Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Xplore TV ????

Започната от ВКВ, Август 06, 2020, 04:01:20 AM

« назад - напред »

Малкия Мук

Цитат на: Българин;609873как да си  сложа Xplorer tv на Fire Stick

Виж ми 514 пост по назад в темата.

Мартинския

Привет,
От няколко дена ми прави впечатление, че от апа на техните андроид приемници не може да се излезе, в смисъл няма как да се спре (затвори), за да си пусна примерно ютюб или нещо друго.
Преди, като се натискаше стрелката наляво на дист няколко пъти в крайна сметка апа се затваряше, сега стига до инфо за събитието и след това нищо, ако натисна бутона с къщичката се връща началния екран, но апа стои отворен/минимизиран.
София: emme esse 100 cm, SkySat H-H на OCTAGON SF8008, Blizoo, A1 Xplore TV Smart, EDISION OS MiniPlus, XMART-6K-T95Z
Северозападa: emme esse 80 см, SkySat H-H на Vu+ Solo SE V2, A1 80 cm + SRT ANT 45 на EDISION Piccollino S2, А1 Net Box

Veskop

... от поне две версии е така!
Само Чък Норис има iPhone с цяла ябълка!

spaice

Колеги, някой наясно ли е може ли XploreTV (става дума за приложението за TV) да се активира на повече от едно устройство. Искам да мога да гледам на 2 телевризора, разбира се по различно време.

Veskop

spaice

Цитат на: Veskop;610866Може!
Има ли ограничение? Колко телевизора могат?

Veskop

не знам, но със сигурност го пише някъде!

Ачо

Цитат на: spaice;610867Има ли ограничение? Колко телевизора могат?
https://help.a1.bg/tv/a1xploretv/smart-tv/add-tv
GIGABLUE QUAD4K TRIPLE,AB PULSe 4K COMBO,OCTAGON SF8008 4K COMBO...
Samsung 65NU7102-4K,Samsung 55Q7FAAUXXH-4K...

spaice

Цитат на: Ачо;610869https://help.a1.bg/tv/a1xploretv/smart-tv/add-tv
Ясно е че може до 3 допълнителни, но аз друго питам.
Сега ще поясня: В момента имам 4 тв, като всички са с модули. Ако опитам да активирам приложението, не ми позволява, понеже са 4 на брой.
Ако върна единия модул и карта, ще мога да го активирам на единия телевизор.
Въпроса ми е дали мога да го активирам и на 5-ти телевизор (на вилата), така, че да не разнасям телевизори напред-назад. Ясно, че няма да могат и двата да работят едновременно.

Veskop

ще ти го кажа така! в София имам два аканута за експлор тв! Като отида на апартамента си в Сл. Бр. гледам от единия акаунт в София, защото и двата телевизора са изключени. т.е, със сигурност мога и още на едно място да гледам от втория акаунт.

moonstone

Цитат на: Мартинския;610863Привет,
От няколко дена ми прави впечатление, че от апа на техните андроид приемници не може да се излезе, в смисъл няма как да се спре (затвори), за да си пусна примерно ютюб или нещо друго.
Преди, като се натискаше стрелката наляво на дист няколко пъти в крайна сметка апа се затваряше, сега стига до инфо за събитието и след това нищо, ако натисна бутона с къщичката се връща началния екран, но апа стои отворен/минимизиран.

Както казват
It's a feature, not a bug
За да "излезеш" от приложението използвай бутона Home ,така все едно го минимизираш (по Windows терминология)
Направили са го така ,за да "стартира" по бързо
Забележете че когато приложението е в паметта (background) вече не се показва splash screen.
Ако се появи този бутон (изход) отново, ще трябва всеки път като се отваря приложението да се изпълнява цялата верига на авторизация (екрана с логото на Xplore-TV)
А така когато не е убито, се зарежда директно каналът ,който последно сме гледали последно  и е доста по-бързо
Не го обясних много добре ,но в общи линии е това

танака

Смених си старите боксове KAONMEDIA с нови андроид ZTE ZXV10 с цел инсталиране на приложения, и ползване на USB-то или входа за карта памет за възпроизвеждане на мултимедия-видео, музика и снимки от външни източници.

https://help.a1.bg/tv/a1xploretv/smart-tv/sdmc/equipment

Оказа се че всичко е било напразно.

При поставяне на USB памет ми изписва че трябва да се форматира съгласно изискванията на бокса, дадох ок и форматирах, оказа се FAT32.

Прeхвърлих на форматираната памет видео и музика от компютъра и пак я поставих в бокса, но не видях опция за използване на USB-то като външно хранилище, единственияг вариант е използване, като вътрешно хранилище на устройството, тоест за записи на предавания от самия бокс. Ако има друг вариант примерно с инстиларане на андроид приложение, което да разпознае и използва USB-то като външен източник споделете.

Относно приложенията видях че могат да се свалят и инсталират само от Google Play, а от външни източници, предварително свалени от мен на USB-то приложения пак не позволяват, или има друг вариант ?

В тази връзка  от Google Play кои приложения могат да се свалят и ползват за гледане на IPTV от плей листи и портали с мак адреси, като IpTvPlayer и SFVIP-Player, ако разбира се и това не са го ограничили.

Има и друг проблем.

При единия бокс, когато изключа телевизора и го пусна след 5 или повече минути излиза от приложението A1 Xplore TV и ми вади Google предоставени снимки с датата, часа и времето, трябва да дам OK и отново да вляза в приложението.

При другия бокс го няма този проблем, когато и да изключа и пусна телевизора винаги си стартира с A1 Xplore телевизията и последния канал, който съм гледал.

Може и аз да съм променил нещо в андроид настройките на единия бокс, защото изключих доста опции даващи достъп и споделящи лична информация.

Прикачвам снимка какво дава при вкючване на телевизора проблемния бокс.

Пробвах с приложението NETFLIX, стартирах го до менюто с вход и изключих телевизора, след 10 минути го пуснах и си беше в NETFLIX на същото меню за вход, тоест не излиза от него, само от A1 Xplore TV.

Как да не позволя на A1 Xplore TV приложението да излиза при неактивност и винаги при пускане на телевизора да стартира с телевизия на живо ?

PS

Разбира се и проблема с връщане на последния канал на който съм бил стои, при натискане на стрелката за върщане само излиза от менютата, но не връща към предишния канал, който съм гледал а ми вади инфо за канала, който гледам в момента. ;)

Малкия Мук

Вземи си нормален андроид бокс. Тия операторски дървета стават само за телевизия.

Gena_Bs

Имам два въпроса за A1 Xplore TV:
1. Може ли да се променят имената, с които автоматично се записват устройствата в приложението A1 Xplore TV за browser?
Примерно са от типа: Microsoft EDGE on WINDOWS_PC.
Просто са няколко еднакви записа и вчера по законите на Мърфи съм изтрил неправилните.:)
През настройките ми позволява да преименувам единствено заключения акаунт на операторския бокс. Останалите - само да ги премахна.
Което е пълна идиотия за мен!
В същото меню има и софтуерна информация - Version v30.0.2
2. Причината за горната ситуация, е че се опитах да подкарам A1 Xplore app от Google play на един древен Mi TV stick mdz-24-aa (1GB ROM/8 RAM).
Обаче практически моментално след стартиране ми извежда съобщение, че са превишени броя едновременни сесии и да опитам пак.
Та app-а само за ТВ андроид ли е или може да работи и на box?

Gena_Bs

Покрай предните несгоди открихме друг проблем в неделя.
Кога се е появил нямам идея, за съжаление!
Този път с достъпа до определени канали от приложението на компютър.
Не до целия пакет, който е към договор за A1 box!
Става въпрос за основни канали: К1, bTV - всички, Nova, Diema ...
Интересното е, че работят: BG on Air, А1, MAX спортовете, Nova Sport, RINGHD, Star Channel и Life, Bloomberg, AXN...
Не съм проверявал всичко.
Липсата на достъп се изразява в черен екран и централното кръгче за зареждане. Просто не се отварят каналите.
Ни изображение, нито звук, още по-малко съобщение на екрана.
Това не зависи от hardware, комбинации OS и browser, местоположение, доставчик на нета. На актуален W11 е същото положение.

Някой друг да има такъв проблем?

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания