Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

IP камери за домашно видеонаблюдение.

Започната от хамердин, Октомври 25, 2018, 10:59:03 AM

« назад - напред »

proharde

Цитат на: AGT;607286Ако правилно съм разбрал имаш суич в който трябва да влязат 8_те камери и от там по един кабел да стигнат до NVR ? Ако е така няма да стане. NVR си има вход (switch) за всяка една камера . Може и да греша , но моят е така. :)
Благодаря за отговора.
Имам суич който е в AiMesh мрежа, суича е с 4 POE порта, до които съм прекарал кабел cat5e за 4бр камери. NVR-a който.записва трабва да.може да захранва минимум още 4 камери-, както и да.записв от тези 4 от суича. Стават общо 8 камери.4 захранени от суича и 4 от NVR-a общо 8 да се записва от тях.
Multi: 80E, 42E, 39E, 36E, 28Е, 23E, 19E, 16E, 13E, 9E, 1.9E, 0.8W, CableTv Net1, Blizoo.
Edision Mio 4k+/Vu+ Duo4K /6 x VU+ Zero/3 x VU+ Solo SE V1 and V2, VU+ Uno4k SE, VU+ Zero 4k, VU+ ultimo HD

Хоризонт

На времето използвахме калкулатори сега се използва изкуствен интелект:s101
Ето ти два отговора от китайски и хамерикански изкуствен интелект на последният ти въпрос.
-------а да реализирате стабилна система от 8 камери (4 към POE суич в AiMesh мрежата и 4 към NVR)
1. Конфигурация на мрежата и устройствата
POE суич (в AiMesh мрежа):
Уверете се, че суичът предоставя достатъчно мощност (PoE бюджет) за 4 камери. Например:
Ако камерите изискват 802.3af (15.4W), суичът трябва да поддържа минимум 60W общо.
Свържете кабелите Cat5e от камерите към PoE портовете на суича. Камерите ще се захранват и ще използват мрежата през него.
Свържете NVR към същия мрежов сегмент (например към основния рутер или суич).
Ако NVR има вградени PoE портове, свържете останалите 4 камери директно към него. Ако няма PoE, използвайте отделен PoE инжектор.
2. Настройка на IP адресите
Вариант 1: Ако камерите са ONVIF-съвместими:
Настройте всички камери да получават IP адреси от рутера (DHCP) или задайте статични IP-та в същата мрежа (напр. 192.168.1.x).
Добавете камерите към NVR чрез тяхните IP адреси (ръчно или чрез сканиране).
Вариант 2: Ако NVR има собствен PoE и изолирана мрежа:
Камерите, свързани директно към NVR, ще получат IP адреси от него (напр. 10.1.1.x). Те ще са достъпни само за NVR.
За камерите към суича (в основната мрежа) трябва да ги добавите в NVR ръчно.
3. Добавяне на камерите към NVR
За камерите към суича:
В менюто на NVR отидете в Настройки → Камери → Ръчно добавяне.
Въведете IP адреса, порт (напр. 554), потребителско име и парола за всяка камера.

Изберете протокол (напр. ONVIF, RTSP или марков, ако камерите са от същия производител).

За камерите към NVR (ако има PoE):
Те обикновено се откриват автоматично. Ако не, използвайте същите стъпки като по-горе.
4. Тестване и оптимизация
Проверка на потока:
Ако NVR или мрежата не могат да обработват 8 камери едновременно, намалете битрейта или разделителната способност (напр. от 4K към 1080p).
Използвайте двойно аудио само за критични камери, за да намалите натоварването.
Запис:Настройте NVR да записва:
24/7 (непрекъснато) + при движение (ако имате ограничено място).
Използвайте H.265 кодек за по-малко използване на дисково пространство.
5. Допълнителни съвети
Мрежова сегментация (ако имате проблеми с пропускателната способност):
Използвайте VLAN за изолиране на камерите от основната мрежа.
Резервно захранване:
Добавете UPS към NVR и суича, за да избегнете прекъсване при токови удари.
Дистанционен достъп:
Активирайте DDNS или P2P в NVR за наблюдение от телефона.

ВТОРИ ОТГОВОР този интелект има пристрастия към определени производители.
и какво отговори хамериканеца-

Какво ти е нужно:
✅ 1. NVR с поне 8 канала
Трябва да избираш NVR, който поддържа поне 8 IP камери, за да можеш да записваш от всички тях. Например:

Hikvision DS-7608NI-K2/8P

Dahua NVR4108HS-8P-4KS2

TP-Link VIGI NVR1008H

Тези устройства често имат вградени 8 PoE порта, така че можеш директно да включиш до 8 камери без отделен PoE суич – но в твоя случай вече имаш 4 камери, свързани към външен PoE суич, което също е ОК.

✅ 2. Камерите да са в една и съща мрежа
AiMesh означава, че суичът ти вероятно е зад Mesh рутер (Asus например), което е добре.

Важно:

NVR-ът трябва да е в същата локална мрежа (LAN), както камерите от PoE суича.

Камерите от PoE суича не е нужно да са физически свързани към NVR-а, достатъчно е да имат IP адрес от същата мрежа и да могат да бъдат открити (добавени) от NVR-а чрез IP.

✅ 3. Конфигурация на камерите в NVR
При свързване:

За 4-те камери, които се свързват директно към NVR-а (през неговите PoE портове), те ще се появят автоматично.

За другите 4 (през суича), трябва ръчно да ги добавиш по IP адрес в интерфейса на NVR-а.

❗ Ако камерите са от същата марка като NVR-а (напр. Hikvision → Hikvision), това е много лесно. Ако са от различни марки, трябва да поддържат ONVIF протокол.

💡 Допълнителни съвети:
Кабел Cat5e е достатъчен за 100 Mbps PoE до ~100 метра.

Увери се, че PoE суичът поддържа IEEE 802.3af или 802.3at стандарт.

Ако имаш няколко подмрежи или VLAN-и, ще трябва да ги обединиш или маршрутизираш (което рядко е нужно в домашна/офис мрежа).

Обобщение:
Компонент   Изискване
NVR   8 канала, ONVIF, с PoE (за захранване на поне 4 камери)
PoE Суич   Вече имаш – свързан чрез AiMesh и поддържа 4 PoE порта
Кабели   Cat5e е ОК за до 100 м на 100 Mbps
Камери   ONVIF, IP, в една мрежа с NVR

Ако ми дадеш точните модели на:
NVR-а
PoE суича
Камерите...мога да проверя дали са съвместими и дали ще работят безпроблемно.
;;650
;;513

dolby

Цитат на: AGT;607286Ако правилно съм разбрал имаш суич в който трябва да влязат 8_те камери и от там по един кабел да стигнат до NVR ? Ако е така няма да стане. NVR си има вход (switch) за всяка една камера . Може и да греша , но моят е така. :)

Зависи от нвр-а , моя е с един вход т.е. няма Poe  имам отделен суич с Poe който захранва намерите. Нвр-а е за  до 16 камери 8к

dolby

Цитат на: proharde;607287Благодаря за отговора.
Имам суич който е в AiMesh мрежа, суича е с 4 POE порта, до които съм прекарал кабел cat5e за 4бр камери. NVR-a който.записва трабва да.може да захранва минимум още 4 камери-, както и да.записв от тези 4 от суича. Стават общо 8 камери.4 захранени от суича и 4 от NVR-a общо 8 да се записва от тях.

Търси нвр без Poe, като всички камери ще ги захраниш от Poe switch. Би трябвало да ти реши проблема

proharde

Цитат на: dolby;607294Търси нвр без Poe, като всички камери ще ги захраниш от Poe switch. Би трябвало да ти реши проблема

Поръчах 1pcs за тест Hikvision IP bullet camera DS-2CD2083G2-IU(4mm), 8MP, 4mm, Microphone, AcuSense + Hikvision DS-1280ZJ-XS, mounting cable box.
Multi: 80E, 42E, 39E, 36E, 28Е, 23E, 19E, 16E, 13E, 9E, 1.9E, 0.8W, CableTv Net1, Blizoo.
Edision Mio 4k+/Vu+ Duo4K /6 x VU+ Zero/3 x VU+ Solo SE V1 and V2, VU+ Uno4k SE, VU+ Zero 4k, VU+ ultimo HD

dolby

milenjs

Не съм виждал IP камера на Hikvision без POE ;;650

dzumba

Цитат на: Хоризонт;607288.......сега се използва изкуствен интелект:s101
Ето ти два отговора от китайски и хамерикански изкуствен интелект
Гледам ,че от година си изцяло на изкуственяк и във всеки пост,ползваш един и същи шаблон!Чудя се,твоят интелект,свършил ли е или никога не си го имал?
Цитат на: Калито;607303Хоризонта е изперкал тотално ;;basi
И други са го забелязали!

proharde

Цитат на: dolby;607300Супер
А Poe има ли?
Има 802.3af , видях, че суича го поддържа

111111

Без модел на NVR само може да се гадае какво и как го може.

Обикновено нещата е желателно да са от една марка за да са съвместими.
Визирам камери и nvr, защо работа "в съвместимост" после е плачевна при миксиране.
Подпис от долоподписания
Благодари натискайки "Thanks" бутона,
ако сметнеш поста за полезен.

Момчил Минков

Цитат на: 111111;607313Без модел на NVR само може да се гадае какво и как го може.

Обикновено нещата е желателно да са от една марка за да са съвместими.
Визирам камери и nvr, защо работа "в съвместимост" после е плачевна при миксиране.
как и защо една марка, протокола е важен, онвиф като има какъв е проблема...закачал съм дахуа камера 3МП на нонейм китайски едномегапикселов NVR h264, дори записва и звука... :hammer:а на работата камерите са Xвижън а DVR-ите са дахуа и са съвместими по CVI/CVBS (най-малко)
____|_______|_Удряй_|_______|_______|_
|_______|_______|главата|_______|______
____|_______|_______|си_тук_|_______|__

milenjs

Ами не е точно така. По OMVIF работят доста неща но често само базови. Например, имам Hikvision NVR точно с 8 входа. С Hikvision камерите към него няма проблем, ама с една Samsung закачена към него точно по ONVIF се оказва че не работи детекция на движение, съответно може да записва само нонстоп. За по интелигентните функиции - пресичане на линия и тем подобни и дума да не става. С 32 канален Hikvision същия фуй - една камера ReySharp си работи като депутат - когато и кефне, друга на Longsee които уж ги дават съвместими с Hikvision пак функциите и тук там бачкат.
Та както каза колегата - желателно е да са от една марка. Единствено с Milestone не съм видял проблеми с различни марки камери към него но там е друга бира.

Момчил Минков

Цитат на: milenjs;607318Ами не е точно така. По OMVIF работят доста неща но често само базови. Например, имам Hikvision NVR точно с 8 входа. С Hikvision камерите към него няма проблем, ама с една Samsung закачена към него точно по ONVIF се оказва че не работи детекция на движение, съответно може да записва само нонстоп. За по интелигентните функиции - пресичане на линия и тем подобни и дума да не става. С 32 канален Hikvision същия фуй - една камера ReySharp си работи като депутат - когато и кефне, друга на Longsee които уж ги дават съвместими с Hikvision пак функциите и тук там бачкат.
Та както каза колегата - желателно е да са от една марка. Единствено с Milestone не съм видял проблеми с различни марки камери към него но там е друга бира.
направи си детекцията и на камерата и ще заработи, при мен дахуа камерата заработи точно така...
____|_______|_Удряй_|_______|_______|_
|_______|_______|главата|_______|______
____|_______|_______|си_тук_|_______|__

milenjs

Може и да стане така но си е играчка. Затова най-добре от един производител, за да няма после защо това работи а онова не :s101

TUISTERa

Мога да съдействам за добри цени на дахуа при окончателно решение за моделите.
За нврите моделите са такива - 4/8/16 камери, при 9 камери ти трябва 16-ка което доста оскъпява, затова по-добре намери начин да ги смъкнеш до 8 или една девета която да е само с сд карта без да влиза в нвр-а.
Препоръката ми е дахуа, взимаш модел БЕЗ пое, взимаш и един ПОЕ суич ще ти напиша моделите в следващите редове.

В общи линии ти трябва :
DAHUA NVR4208-4KS3 - за 8 камери цената е 300 лв
DAHUA NVR4208-EI - за 8 камери, цената е 390 лв за колега(AI enabled: 1-channel 16 MP@30 fps; 2-channel
12 MP@30 fps; 3-channel 8 MP@30 fps; 4-channel
5 MP@30 fps; 6-channel 4 MP@30 fps; 8-channel
1080p@30 fps)

DAHUA NVR4216-EI - за 16 камери, цената е 420 лв за колега(най-добрия вариант спрямо цена)(AI enabled: 1-channel 16 MP@30 fps; 2-channel 12 MP@30 fps; 3-channel 8 MP@30 fps; 3-channel 6 MP@30 fps; 4-channel 5 MP@30 fps; 6-channel 4 MP@30 fps; 12-channel 1080p@30 fps; 16-channel 720p@30 fps)

с хард диск WD Purple, 4TB - 185лв

нврите имат AI функции, като 4208 може да има AI на 4 от камерите при максималната им резолюция примерно и тук при активация на тези функции трябва да свалиш каеството на камерата и се губи смисъла от цената на 8-мегапикселова камера, която ще работи на 4 или 5 мегапиксела след това...  
пое суич DAHUA PFS3006-4ET-36 който е на цена около 80 лв - за 4 камери, плюс още един пое инжектор/сплиртер за 10-на лева за една камера  , като така ще спестиш 3 излишни пое порта.
Условие за нвр-а е да е включен в гигабитовия ти суич, понеже тоя който съм ти дал бюджетно е най-добре , но е 100 мегабитов, но пък е с 6 порта , 4 пое, един входен и един изходен за петата камера(деветата)
Камерите вече са въпрос на личен избор , но 9 8мегапикеслови камери искат сериозен нвр + сериозен капацитет на диск за запис без да получиш огромно предимство в качеството...  най-добре 5 мегапикселови, като вариантите са два -
най-евтиния 1530s - цената е около 160 лв, като няма аудио
DAHUA IPC-HFW2549S-S-IL-0280B на цена около 280 лв e по-добрата

Цените на хиквижън са аналогични +- 10-на лева нагоре надолу, зависи от моментните промоции на някой от моделите
С две ръце препоръчвам конкретните модели и марка, понеже ги продавам и монтирам и проблеми нямам и не съм имал никога с тях , а имам монтирани доста...

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания