Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

А1 България пуска нова платформа за интерактивна телевизия

Започната от goplay89, Септември 27, 2019, 09:18:37 PM

« назад - напред »

break

Аз пък съм доволен. Ползвам телевизия + интернет и с новата услуга почти няма какво повече да се желае откъм телевизия. Новият приемник мащабира до 4К, така че има подобрение и в качеството на картината.

Ванси

То това да имаш дадена резолюция нищо не пзначава,  ако нямаш скорост.

макс+

Цитат на: break;518801Аз пък съм доволен. Ползвам телевизия + интернет и с новата услуга почти няма какво повече да се желае откъм телевизия. Новият приемник мащабира до 4К, така че има подобрение и в качеството на картината.
С какви впечатления си като цяло? Могат ли да се пренареждат каналите? Voyo & HBO удобно ли се използват?

break

Каналите не могат да се редактират. Има 10-ина списъка по тематичен принцип. НВО и Voyo все още не са интегрирани във видеотеката, доколкото разбрах около нова година ще стане това. Както казах, доволен съм като цяло от качеството и интерактивните функции. За мен не е важно как са подредени каналите, а това, че можеш да гледаш каквото поискаш, без да си вързан за телевизора.

Ненен

Цитат на: break;518843Каналите не могат да се редактират.

Нормално да не могат - собствениците на каналите държат да са си на определени места - бТВ веднага след БНТ и т.н.

свиленрр

Здравейте. Да кажа малко информация и аз след мое запитване днес в магазин на А1 за преминаване на Xplore TV. За сега се предлага само в DOCSIS мрежа и GPON мрежа. За абпнати на LAN и оптика до входа незнайно защо не се предлага, макар в тези мрежи да си върви отлично интерактивната ТВ и има добра скорост на нета. Казаха, че където за сега са на технология, на която не се предлага платформата окабелявали с оптика, но ме съмнява силно :s101. В моля случай, поради добре изградена вътрешна мрежа на входа оптиката е само до сградата и няма кой да им даде да си дупчат и слагат GPON-а и явно нямам шанс за услугата :(.

oldman

Абонираш се само за телевизията им и ти слагат кабелен рутер с интернет само до Xplore приемника им без допълнителни такси.
Click 100 cm, Neosat 80, Zgemma H7S, Zgemma H7C.

свиленрр

Цитат на: oldman;518878Абонираш се само за телевизията им и ти слагат кабелен рутер с интернет само до Xplore приемника им без допълнителни такси.

Честно казано си ми е ок така,  както съм си. Просто ме учуди факта,  че на docsis може, а уж е по-назадничава технология, а на fttb не се предлага. Заради един 4к канал няма да се откажа от интерактивната тв ;). Все пак има онлайн 4к канали и клипове вървящи отлично.

Йордан14447

Защо не се предлага за FTTB? Защото правят капацитета на един клиент по меден кабел да е 100 Mbps (тоест използват 4 от 8 жила на твоя меден кабел, за да се спестят и пари, и кабел, и портове на ONT-то, което е инсталирано на партера, или в мазата), и така за да може всичко са върви идеално, трябва да имаш интернет максимум до 75 Mbps down и 45 Mbps up (което е максималното ограничение за тяхното FTTB) и традиционната им IP телевизия. Общо взето, е на ниво квартален доставчик. Ако искаш по-високи скорости и XploreTV, ще трябва да си преправят FTTB-то до основи (един вид, това ONT тип клиентско устройство, което всъщност захранва целия вход, да бъде заменен с enterprise 8-портов сиуч/ове, към който оптиката да влиза, и да излиза меден кабел, свързан със всичките си 8 жила, за да може да поеме тези услуги).

taewu

съответно се оскапява услугата и не е изгодно за доставчика
азиатец и половина

свиленрр

Цитат на: taewu;518887съответно се оскапява услугата и не е изгодно за доставчика

А дали е по-евтино да дърпат ново трасе оптичен кабел из входа, при все че медните кабели не са тяхна инвестиция? На Gpon знам че през етаж слагат ont, а тук може и с едно по-добро. Както и да е и така е ок. 😀

юлиян211

Цитат на: свиленрр;518889А дали е по-евтино да дърпат ново трасе оптичен кабел из входа, при все че медните кабели не са тяхна инвестиция? На Gpon знам че през етаж слагат ont, а тук може и с едно по-добро. Както и да е и така е ок. 😀

в русе е тотален хаос -и скоро щеим писне на хората-вместо вътрешно правят външно окабеляване имам група против това окабеляване и има ефект;;650

Геймър

Цитат на: oldman;518878Абонираш се само за телевизията им и ти слагат кабелен рутер с интернет само до Xplore приемника им без допълнителни такси.

Сигурно ли е че трябва допълнителн рутер с допълнително ел. захранване ?

В Магазина на A1 на Раковска ми казаха че може и без рутер или модем, само със суичер да ми разклонят интернета към 4k приемника !

Имам LAN интернет 75mb без рутер и така искам да си остане !

Казахте че каналите при 4к приемника не могат да се подреждат, но няма ли възможност за съставяне на списък от любими телевизии и в него да слагаш и подреждаш по твои избор телевизиите, както е при черните HD Приемници с какъвто съм в момента ?

Видях че 4к приемниците имат USB изход, чете ли филми, музика и снимки във формат FAT32 и NTFS или както при HD приемниците записва и чете само на тяхната си файлова система заради авторските права ?

Не ми трябва да записва, само да възпроизвежда от USB памет мои снимки, музика и филми !

oldman

Твърденията ми са от инфо от магазин. Не съм пробвал лично нито едно от тях на практика, така-че не приемайте твърденията ми като 100% истина. За USB ми казаха, че за нищо не става.
Click 100 cm, Neosat 80, Zgemma H7S, Zgemma H7C.

свиленрр

Цитат на: Геймър;518895Сигурно ли е че трябва допълнителн рутер с допълнително ел. захранване ?

В Магазина на A1 на Раковска ми казаха че може и без рутер или модем, само със суичер да ми разклонят интернета към 4k приемника !

Имам LAN интернет 75mb без рутер и така искам да си остане !

При мен е  Fttb и вкъщи са ми сложили суич, който разкланя нет към двете боксчета за тв и към рутера за интернет, но ми твърдят че не могат да предложат xplore TV. В сайта на покритието същото нещо пише. По-горе е обяснено защо не става и явно е така, но е странно, че има решение да преконфигурират съществуващата мрежа, а те искат да полагат мрежа за gpon. Не навсякъде може, заради решение на етажната собственост. Те и не прекарват кабелите интелигентно през изградените вертикални трасета, а полагат външно кабелите, което не е ок от нито една гледна точка независимо колко стар е блока!

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания