Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

А1 Сат и CA модул

Започната от ПанчоСанчез, Септември 22, 2018, 11:06:45 AM

« назад - напред »

Milenrec

Цитат на: Дим0;505076А на 16 Е как? Щом при теб с модула върви, трябва и при мен да няма проблем ама ми дава No access(6). Все едно нямам абонамент.

На 16Е няма проблем ,на 39Е имам само звук .

bate_dino

Цитат на: Milenrec;505074Така е ,ама не става ,тръгва за малко и дотам това и с Пли 7 и с Vti
Последно не тества ли персийския имидж дали не тръгва с него? Той поне е openpli базиран?

Цитат на: Дим0;505073Мутант ХД51 и едно Xoro CI+
 .
някакви ъпдейти на имиджа/имиджите да си правил? Да не са омазали драйверите за там?

Аз понеже си развалих мултифийда и разкарах 16Е за да тествам, но с 39Е всичко е наред на Зеро4к, Уно4к, както и Згеммата. Виж в момента боря един qviart, който единствено с оригиналния имижд /базиран на openpli 6.1/  модула  тръгва и само при условие, че при стартиране съм изключил оскам-а. CI assignment-а не помага. Така, че пробвай да деактивираш емулатора и рестарирай за да се изистят кешовете.

Milenrec

Последно не тества ли персийския имидж дали не тръгва с него? Той поне е openpli

Да тръгна с него ,но като пуснах Оскама и спря ,същото е и с Vti без оскам върви и после същото .

Момчил Минков

Цитат на: satuser;505075Пробва ли UHD каналите на ASTRA ... ако ги гледаш, значи имаш H265
Аз съм пробал на 13е UHD-тата и вървят, ама на 39Е, само звук. От съпорта на гнусмас ми казаха да направя фабрични на ТВ-то, можело да се оправи, или да търся съдействие от А1
____|_______|_Удряй_|_______|_______|_
|_______|_______|главата|_______|______
____|_______|_______|си_тук_|_______|__

Milenrec

Цитат на: Момчил Минков;505096Аз съм пробал на 13е UHD-тата и вървят, ама на 39Е, само звук. От съпорта на гнусмас ми казаха да направя фабрични на ТВ-то, можело да се оправи, или да търся съдействие от А1

На мен пък от А1 ми казаха че може и да гледам UHD ,ама нямам H265 кодека щом имам само звук на техните канали

Дим0

като се прибера е пробвам

някакви ъпдейти на имиджа/имиджите да си правил? Да не са омазали драйверите за там?

Аз понеже си развалих мултифийда и разкарах 16Е за да тествам, но с 39Е всичко е наред на Зеро4к, Уно4к, както и Згеммата. Виж в момента боря един qviart, който единствено с оригиналния имижд /базиран на openpli 6.1/  модула  тръгва и само при условие, че при стартиране съм изключил оскам-а. CI assignment-а не помага. Така, че пробвай да деактивираш емулатора и рестарирай за да се изистят кешовете.[/QUOTE]

Момчил Минков

Цитат на: Milenrec;505097На мен пък от А1 ми казаха че може и да гледам UHD ,ама нямам H265 кодека щом имам само звук на техните канали

А филмите от флаш дет са х265, от въздуха ли се декодират?

Изобщо hevc и h.265 -едно и също ли е или има вариации?
.
.
Дааам, H.265, but its full name is High Efficiency Video Coding (HEVC)
____|_______|_Удряй_|_______|_______|_
|_______|_______|главата|_______|______
____|_______|_______|си_тук_|_______|__

метхос

1. UHD канал може да е както в MPEG 4 така и в HEVC(H.265)

2. Ако телевизора пише, че поддържа HEVC трябва да се провери дали:

а) тунер поддържа HEVC

или

б) media player-a който е за филми от флашка (грубо казано) поддържа HEVC

Mного производители пишат, е телевизора поддържа HEVC, но спестяват, че е само медиа плеъра...:e085:

И още нещо...

http://hevc.info/

The first version of the HEVC standard was finalized in April 2013.

The second version of HEVC including the RExt, SHVC and MV-HEVC extensions was finalized in October 2014.

The third version of HEVC including the 3D-HEVC extension was finalized in February 2015.

А тук можете да видите кога е последната ревизия на стандарта:

https://www.itu.int/rec/T-REC-H.265-201802-I/en

satuser

Цитат на: метхос;5051141. UHD канал може да е както в MPEG 4 така и в HEVC(H.265)
Би ли дал пример на UHD канал от Астра или Хот Бърд, който не се излъчва в стандарт hevc h.265 ?

fox

Има телевизори Samsung от 2014 г които възпроизвеждат без проблем H.265 и видео и тв но вероятно няма поддръжка на целият стандарт HEVC  и има проблем с някои от филмите и тв каналите.:lol15:
Изписва липса на кодек.

Milenrec

Цитат на: satuser;505118Би ли дал пример на UHD канал от Астра или Хот Бърд, който не се излъчва в стандарт hevc h.265 ?

Aз това му обяснявам на умника от А1 ,а той ми разправя че UHD може и да гледам, ама техните канали няма да мога.

Дим0

Така, при мен след дълги разправии взе, че новия модул запали. Сега остава проблема със стария. Който остава на същото положение от преди. Явно са ъпдейтнали или само единия или другаде е проблема.

Интересно, че преди можех да си сменям картите в който модул си искам. А сега като ги разменя и ми дава No acsses (11)
Т.е. всяка карта си работи с неиния си модул.
Не съм актуализирал нищо, даже и оскама си работи. Това и на двата спътника.

111111

Цитат на: метхос;505114Mного производители пишат, е телевизора поддържа HEVC, но спестяват, че е само медиа плеъра...:e085:
Това твърдение не е правилно.
Технически нито един вграден SOC процесор не може софтуерно да декодира и изобразява Н265

но има едно друго нещо "profile tiers and levels"
https://en.wikipedia.org/wiki/High_Efficiency_Video_Coding_tiers_and_levels
Което определя по стандарт какви са "минималните изисквания"

Забележете че по стандарт, при профил 3 има минимум 352×576 при SD
a A1 мъчат техниката с 720х288.

От друга страна китайските DVR-и имат резолюция HD1(704x288-h265)@200кб/с
за някаква камера при 15 кадъра в секунда чудна работа
ама за телевизия малко престаравка.
Подпис от долоподписания
Благодари натискайки "Thanks" бутона,
ако сметнеш поста за полезен.

Дим0

След 3 дена разправии и слушане на сякакви глупости накрая проблема беше решен от А1, за сега без смяна на модулите. Казаха ми обаче, че след изключвчнето на 16Е нямало повече да работят и трябва да се сменят с нови.

Та питането ми е... Сга гледм от 39Е и нямам проблеми. Какво толкова ще променят за да се налага подмяна на модулите?

bate_dino

Цитат на: Дим0;505178Та питането ми е... Сга гледм от 39Е и нямам проблеми. Какво толкова ще променят за да се налага подмяна на модулите?
Това от сателитния отдел или някой друг го казва? За приемниците разбирам, но не виждам какъв им е проблема на модулите, освен ако не  последват чехословашкия челен опит да  раздават ги раздават разведени :)

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания