционното не става, но за Aurora трябва да улучиш лупата за да тръгне да ти търси желаното приложение. С достатъчно желание става за до 1-2мин максимум. Успех!

Gena_Bs

Намерих мишка и клавиатура, но стика се сдвои само с мишката.
Заедно с оригиналното дистанционно се мъчих няколко часа. Като резултатът за пореден път е отрицателен.
Aurora Store v4.6.4 намира A1 Xplore TV 2.0.43.11 (актуалната към момента).
Която не иска да се инсталира на стика. Така също и последната на GO - 37.1.8.
Която е същата, като във Aurora Store актуалната версия за Словения.
Старите версии от shortcode на колегата също не мога да инсталирам.
Единствено някаква за Go, но тя разтяга несъразмерно екрана в менюто.
Иначе при избор на канал работи като на голям екран на телефон/ таблет и с такава функционалност.

Явно не трябваше да правя Factory reset!
Нямам идея каква е била версията на OS и на приложенията преди това,
но поне през фирмения browser работеше без забележки.

Малкия Мук

Как ще се подкара апп правен за минимум андроид 9. На андроид 7 !?

Gena_Bs

Това ми е ясно, че е невъзможно!
Но се надявах, че поне старите apk версии, започващи с 1, ще тръгнат.
Така също не мога да си обясня защо приложението за TV не работи и през Silk browser,
а ме препраща към login екрана на A1 Xplore TV Go?

Не ми се занимава с руутване и подобни. Едно, че загубих интерес.
Второ, че начинанието е с неизвестен край, а иска и свободно време.

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания