Чат

🕑 ↗
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

A1 IPTV

Започната от Славето, 01-09-2018, 20:08

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

gentu

Точнво нещо такова си мисля , но не съм сигурен дали ТВ-то върви по wifi-то на техния рутер (Huawei EchoLife HG8245H) или само на 3-ти и 4-ти лан.А и не знам дали техния рутер ще хвърля до там и как ще е от към скорост?
[SIGPIC][/SIGPIC]-"Знанието е сила"
Всеки може да опикае стените. - Бъди мъж! - осери тавана!

yavor1

Цитат на: gentu;514435Точнво нещо такова си мисля , но не съм сигурен дали ТВ-то върви по wifi-то на техния рутер или само на 3-ти и 4-ти лан.А и не знам дали техния рутер ще хвърля до там и как ще е от към скорост?
1.Не знам какъв им е рутера,ако е някоя сапунерка като на Вива....аз си го смених веднага с TL-WR940N като му клонирах МАС-а и 50 Мв си ги лъчи и на бокса и навсякъде.
  2.А може да вържеш на 3 или 4-ти друг рутер само да ти лъчи WIFI и пак по същата схема,дето съм описал по-горе!
 При мен между рутера и бокса има земетръсна шайба и от 50Мв се сриваше на 25Мв, в момента дали е с кабел или с клиентски рутер,разлика няма и 4к се плейва дори!

Пробвай, все пак теорията е суха,зелено е дървото на живота, Гьоте го е написал ;;650

gentu

Рутера е Huawei EchoLife HG8245H , но нямам достъп до него да му гледам настройките.Ако включа на 4-ката нещо в режим АР и отатека КЛИЕНТ дали ще трябва да се бъзика нещо по техните у/ва?

yavor1

Цитат на: gentu;514438Рутера е Huawei EchoLife HG8245H , но нямам достъп до него да му гледам настройките.Ако включа на 4-ката нещо в режим АР и откатека КЛИЕНТ дали ще трябва да се бъзика нещо по техните у/ва?
https://hardwarebg.com/forum/showthread.php/281103-Mtel-%D1%80%D1%83%D1%82%D0%B5%D1%80-Huawei-EchoLife-HG8245H/page5
Гледам си прочел всичко за рутера си на въпроса ти отговор не вярвам да получиш там,пробваш да вържеш на 4-ката по т.2 .... предполага се че на 91% може да се получи

gentu

Прочел съм аз на много места , но не намерих точно такава постановка , та се надявах дали някой не е правил такива галимации.Иначе ще го пробвам разбира се , ама да нестане като онази дето пробвала , пробвала ....  и накрая родила?;;675

yavor1

Мисля че трябва да се клонира на рутера,свързан с лан 4, МАС адреса на бокса,за да се излъже провайдера,иначе ще те режектне.Може и на втория рутер да клонираш МАС-а на бокса,ако не стане,но не мисля че ще е необходимо.

gentu

Бе то немога да имам два еднакви МАК адреса , че ще стане мазало , но мисля че като се в режим АР и КЛИЕНТ са прозрачни и все едно си вързал кабел и се вижда само МАК-а на STB-то!

yavor1

Цитат на: gentu;514443Бе то немога да имам два еднакви МАК адреса , че ще стане мазало , но мисля че като се в режим АР и КЛИЕНТ са прозрачни и все едно си вързал кабел и се вижда само МАК-а на STB-то!
можеш и още как, но за да да се излъже трябва АР да е със същия МАС като на бокса,нали по ЛАН свързваш АР-то ;;573
Все едно правиш Лан удължител,но през WIFI

Както е да е,сигурен съм на 101% че без клониране на МАС-а няма да минеш, дори не искам потвърждение, че накрая си дошъл до този вариант :)

Златанов

Това, което Явор обяснява, съм го правил на Кулбокс в Пловдив, като точно по този начин с рутер, който е с MAC на активен бокс на дадена услуга, мога да гледам на няколко други MAG приемника, които са от други абонаменти на оператора, но не на същия адрес. Тоест съответния порт, трябва да си мисли, че рутерът е бокс, тогава на изхода на рутера, можеш да си сложиш твоя си бокс. Ще стане, но както казва Явор, почти съм сигурен и аз, че няма да мине без клониране. Ако е по начина, по който Кулбокс си правят VLAN-ите.

johnfogerty

Цитат на: Златанов;514432Това може ли да се инсталира на Android box? Има някакъв пакет Макс Спорт към някакъв план, но въпросът е дали е само за таблет и тел или може и на телевизор, посредством бокс. Ако може, добро ли ще е качеството или ще е мазало?!

В сайта им пише, че поддържат Chromecast. Така, че можеш от телефона си или от Хром браузъра да го контролираш на телевизора си.

https://landing.a1xploretv.bg/faq
Колкото до качеството, ще бъде най-доброто, което А1 ти предлагат. Но тъй като май не предлагат HD канали, така или иначе ще си е мазало.

MetaMan

Като гледам колегите вече са ти отговорили как точно може да се получат нещата.
Идеята е следната трябват ти 2 рутера единя в АП мод, другия в клиент.
Връзваш 1 рутер към порт 4(или друг ТВ порт) на Huawei. Клонираш му MAC адрес с този на СТБ(да ги излъжиж, че все едно е СТБ).
После на 2-я рутер в клиент мод връзваш СТБ и ТВ-то трябва да тръгне.

Подобна нещо направи един познат но на вивата и на първия рутер беше сложил OpenWRT. Схмета при вивата беше, че нямаха техен рутер а switch към който се връзваха СТБ и рутера.

Цитат на: johnfogerty;514446В сайта им пише, че поддържат Chromecast. Така, че можеш от телефона си или от Хром браузъра да го контролираш на телевизора си.

https://landing.a1xploretv.bg/faq
Колкото до качеството, ще бъде най-доброто, което А1 ти предлагат. Но тъй като май не предлагат HD канали, така или иначе ще си е мазало.

Човека пита за IPTV-то не за XploreTV

johnfogerty

Цитат на: MetaMan;514455Човека пита за IPTV-то не за XploreTV
Точно за допълнителното приложение си питаше, а не за официалната им IPTV.

Jovanoty

само да вметна колеги, че ако се ползва iptv с MAG приемник и съответно STALKER portal защитата и идентификацията е по MAC адрес, но съответно ако се опитваш да пуснеш 2-ро устройство със същия MAC адрес в момента на пускането може и да тръгне, но макс до няколко минути ще блокират и двете устройства не помня какъв надпис точно показваше. В това съм сигурен.

yavor1

Цитат на: Jovanoty;514482само да вметна колеги, че ако се ползва iptv с MAG приемник и съответно STALKER portal защитата и идентификацията е по MAC адрес, но съответно ако се опитваш да пуснеш 2-ро устройство със същия MAC адрес в момента на пускането може и да тръгне, но макс до няколко минути ще блокират и двете устройства не помня какъв надпис точно показваше. В това съм сигурен.
Ако е от обща вътрешна мрежа,трудно е да се светнат,защото и ИП-то е едно и също.

mistor

А1 сталкер ли ползват , че влизате в подобна дискусия ?

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания