Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Xplore TV ????

Започната от ВКВ, Август 06, 2020, 04:01:20 AM

« назад - напред »

аспух

На Сони телевизор би трябвало да върви приложението XploreTV. Някаква грешка ли ти дава? Иначе може от А1 да ти дадат и Андроид - приемник - SDMC или ZTE.

Другият вариант е ОТТ 5019 Каон-че.

moonstone

Цитат на: hakama;596392След като вчера ми изтече договора за нет + ТВ на А1 - опитвам се с  това Xplore TV (безплатно ми е за един смарт ТВ), но на Сони - не се поддържа... а от телефона е доста неудобно.

Какъв вариант има за сет топ бокс (ако е не е много скъп бих помислил).
Държа да има превъртането (4х; 8х...) , както и пренареждането ми е важно (гледам 10-15 канала)... ако има и скорост х1.2-1.3 ще е супер/
 План Б - кварталния доставчик, към който ще се вържа за Интернет.

На XploreTV Приложението, няма избор на скорост при превъртане,нито има картина при превъртане.
Една минута напред и 30 секунди назад

Няма възможност и за създаване на отделни профили за различни потребители както е при EON

Може обаче да се създават списъци с канали

Битрейта е отвратително нисък

H264 1080P 5 Mbps
Оскъдните 4к канали са
HEVC 2160P 9 Mbps - но при тях липсва TimeShift

Имаш два варианта за СТБ

Каон STB 5019/5020 Нормалната НЕандроид версия на XploreTV

И андроид приемници

SDMC DV9161
ZTE B866V2F02 - Този май идва с AndroidTV 12

Изобщо положението при A1 с приложениeто за гледане на тв е плачевно.
Развитието е прекалено бавно и не бих го препоръчал на никого

jovito

От половин година не ми работи приложението за смарт на Сони  
Дава ми грешка слаб интернет,а като пусна мобилния тръгва,преди си работеше,мина ъпдеита през лятото и до там.

bojko84

Цитат на: jovito;596426От половин година не ми работи приложението за смарт на Сони  
Дава ми грешка слаб интернет,а като пусна мобилния тръгва,преди си работеше,мина ъпдеита през лятото и до там.

Гледай си от мобилния нет ;;602

hakama

Да не отварям нова тема...
Преди месец и половина подадохме предизвестие, за спиране на НЕТ-а и цифровата ТВ.
След точно 1месец - нет-а беше спрян.
Но, телевизията си работи ;;675
И тъй като АПП-а... Xplore TV... не се поддържа за СОни андроид - си гледам вече месец и нещо с приемника.
Има обаче две фактури по 100лв - дължими до 21.04.
Мисля да ги платя (за да не спрат телефона) - и продължавам да гледам (вероятно)?
Обаче след 1-2... месеца или когато реша да се преместя - няма да ми трябва повече ТВ-ята - връщам оборудването (рутер + декодера) - пускат ми две кредитни известия (които предполагам ще се приспаднат от бъдещи фактури)?!
Някой минавал ли е през подобен сценарии ;;650

ПП: В началото на годината - платих две доста солени сметки за "безплатен интернет" - на втория ми номер (след изтичане на гратисния период начисляваше до 60лв).
Та, мисля да се възползвам от бъг-а, без угризения :;803

Малкия Мук

Имам Сони с Аndroid TV 9 и апа на A1 Xplore TV си работи безпроблемно.

hakama

Цитат на: Малкия Мук;597427Имам Сони с Аndroid TV 9 и апа на A1 Xplore TV си работи безпроблемно.
Явно е стар модел моят (2019г) в офиса ми казаха след 2021... с нов договор ми дават безплатно за ползване - андроид бокс, и мога навсякъде да го ползвам (Вива е обвързан с тяхната мрежа).
Имам почти всички канали, но през тела е много досадно и загрява доста, а 95-100лв от олх търговец някак не ми се струва стабилна инвестиция:s101

ПП: Върнах оборудването в А1 и сега съм без ТВ баш на Световното по снукър (от *88 ми казаха последно, че може и за мен да си останат...ако ги платя х100лв),
То, всъщност е доста стар модела явно - далеч от Андроид 9, но Апп-а на Eon се свали без проблеми.

Вива също предложиха добра оферта за 3в1 и сме на път да се включим, но дали по Великден ще има по-добри промоции - т.е. на втори май вече ще са ясни? Ако не - да купувам (или поръчам) един бокс (за Xplore TV) и чак на есен (като приключи договора на брат ми ще се преподписва). Стабилен интернет имам от кварталния провайдър ;)

Eon smarт TV (3лв/мес в договор)
Интересно ми е това дали има смисъл? И този мини-сериал ще мога ли да го достъпя (с арена плей няма достъп до повечето филми и сериали).
Но това с стационирането ме издразни (а на адреса ще имаме 3 физ. приемника за 2лв/бр )

Като цяло - Вива ли е за предпочитане (качество на телевизията и интерактивност) за Интернет-а предполагам вече няма драми...

аспух

А1 - препоръчвам, XploreTV e топ като услуга.

hakama

Цитат на: аспух;597703А1 - препоръчвам, XploreTV e топ като услуга.
Странно ми стана като го пуснах първия път на Смарт Тв - доста по рязко и детайлно ми се стори от това през декодера...
Остава да намеря на местна почва андроид бокс (няма за кога да поръчвам от чужбина)

hakama

Всъщност, аз ли нещо се бъркам...

Сега се чух с А1 и ми казаха че това което имам [към план за сат. ТВ, на село] е > Xplore TV GO MAX (1,99лв/мес) - с доста канали... е само за телефон, лаптоп... а не за ТВ, както си мислех?!
А съм 99% че съм го пускал на смарт телевизора LG -'23 - (влизам със същата парола и мейл) :s101
Може до 4 устройства едновременно, т.е. и на село ще може да се ползва (ако тук го подкарам). Но в момента нямам (в София) - смарт ТВ с по-нова версия андроид (9+ )...за да го тествам. За това ще търся подходящ бокс? ;;650

Отворих app инфо в тела -  Xplore TV GO се казва (имам даже и HBO, синемакс..., Mаx sport... виж прик.файл).
Ако някак се подкара на Смарт ТВ  ще е супер. Само да има превъртане (2х; 4х 8х с показване на картината...)

Иначе от *88, конкретно питах за Смарт ТВ и ме насочиха към тази им услуга (доста по-скъпа)!
 Xplore TV за смарт телевизор
Има 15 дневния тестов период,
Всеки абонамент за допълнителен смарт телевизор предоставя възможност за регистриране на приложението Xplore TV на 1 ново смарт тв устройство. Може да се ползва само при наличие на телевизор - Samsung ....; Android TV (Всички марки телевизори, Set-top-box или USB Stick устройства с OS Android TV 9 и по-висока) и надеждна интернет връзка.

fox

Има ли някой да му се дава и да му се занимава да ми даде Xplore TV на А1 за няколко дни .Искам да видя колко е зле положението и дали да се абонирам. Не знам дали има такава възможност да се ползва от друг.

moreg

Цитат на: fox;601785Има ли някой да му се дава и да му се занимава да ми даде Xplore TV на А1 за няколко дни .Искам да видя колко е зле положението и дали да се абонирам. Не знам дали има такава възможност да се ползва от друг.

Аз мога да ти кажа, че положението с Xplore tv не е добре. Прекъсва отвреме навреме връзката хем интернета е свързан кабелно към телевизора. По добре е iptv с приемника на A1 там няма прекъсване и е много по удобно да се използва. Качеството също е по добре. Аз не съм абонат но при приятели много често съм виждал и не е добре положението с Xplore tv.
DM 920 UHD, DM 500 HD

fox

Цитат на: moreg;601787Аз мога да ти кажа, че положението с Xplore tv не е добре. Прекъсва отвреме навреме връзката хем интернета е свързан кабелно към телевизора. По добре е iptv с приемника на A1 там няма прекъсване и е много по удобно да се използва. Качеството също е по добре. Аз не съм абонат но при приятели много често съм виждал и не е добре положението с Xplore tv.
За KSTB 5019  ли става дума , за него трябва да се прекарват кабели. Предпочитам да ми пуснат кабелна с кам модул но се опитват да пробутват Xplore.

hakama

Цитат на: moreg;601787Аз мога да ти кажа, че положението с Xplore tv не е добре. Прекъсва отвреме навреме връзката хем интернета е свързан кабелно към телевизора. По добре е iptv с приемника на A1 там няма прекъсване и е много по удобно да се използва. Качеството също е по добре. Аз не съм абонат но при приятели много често съм виждал и не е добре положението с Xplore tv.
При мен има често пъти - пуснеш предаване отначало - и след 60сек се рефрешва и отива в реално време... не винаги го прави обаче.
Но аз гледам с Wi-fi и Strong Leap S3+
Иначе качеството на картината е добро.
- другото странно е че като ги пускам и него и ТВ - докато зареждат - се чува едно здраво пукане иззад телевизора (от посока HDMI порта) - ще пробвам в различна посл-ст да ги включа (ТВ > Strong)...

ПП: Ще подписваме нов договор, но дали да останем на А1 още се чудим (там поне съпорта е на добро ниво за разлика от Вива...) Иска ми се да тествам Вива, но в центровете им най-често нямат изложени продуктите им (т.е. услугите им, като хората).

баисар

При мен приложението работи перфектно..никога до сега не е прекъсвало.. картината е отлична..50 инча samsung qled
***Satintegral rocket*80cm Emme esse(1,9-13-19,2)***Samsung QLED ****A1  39/42E***

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания