Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

А1 Сат и CA модул

Започната от ПанчоСанчез, Септември 22, 2018, 11:06:45 AM

« назад - напред »

Мартинския

Диемите са ок при мен (сателитната с приемник) и не пикселизират, даже малко понагодих чинията и вдигна качеството отколкото като те са местили от 16, обаче когато има излъчване на мач от наща А група има едно пулсиране на картината от общата камера. Това е и на кабела и на сателита.
И още нещо: опитах се да сканирам безплатните ТРТ от Тюрксат, ама тц - няма сигнал. 39 е на порт Б, а на порт А слагам 42, но няма никой. Подозирам,че ако гледайки зад чинията левия е Б, а десния А, то А е на 36, а не на 42? :s101 Преди местенето комбинацията 16 - 13 си работеше.
София: emme esse 100 cm, SkySat H-H на OCTAGON SF8008, Blizoo, A1 Xplore TV Smart, EDISION OS MiniPlus, XMART-6K-T95Z
Северозападa: emme esse 80 см, SkySat H-H на Vu+ Solo SE V2, A1 80 cm + SRT ANT 45 на EDISION Piccollino S2, А1 Net Box

Вас

Цитат на: Мартинския;505960И още нещо: опитах се да сканирам безплатните ТРТ от Тюрксат, ама тц - няма сигнал. 39 е на порт Б, а на порт А слагам 42, но няма никой. Подозирам,че ако гледайки зад чинията левия е Б, а десния А, то А е на 36, а не на 42? :s101 Преди местенето комбинацията 16 - 13 си работеше.

Пробвай 11345Н 30000 на 36Е. Там е БНТ4 - ФТА и сигналът е сравнително силен. После, ако искаш може да размениш спътниците;)
triax 110 + h-h motor/ inverto black ultra twin/ edision primo ip S2 265/hevc

bate_dino

Цитат на: Мартинския;50596039 е на порт Б, а на порт А слагам 42, но няма никой. Подозирам,че ако гледайки зад чинията левия е Б, а десния А, то А е на 36, а не на 42? :s101 Преди местенето комбинацията 16 - 13 си работеше.
Ако си с Инверто моноблока 13Е  е LNB1/AA и 16Е на LNB2/AB и по-вероятно конфигурацията ти в момента да е 36+39 T.e. по-западния спътник е порт 1. Не знам защо е работела предишната конфигурация.

Мартинския

Точно със същия моноблок си е и предполагах, че са го настроили за 39 и 42 в перспектива, но явно е на 36 и 39. Следващия път като ида ще си поиграя да врътна чинията наляво и да ги сменя, както казвате. Мерси и се извинявам, че разбутах темата.
София: emme esse 100 cm, SkySat H-H на OCTAGON SF8008, Blizoo, A1 Xplore TV Smart, EDISION OS MiniPlus, XMART-6K-T95Z
Северозападa: emme esse 80 см, SkySat H-H на Vu+ Solo SE V2, A1 80 cm + SRT ANT 45 на EDISION Piccollino S2, А1 Net Box

Дим0

Цитат на: Аусър;505935Говорих току що със сервизния екип в Стара Загора (там се водя по документи) и ми казаха, че не се предвижда смяна на CAM модулите. Човека каза - щом работи, тва е, няма нужда да се пипа нищо. А относно прекъсването - казва, че сигнала на 39-ката е по-слаб от този на 16-ката, което е много странно, защото според моя телевизор, на 16, сигнала беше с 11-12% сила, а на 39, кове на 30-31%...

Това прекъсване и аз го забелязах и то по това време за което беше писал по-напред. Това само със стария модул. Иначе сигнала е по силен на 39Е. С две еднакви антени по 1М съм и на двата спътника. В момента накъсва на Диема, но мноого рядко.

Интересното е, че като бях с 60см антена на 39Е хващах без проблеми булсатските транспондери а на А1 не.

Дим0

Цитат на: Milenrec;505937Аз сега се спрях на Атв ,при него само е безпроблемно отварянето на каналите ,но пък това пикселизиране на Диемите е ужасно особено Диема Спорт е почти негледаем ,с Максовете засега няма проблем.

Пробвал ли си OpenHDF аз карам с него и  върви добре.

emoepizod

Ос мегата тръгва на тунер 3 на всички имиджи без атв

Изпратено от моят Redmi 5 Plus с помощта на Tapatalk

veravera

От няколко дни CinemaxHD и Cinemax2HD мажат яко.
DM 920 UHD + 1TB HDD, Dreambox TWO Ultra + 250GB HDD, WaveToroidal T90 с 10x Megasat Quad LNB Multifeed 0.8W-1.9Е-4.8E-13E-16E-19.2E-23.5E-28.2E-36E-39E.

Sisyphus

Кога се очаква да напуснат 16 E?

stelibg

Здравейте,

Не бях пускал сателитният си приемник повече от година, а той е Gigablue Quad Plus с openATV 6.3.

Сканирах транспондерите на A1, но картината не  "изгрява".Модула се вижда на снимката
Не си бях у дома, когато са подменяли старото оборудване и въртяли антената към 39Е. Трябва ли да ми сменят и CA модула?
 openATV-то подходящ имидж ли е за телевизията на A1?
Преди време правих експерименти и най-верочтно съм разместил smart cart-ата и CAM, зашото имам два CAM и две карти, но комбинациите не са много нали? Изпробвах ги, но програмите не се разкодирват.

Чък Норис

Трябва ти приемник поддържащ х265, твоят не поддържа.

stelibg

Цитат на: Чък Норис;515563Трябва ти приемник поддържащ х265, твоят не поддържа.

Благодаря!
Макар, че когато нещо не се поддържа хардуерно би трябвало да се плейне софтуерно. Е, значи, ако забода CAM-а в един USB тунер, а него към едно Mini-PC би трябвало да стане. Тунера е TT-3650-CI.

Иначе на човек да му писне от смяна нма кодировки и кодеци .....

stelibg

Цитат на: stelibg;515565Благодаря!
Макар, че когато нещо не се поддържа хардуерно би трябвало да се плейне софтуерно. Е, значи, ако забода CAM-а в един USB тунер, а него към едно Mini-PC би трябвало да стане. Тунера е TT-3650-CI.

Иначе на човек да му писне от смяна нма кодировки и кодеци .....

Проблема е решен - stream по мрежата на разкодираните канали към TV-BOX с Коди. В момента тествам MAX Sport 3 HD :)

батвидинио

Цитат на: stelibg;515571Проблема е решен - stream по мрежата на разкодираните канали към TV-BOX с Коди. В момента тествам MAX Sport 3 HD :)

Колега,модула не ограничава ли на максимално 1 или 2 два канала едновременно да се отварят.?

Чък Норис

И какъв е проблема като си гледа само той?

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания