Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

А1 Сат и CA модул

Започната от ПанчоСанчез, Септември 22, 2018, 11:06:45 AM

« назад - напред »

stelibg

Цитат на: батвидинио;515577Колега,модула не ограничава ли на максимално 1 или 2 два канала едновременно да се отварят.?

Да, само два канала от един транспондер - току що изтествано

veravera

Здравейте,

Не мога да намеря в страницата на А1, кои телевизори работят с САМ модула на А1 и с новото кодиране HEVC.

В момента съм със Сони, но на 16 градуса, а Сони няма HEVC и няма да работи на 39 градуса.

Ако някой може да помогне с модели, които работят с САМ модула на А1 на 39 градуса, ще съм много благодарен.

Благодаря и поздрави
DM 920 UHD + 1TB HDD, Dreambox TWO Ultra + 250GB HDD, WaveToroidal T90 с 10x Megasat Quad LNB Multifeed 0.8W-1.9Е-4.8E-13E-16E-19.2E-23.5E-28.2E-36E-39E.

Ачо

А защо не ползваш някой от приемниците които имаш,според мен е по добре отколкото през телевизора,но ти си знаеш,може да имаш друга причина.
GIGABLUE QUAD4K TRIPLE,AB PULSe 4K COMBO,OCTAGON SF8008 4K COMBO...
Samsung 65NU7102-4K,Samsung 55Q7FAAUXXH-4K...

veravera

Цитат на: Ачо;515697А защо не ползваш някой от приемниците които имаш,според мен е по добре отколкото през телевизора,но ти си знаеш,може да имаш друга причина.

Това е при майка ми. Без допълнителни приемници. Всичко от един телевизор само.
DM 920 UHD + 1TB HDD, Dreambox TWO Ultra + 250GB HDD, WaveToroidal T90 с 10x Megasat Quad LNB Multifeed 0.8W-1.9Е-4.8E-13E-16E-19.2E-23.5E-28.2E-36E-39E.

lz4ql

cam модула служи само за условен достъп .единствено от значение е телевизора да подържа HEVC 265.

veravera

Цитат на: lz4ql;515724cam модула служи само за условен достъп .единствено от значение е телевизора да подържа HEVC 265.

Мерси. Да, така е, но аз намирам само телевизори, които подържат Н.265 само на DVB-T2, но не и на DVB-S2.

stelibg

Цитат на: stelibg;515584Да, само два канала от един транспондер - току що изтествано

Понякога каналите се "размазват", когато ги стриймвам по мрежата разкодирани и ги гледам с оборудване, поддържащо h.265. От А1 ми отговориха, че проблема е в това, че приемника в който стои CA модула и картата не поддържа h.265. НЕЩО не им ВЯРВАМ.

sven4o

IPTV на А1 се срина и всички канали или не работят или засичат зверски. От *88 заявиха, че проблема ще се реши до обяд и е за София и други градове.

asb

Здравейте, предстои ми да копувам нов приемник и се колебая между тези два и затова търся мнение.
 може ли някои който е пробвал и двата приемника да сподели кои е по-добър или + и - на двата приемника:

vu duo 4k vs dreambox 920
 ще се гледа най-вече сат- на А1, за това и пиша тука.
 Предварително ви Благодаря.;)

stelibg

Цитат на: asb;515911Здравейте, предстои ми да копувам нов приемник и се колебая между тези два и затова търся мнение.
 може ли някои който е пробвал и двата приемника да сподели кои е по-добър или + и - на двата приемника:

vu duo 4k vs dreambox 920
 ще се гледа най-вече сат- на А1, за това и пиша тука.
 Предварително ви Благодаря.;)

По всичко личи, че ще трябва да се дадат едни 700 лева, за да се сдобиеш с истината от първа ръка :). И след 2-3 години - нови кодеци, стандарти и каквото там се сетиш и имаш една 700 левова "пръчка".
Нещо като моят приемник - не поддържа h.265 и хайде чао. Ползвам го само заради CA слотовете.
Карай с операторско оборудване, другото е набутване с пари, особено ако не се ползват поне 60-70% от възможностите на приемника.

Дим0

Добър вечер на всички. Вчера получих подменените модули от България. Наложи ми се да ги сменя, защото ми изключиха ъпдйтването на картите и упорито настояваха за смяна. Е смених ги и проблемите продължават. вече два дена се разправям с тях и не могат да ги активират.

Постоянно ми изписва No Acces (12). Мен ме навежда на мисълта, че не могат да осъществят сдвояването като хората. Ако някой може да даде информация какво да предприема, че да подкарам картите. Или поне някаква идея какво да обяснявам на операторите и техниците. Антената е обърната на 39 Е

Модулите ги ползвам в два мутанта. Със старите си беше всичко наред. Пробвах и на едно ксоро, същия резултат.

bate_dino

Провери за реалния сериен номер който показва приемника и този на лепенката. При разминаване им дай този който показва софтуера.

Дим0

Цитат на: bate_dino;516641Провери за реалния сериен номер който показва приемника и този на лепенката. При разминаване им дай този който показва софтуера.

Проблема се оказа подобен. Имаше разминаване в  номерата. Въреки, че им ги бях продиктувал правилно и то няколко пъти, бяха ги разменили.

Но докато ги убедя да погледнат си потроших нервите. Не питайте какви лекций ми държаха какъв трябва да ми е телевизора и какво трябва да поддържа, при положение, че модулите са в сателитен приемник и аз им казвам каква е грешката и много добре знам каква техника притежавам. Аз им казвам, че до преди подмяната си гледах нормално от 39Е, те ми казват, че нямало да стане щото били с нова кодировка. Половин час обяснения докато се съгласят да ме изслушат. След като се преборих с упоритоста им, всичко си дойде на мястото и сега всичко работи. Но какво да кажат хорицата който нямат необходимите познания. Мен се опитваха да ме убеждават да си купувам телевизор произведен сле 2018. Току виж някой  се подведе и се излъже да си купи нова техника.
Между другуто след дълго увъртане си признаха, че модулите не трябвало да се сменят.

ichkochamp

Здравейте, търся бюджетен приемник само за А1, за да работи с модула и картата който имам. Единственото друго условие е да поддържа еднокабелна система (unicable). Мисля, че техния приемник не поддържа това. Благодаря предварително! С VU+ Zero 4K DVB-S2X дали ще стане?

oldgraf

Проблем с уникейбъл енигма приемниците нямат. Само с модулът е грижа за доста. Има тв-та, които също работят с уникейбъл, а с модулите са доста по-добре от приемниците. Аз нямам А1, нека колеги да пишат, защото не е невъзможна мисия.

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания