Чат

🕑 ↗
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

НАП пусна приложението за проверка на изтеклите лични данни

Започната от taewu, 25-07-2019, 19:14

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

taewu

Всеки може да провери дали е жертва на хакерската атака ТУК

Преди дни от НАП успокоиха, че няма необходимост близо 4 млн. българи,  чиито данни бяха противозаконно огласени, да сменят личните си карти.  Практически съвети за тях вече бяха  публикувани в сайта на Националната  агенция за приходите (НАП), съобщават от приходната агенция.

https://check.nra.bg/
азиатец и половина

Sisyphus

Цитат на: taewu;514230Всеки може да провери дали е жертва на хакерската атака ТУК

Преди дни от НАП успокоиха, че няма необходимост близо 4 млн. българи,  чиито данни бяха противозаконно огласени, да сменят личните си карти.  Практически съвети за тях вече бяха  публикувани в сайта на Националната  агенция за приходите (НАП), съобщават от приходната агенция.

https://check.nra.bg/

И който няма телефон как проверява?
 Или обогатяват базата данни!

gkgkey

Приложението работи перфектно , проверих се и вече 10 мин нямам СМС , което значи че или ме добавиха или не съм в базата им данни и се чудят какво да ми отговорят :hammer:

Верту

AChechev

TUISTERa

Време е да вържат егн-тата с телефонни номера :) ;;650 Едва ли ще чакам нап да ми кажат, че някой ми има личните данни. При посещение на сайта на А1 или боб ми искат егн-то за да ми предложат по-добро прекарване на сайтовете им :)
 Ако осъмна с кредит към някоя банка следват дела и доказване че не съм бил аз :)

mistor

Ами ако искам да проверя не ЕГН , а лична карта(което е вече критична информация) примерно ? И кой телефон да дам , ако съм в чужбина и нямам номер от бг оператор ? Супер е измислено .

njor

По моя информация засега не е известно за човек с фирма да няма извлечена информация!
Положението е изключително тежко и тепърва ще става ясно на простосмъртното население колко е катастрофално.
Когато си умрял, не знаеш, че си мъртъв. Трудно е само за останалите.
Същото е и когато си тъп!

fox

От три проверени и трите ги има :lol15: , днес си пуснах смяна на личната карта за всеки случай.

Мартинския

Ам....... ако някой си обърка номера на телефона по невнимание ко става? Ше прати резултата на друг? :)

Иначе до колкото знам също подавалите данъчни декларации и тези с ипотечни кредити са в кюпа с егн-тата.
София: emme esse 100 cm, SkySat H-H на OCTAGON SF8008, Blizoo, A1 Xplore TV Smart, EDISION OS MiniPlus, XMART-6K-T95Z
Северозападa: emme esse 80 см, SkySat H-H на Vu+ Solo SE V2, A1 80 cm + SRT ANT 45 на EDISION Piccollino S2, А1 Net Box

Светия Дух

И мен ме има. Нищо свято няма за тези хора бе, ей! :e085:
Triax 88 (85cm x 95cm), VU+ Zero 4K (19E, 23,5Е, 28Е, 36Е, 39Е, 45/46Е)

yavor1

Добре е да си смените пасса на мейла!
Че по мейл идва доста информация.
Не казват коя платформа е хакната,ама се предполага!
Септември се очаква да има много полит.спам по мейлите,някои от нас си спомнят какво стана с мейловата база от 15-20х. а сега над 500х. са хакнали рекетьорите!

И не е държавна съответно!

не че и сега не се спами
-Хей!
Искаш ли да печелиш много български левове от вкъщи?
Бих искал да ти покажа начина за правене на лесни пари!

С препоръката на хора от България!
Иванка Маркова
:)

TUISTERa

Интересно, кой в тая скапана държава има интерес в новините да се върти темата ТЕРОРИЗЪМ ? То бива бива простотия, ама тия горе наистина са на нивото на индианците от историите за винету...
И защо по дяволите на нап им трябва телефонен номер, като можеше и само с имейл да контактуват...

Цец0

Говорителя на НАП вчера каза, че целта било да се вържело едно ЕГН само с един номер за проверка. Да няма злоупотреба. Би трябвало ако ти си проверил своето ЕГН с твоя номер, то ако друг опита да направи проверка за същото ЕГН да не успее. А и с номер е по-лесно. Не всеки ползва мейл.

yavor1

Цитат на: Светия Дух;514246И мен ме има. Нищо свято няма за тези хора бе, ей! :e085:
Предполагам съм извън матрицата ;)
 Или системата е претоварена от заявки.
Само в твоята база остава да проверя как е ситуацията :D

Само това съобщение ми дава нееднократно:

Моля опитайте отново

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания